CULTURA I COMUNICACIÓ | 2021
INICIACIÓ A LA JARDINERIA

CURS TEÒRIC-PRÀCTIC

DIES: 14 - 28 ABRIL 2021

PRIMER DIA DE MATRÍCULA: 29 de març
SESSIONS: 14, 19, 21, 26 i 28 d'abril de 2021
PROFESSORA: Olga Ibáñez, biòloga. Gabinet de Didàctica del Jardí Botànic
LLOC: laboratori docent (planta baixa, esquerra)
HORARI: de 16 a 19 h
PREU: 65 €
DIRIGIT A: qualsevol tipus de públic que desitge iniciar-se al món de la jardineria. Pensat tant per a jardins com a per a balconades.

DESCRIPCIÓ

El teu jardí està fora de control? La balconada plena de flors del teu veïnat és més bonica que la teua? T’has cansat deque les plantes duren menys que un sospir? El Botànic t’anima a participar d’aquest curs d’iniciació al món de la jardineria amb el Gabinet de Didàctica del Jardí.

Cinc sessions amb pràctiques diàries per a aficionar-te a les plantes on farem planters i esqueixos, estudiarem les cures bàsiques i les necessitats de les nostres plantes, aprendrem de jardineria ecològica i fabricarem els nostres propis preparats per lluitar contra les temudes plagues. I tot això en un dels Jardins més bonics de València, el Botànic.

Converteix-te en un autèntic jardinero jardinera i presumeix, per fi, d’unes plantes sanes i boniques!

INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ

Davant qualsevol dubte o per a ampliar la informació sobre el curs podeu posar-vos en contacte amb el Gabinet de didàctica en el Tel. 963156818.

Cal reservar places, només a partir del primer dia de matrícula, mitjançant el formularid’inscripció d'aquesta secció, telefonant al número 96 315 68 16, de dilluns a divendres de 9 a 14 h, o per correu electrònic a cicbotanic@uv.es indicant el teu nom, cognoms, NIF i telèfon de contacte.

Una vegada vos confirmem la plaça, heu de fer el pagament a qualsevol oficina de Bankia, al número de compte ES71 2038-9651-69-6000157596. El justificant cal fer-lo arribar al Jardípercorreu electrònic (cicbotanic@uv.es) o en persona (a la recepció).

PROGRAMA DEL CURS

• 1ª SESSIÓ - EL SÒL: què és, com es forma, que tipus de sòl tenim i quin és el més adequat per a les diferents plantes. També veurem com és la seua estructura i com reconèixer les diferents textures. Realitzarem unes senzilles pràctiques que ens ajudaran a comprendre els diferents tipus de substrats que podem trobar al mercat.

• 2ª SESSIÓ - JARDINERIA ECOLÒGICA: parlarem d'aquest tipus de jardineria sostenible i de la seua importància, i també de quines són les plantes més adequades per al nostre clima, de les seues cures i de com gestionar millor els recursos que necessiten, fent un especial esment al món de la xerojardineria. Durant la part pràctica aprendrem a conrear les plantes crasses i elaborarem una composició en un recipient.

• 3ª I 4ª SESSIÓ - PROPAGACIÓ:  Aprendrem les diferents tècniques per a multiplicar i conrear les nostres plantes a través de llavors, esqueixos, amurgonaments, etc, a través d'unes sessions majoritàriament pràctiques on farem planters, repicats i esqueixat de plantes aromàtiques.

• 5ª SESSIÓ - SANITAT VEGETAL ECOLÒGICA: quins són els seus principis bàsics, com detectar les principals plagues que ataquen a les nostres plantes i com combatre-les amb remeis ecològics, senzills i econòmics. Com a pràctica realitzarem alguns preparats ecològics casolans de caràcter bàsic i amb molt poc cost.

PROTOCOL SANITARI

L'aforament està limitat a 15 participants, per a garantir grups reduïts d'acord amb les mesures COVID 19. Caldrà dur mascareta, es farà presa de temperatura i a l’entrada del Jardí trobareu gel hidroalcohòlic perquè us pugueu desinfectar les mans. Si vols més informació, visita la secció #JardíSegur 

validxhtml validcss