CULTURA I COMUNICACIÓ | 2021
EXCURSIÓ 5. EL CARBO, EL RIU DEL PENYAGOLOSA (L'ALCALATEN). UN PAISATGE NATURAL CAPTIVADOR

DE RUTA AMB EL BOTÀNIC. CICLE D'EXCURSIONS 2015 

EXCURSIÓ ORGANITZADA PER FIL PER RANDA (FXR)

DIA: 24 OCTUBRE 2015

PRIMER DIA DE MATRICULA: 5 OCTUBRE 2015
Guia FXR: Vicent Grande
Guia Botànic: Javier Fabado
Eixida: 8h Arribada: 20h
Preu: 25€ (El preu de la matrícula, a més de l'excursió guiada, inclou tant el desplaçament amb autobús com l'assegurança de viatge).
Dinar: a càrrec de cadascú, al camp.

Itinerari:  Santuari de Sant Joan de Penyagolosa – Camí de Villahermosa del Río – Riu Carbo

Ruta:  Una ruta que ens porta a l’interior de Castelló, al Parc Natural del Penyagolosa, i que comença als peus d’aquest massís conegut com el gegant de pedra, concretament al santuari de Sant Joan de Penyagolosa. Des d’aquest monument arquitectònic emblemàtic de la zona, que ha estat declarat Bé d’Interès Cultural, prendrem el camí de Villahermosa del río. Un sender miraculosament conservat en un descens captivador fins al riu Carbo. Pel camí gaudirem d’un paisatge exemple de síntesi entre bellesa natural i l’acció artesanal de l’home conformat per masos, bancals i la mostra d’arquitectura rural dels camins. Una vegada en el riu Carbó, caldrà caminar-lo, assaborint pas a pas el moment, tocar l'aigua vora els antics molins i botar de pedra en pedra per a evitar d’esguitar-nos. Quin plaer! Un paratge fluvial impressionant que ens portarà entre tolls i cascades fins al màgic naixement del riu.

Dificultat: mitjana-baixa
Durada de l'excursió: 3h
Desnivell: 500m (de baixada)

INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ
A partir del primer dia de matricula, cal reservar places mitjançant el formulari d'inscripció que estarà disponible en aquesta secció web i a la taquilla del Jardí Botànic, telefonant al número 96 315 68 16/00 (de dilluns a divendres de 10 a 14 hores), o enviant un correu electrònic a cicbotanic@uv.es amb el nom, cognoms i NIF dels assistents, i un telèfon de contacte.

Una vegada vos confirmem la plaça, heu de fer el pagament a qualsevol oficina de Bankia, al número de compte ES71 2038-9651-69-6000157596.

El justificant cal fer-lo arribar al Jardí per fax (96 315 68 26), correu postal (Jardí Botànic-Excursions, c/ de Quart, 80 46008), correu electrònic (cicbotanic@uv.es) o en persona (a la recepció).

validxhtml validcss