EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

PLANTES VIVES

El Jardí Botànic de la Universitat de València és un típic jardí universitari com els que van sorgir al s. XVI a l’Europa renaixentista. Un museu vegetal per a mostrar als visitants la diversitat del regne vegetal en viu, les adaptacions de les plantes, la seua relació amb els animals, la seua utilitat per a l’ésser humà i la manera de conrear-les. Aquesta, i la seua utilitat per a la docència i la investigació, és la seua verdadera raó de ser. 

En l’actualitat s’hi conreen al Botànic més de 4.500 espècies diferents, ordenades en 27 col·leccions i classificades segons quatre criteris: que siguen útils per al èsser humà, que ens permitan entendre l'escala evolutiva dels vegetals i aprendre de la seua sistemàtica, que ens mostren les seues principals adaptacions al medi i que ens parlen de la seua distribució geogràfica.  

La major part de les plantes es troba a l’aire lliure, encara que algunes ocupen els hivernacles i l’Umbracle. De totes les col·leccions, l’Escola Botànica és la que ocupa una major extensió.