CULTURA I COMUNICACIÓ | 2021
SANT JOAN: NIT MÀGICA I BOTÀNICA

XARRADA I VISITES GUIADES NOCTURNES AMB MÚSICA
AFORAMENT COMPLET, DISCULPEU LES MOLÈSTIES

DIA: 23 JUNY 2021

PRIMER DIA DE MATRÍCULA: 17 JUNY 20121

HORA: 20.30 h
DURADA: 
2 h i mitja aproximadament
LLENGUA: la xarrada serà en valencià i pel que fa a les visites, hi haurà en castellà i valencià simultàniament. Cal especificar la llengua de preferència durant les visites.
PONENTS: Daniel Climent i Ferran Zurriaga
GUIES BOTÀNICS/QUES: Alexis J. Maravilla, Isabel Martínez-Solís, Jaime Güemes i Olga Mayoral
ACCÉS: gratuït amb inscripció prèvia mitjançant el formulari d'inscripció d'aquesta secció. Aforament limitat (No es podrà reservar més de 6 places per inscripció). Cal especificar la llengua de preferència durant les visites en l'apartat de comentaris.

DESCRIPCIÓ

El Botànic us convida a celebrar la nit de Sant Joan mitjançant una vetllada màgica i botànica d’allò més especial. Una activitat gratuïta per gaudir de l’ambient nocturn del Jardí i descobrir els secrets etnobotànics que amaga aquesta festivitat del nostre territori, amb la qual celebrem l'arribada del solstici d'estiu.

Les carxofetes de Sant Joan, la berbena, la flor de Sant Joan, les falagueres de la Calderona, les corones de vidriella... i és que són tantes les llegendes sobre plantes que giren al voltant d'aquesta nit, que hem convidat als coneguts experts Daniel Climent i Ferran Zurriaga, tots dos autors de l’Herbari de la revista Mètode, a donar una xarrada al nostre Jardí on es detallaran tot tipus de curiositats vegetals en aquest sentit.

Després de la conversa podreu participar d’una visita guiada nocturna pels racons més especials del Jardí, de la mà dels nostres botànics. A més a més, visites i xarrades, estaran amenitzades per la música de Manuel Segarra (violí), David Forés (celo) i Toni Cotolí (guitarra). Una experiència màgica que no us podeu perdre!

I si voleu obrir boca, us convidem a llegir la sèrie d’articles que Daniel Climent, col·laborador d’espores, ha publicat sobre les plantes de Sant Joan a la nostra publicació digital.  

SOBRE ELS PONENTS

DANIEL CLIMENT 
(Alacant, 1952) és llicenciat en Ciències Químiques i professor de Ciències de la Natura en educació secundària. Ha dedicat part de la seua carrera a l’etnobotànica i l’etnogeologia, matèries sobre les quals ha escrit diversos llibres i participat com a conferenciant en diferents jornades, a més de ser col·laborador habitual de la revista Mètode. El seu treball ha estat reconegut amb diversos premis, com el Premi Ciutat d’Elx (1998) o el Premi Vila de Cocentaina (2000). A més, dins de l’àmbit de l’etnobotànica, va gaudir el 2008 d’una beca d’investigació de l’Acadèmica Valenciana de la Llengua pel treball Els noms populars dels arbres, els arbustos i les lianes del migjorn valencià.

FERRAN ZURRIAGA 
(Olocau, Camp de Túria, 1938) és mestre d’escola. Ha treballat a l’escola rural, en educació especial i com a mestre de ciències socials i de valencià. Durant la seua carrera, ha desenvolupat una didàctica compromesa amb els infants i el seu entorn, potenciant els itineraris didàctics i les descobertes de l’entorn natural i social. Un entorn que ha estat molt present en els seus treballs etnobotànics, fruit dels quals va sorgir una intensa col·laboració amb la revista Mètode. Entre 1984 i 1990 va treballar a l’Institut de Ciències de l’Educació i al Servei de Formació Permanent de la Universitat de València, programant cursos de perfeccionament per als mestres, la qual cosa li portà a fer recerques i treballs del medi urbà i natural, entre els quals els cursos «Descobrim ciutat» i les jornades al voltant dels museus i el Jardí Botànic de la Universitat de València.

SOBRE ELS MÚSICS

MANUEL SEGARRA
És violí primer de l'Orquestra de València des de 2001 i assidu intèrpret de música de cambra i recitals . Com a membre del Quartet Arts, ha realitzat des de 2006 nombrosos concerts, destacant les seues actuacions en el Cicle de Música de Cambra de l'Orquestra de València. També ofereix amb regularitat recitals al costat de la pianista Kei Hikichi, amb el violoncel·lista David Forés, i amb “Brüdern Duo”.

La seua gran versatilitat li ha portat a realitzar estrenes absolutes d'obres de F. Coll, V. Roncero, E. Calandín o Gomez-Sneekloth, entre altres, així com a investigar la fusió de la interpretació de la música clàssica amb el rock, blues, heavy en el seu projecte “Cuerdas de Acero”. Ha col·laborat assíduament com a professor de violí en la Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, de la qual va ser concertino fundador.

DAVID FORÉS 
Cursa els seus estudis musicals en el Conservatori Superior “Joaquin Rodrigo” de València, obtenint els premis extraordinaris en les especialitats de violoncello i música de càmera. Contínua la seua preparació a Madrid i Barcelona i en el Conservatori de Rotterdam on obté la titulació superior. Forma part del duo “Liss” amb el qual obté el segon premi en el concurs “L’arjau” de Barcelona. Ha col·laborat amb diverses orquestres d’Espanya: Orquestra de València, Orquestra Nacional d'Espanya, Orquestra de Ràdio Televisió, Orquestra de Les Arts, Orquestra ciutat de Barcelona i nacional de Catalunya i l’Orquestra filharmònica de Gran Canàries on actuà de solista en l'opera de Mozart: “Don Giovanni”. A Holanda participa amb Nederland Chamber Orquestra i Nederland Philarmonich Orquestra. Actualment ocupa el lloc d'Ajuda de Solista de l'Orquestra de València.

TONI COTOLÍ 

Al llarg dels seus més de vint anys de carrera professional, el guitarrista Toni Cotolí s'ha caracteritzat per la seua versatilitat musical capaç d'abordar, sota la seua empremta personal de la guitarra espanyola, ritmes i corrents tan dispars com el flamenc, el tango, el blues o el rock passant per la impecable execució de les peces creades per grans compositors clàssics de la talla d’Albéniz, Tárrega, Piazzolla o Giuliani.  Es va formar al Conservatori Superior de Joaquín Rodrigo de Valencia completant-se al llarg dels anys a l'escola Luthier de Barcelona, la Robert Schuman Honchschule a Düsseldorf i en la Universitat de Càceres, on va cursar el Màster d'Interpretació Musical dirigit pel prestigiós guitarrista Ricardo Gallén.

Tot un referent de la guitarra espanyola contemporània, guardonat amb diferents premis, que ha portat la seua música per EUA, Japó, Xina, Emirats Àrabs i, per descomptat, per tota Europa.

validxhtml validcss