CULTURA I COMUNICACIÓ | 2021
PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: DEL SALER AL TÚRIA

UNA PUBLICACIÓ DE L'ARQUITECTE CARLES DOLÇ

DIA: 12 JULIOL 2021

HORA: 19 h
LLOC: Umbracle del Jardí Botànic
ACCÉS: entrada gratuïta, aforament limitat. No és necessària reserva prèvia.  

JARDÍ SEGUR

La mascareta serà obligatòria en tot moment. L’activitat serà amb cadires que mantindran la distància de seguretat. 

DESCRIPCIÓ

El Botànic acull la presentació del llibre ‘Del Saler al Túria’, una publicació de l’arquitecte Carles Dolç al voltant d’aquests moviments ciutadans que van dissenyar una València més verda, que ha estat coeditada per la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació (Diputació de València) i Pruna Llibres,

Dues iniciatives que, tot i que distintes, estan entrelligades i han quedat fixades en la història dels moviments ciutadans de València. I és que en tots dos casos, emmarcats a principis dels 70, els valencians alçaren la veu amb èxit per a oposar-se a les polítiques desenvolupistes del moment i salvaguardar la nostra natura i biodiversitat més propera. Així, el litoral del Saler i els jardins del Túria són hui dia dos actius ambientals que han contribuït al bon disseny urbà de València i al benestar de la població.

Els moviments ciutadans són expressió d'idees i sentiments socials que formen part de les ciutats democràtiques i que en molts casos han sigut decisius per fer-les millors. Del Saler al Túria és un llibre narrat amb una combinació singular: saviesa i coneixement de l'arquitectura i l'urbanisme, juntament amb una immensa dedicació i voluntat d'aconseguir el millor relat possible, el més documentat i el més fidel als fets.

El llibre inclou un pròleg de la periodista Maria Josep Picó. Del disseny i la maquetació s'ha encarregat Dídac Ballester i conté també una intervenció plàstica de Neus Sanfèlix.

A l’acte, que tindrà lloc a l’Umbracle del Jardí Botànic, hi intervindran Carles Dolç, autor de la publicació, Joan Ribó, alcalde de la ciutat de València, Maria Josep Amigó, vicepresidenta de la Diputació de València, i Maria Josep Picó, periodista ambiental i autora del pròleg.  

validxhtml validcss