CULTURA I COMUNICACIÓ | 2021
VERD! IL·LUSTRACIONS PER LA REVOLTA MEDIAMBIENTAL

UN PROJECTE D'APIV

DIES: 5 MARÇ - 25 ABRIL 2021. AMPLIADA FINS AL 2 DE MAIG.

LLOC: Sala Hort de Tramoieres del Jardí Botànic de la Universitat de València
ACCÈS: Lliure 
HORARI: De dilluns a diumenge, de 10 a 20 h

DESCRIPCIÓ 

Aquesta mostra s’hauria d’haver inaugurat l’any passat (el terrible 2020), però arribà la pandèmia i s’ho endugué tot per davant. Una circumstància imprevista, un gran mal major que ens hauria de fer reflexionar sobre la fragilitat del nostre món i, sobretot, de com l’afectem els éssers que l’habitem i la nostra manera de viure.

Un recull de les obres de 60 il·lustradors/es membres de l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana - APIV, qui ens conviden, a través de les seues ferramentes de treball, a prendre consciència de la necessitat d’una vertadera revolta mediambiental.

D’una manera oberta i subjecta a diferents punts de vista —fins i tot, a aquells més crítics— aquestes il·lustracions reflexionen al voltant de qüestions apressants per a la pervivència de l’ésser humà i el món animal i vegetal com són els Objectius del Desenvolupament Sostenible, el canvi climàtic o les campanyes mediàtiques i de conscienciació com l’anomenada «Joventut pel clima / Fridays for future».

Una exposició que té com a fil conductor la reivindicació mediambiental i ecologista, i la conscienciació de la importància de la sostenibilitat com un dels grans reptes del segle XXI, i per a la que no imaginem un altre lloc més adient que el Jardí Botànic de la Universitat de València, com a espai de conservació, divulgació i estima pel nostre entorn natural.

APIV

Associació sense ànim de lucre que defensa els drets i interessos de les i els professionals de la il·lustració gràfica valenciana en particular i del conjunt de la professió en general. Refundada en 1997 (després de la seua fundació en 1989), treballa per la defensa, la visibilització i la dignificació del sector gràcies al suport dels seus vora 200 associats/es.

apiv.com


validxhtml validcss