EL BOTÀNIC ARA

ÉS HIVERN AL JARDÍ

APROFITANT LES HORES DE LLUM

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Técnico: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Información y matrícula en actividades culturales: Anaïs Gómez

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horario de atención telefónica: de lunes a viernes de 9 a 14h. Fuera de este horario puedes llamar a la recepción del Botánico: 963156800 

ALTRES ANYS
2018

AGENDA | CURSOS

CURSOS DE TARDOR - HIVERN

Canviem d’estació i arriben els colors taronges, rojos i marrons al nostre Jardí, però els nostres cursos d’aquesta temporada continuaran sent d’allò més verds. Per una banda, podrem millorar els nostres dots cultivant plantes amb un curs bàsic de jardineria i altre més específic de plantes aromàtiques i medicinals. I és que és temps de passar fred i menjar bé, així que hem d'abastir bé el nostre rebost de plantes que ens ajuden a combatre els refredats i de tot tipus de productes vegetals amb els que preparar deliciosos plats de temporada. Per això, des del Botànic us hem preparat un curs de farmàcia natural i un taller pràctic d’aromateràpia amb els que aprendreu a aprofitar les propietats terapèutiques de les plantes.

A més, eixirem al camp a recol·lectar mentre gaudim de la natura i l’aire lliure. Agafarem plantes que mai pensaves que podries aprofitar amb el curs d’herbes per a cuinar, que ens descobrirà la gran riquesa vegetal que amaga el nostre territori, i també, aprendrem a buscar i agafar bolets sense por a morir en l’intent, amb un taller d’iniciació a la micologia.

I per a que pugueu cuinar amb propietat la millor matèria primera, us oferim un curs d’olis vegetals on estudiarem les seues diferències i el seu impacte positiu o negatiu sobre la nostra salut, així com un curs específic sobre nutrició i dietètica per aprendre a menjar de forma saludable.

Recordar-vos també que arriba el fred i cal que protegiu més intensament la vostra pell, i si és amb productes vegetals millor que millor! Per això, us oferim la possibilitat d’aprendre a elaborar les vostres pròpies cremes, tònics i sabons amb un taller pràctic de cosmètica natural.   

I si sou més dels que els agrada captar les plantes, els animals, els ecosistemes i tota la bellesa que amaga la nostra terra, us convidem a contar-nos una història de natura mitjançant el vostre propi audiovisual amb un curs pràctic d’iniciació al periodisme ambiental.   

FARMÀCIA NATURAL, HERBES PER A LA SALUT

DIES: 22 - 31 GENER 2018

Aprendrem a prevenir i combatre les malalties més comuns dels nostre dia a dia mitjançant les plantes.

TALLER D'AROMATERAPIA

DIA: 26 - 27 GENER 2018

Deixa't seduir pels aromes de les plantes i aprèn dels usos medicinals dels seus olis essencials amb l'especialista Renaud A. Regnier.

HERBES PER A CUINAR

DIES: 2 - 10 FEBRER 2018

Coneix de prop l'etnobotànica de la flora valenciana i aprèn a cuinar les herbes comestibles segons cada temporada de l'any. De la mà del biòleg Jaume Soler.

FES EL TEU VÍDEO DE NATURA

DIES: 5 - 9 FEBRER 2018

Un curs d'iniciació al periodisme ambiental on podràs crear la teua pròpia història de natura mitjançant la creació d'un audiovisual.

PLANTES AROMÀTIQUES I MEDICINALS

DIES: 19 FEBRER - 1 MARÇ 2018            

Un curs per a aprendre a conrear-les a casa i gaudir de les seues propietats tot l´any, amb el Gabinet de Didàctica del Botànic. 


HISTORIAL 2018

Ahir, 22 Gener 2018 - FARMÀCIA NATURAL, HERBES PER A LA SALUT