EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

OVAL: ORQUIDIÒFILS VALENCIANS

FASCINATS PER LES ORQUÍDIES

L'Associació de Oriquidiófilos Valencians va ser fundada en 2003 amb l'objectiu de compartir experiències i inquietuds sobre aquestes fascinants plantes, entre tots els afeccionats i experts locals, però també amb l'afany de convertir-se en part activa pel que fa a la conservació de les nostres orquídies autòctones. 

Els nostres objectius
I és que les orquídies són plantes complexes i intrigants que combinen fragilitat i resistència i la cura de la qual requereix habilitat i passió. Així, d'una banda l'OVAL treballa en la promoció de coneixements relacionats amb les orquídies natives, exòtiques o naturalitzades, tals com la seua ecologia i hàbitat, la seua nomenclatura i les possibilitats de conservació in situ i ex situ. A més, s'aprofundeix en els diferents aspectes que interfereixen en el seu cultiu, incloent la seua protecció fitosanitària i la ciència de la seua propagació.


D'altra banda, cerquen contínuament la manera d'ampliar coneixements les orquídies que creixen en la nostra comunitat, per a comprendre els mecanismes que les amenacen i poder desenvolupar així accions concretes de conservació. D'aquesta manera cooperen activament amb altres organitzacions públiques o privades, nacionals o estrangeres, però sobretot amb el Jardí Botànic de la Universitat de València.

No solament assessoren i participen del manteniment de la col·lecció d'orquídies que exhibeix en un dels hivernacles del Botànic, si no que a més organitzen dues jornades anuals en el Jardí exterior, una a la primavera i una altra a la tardor, per a difondre coneixements a través de xarrades amb especialistes, aprendre diferents tècniques amb tallers pràctics i exhibir les singulars col·leccions dels seus associats. Una bona oportunitat per a iniciar-te en el món de les orquídies i unir-te a l'associació per a seguir aprenent. 

Participa en l'OVAL!
Sent socis podreu col·laborar i ser part activa d'aquest projecte tan il·lusionant, però també rebre molta informació, conèixer nous amics d'afició, participar en totes les activitats i sobretot ser una peça clau en la concretització d'aquest somni. Esteu tots convidats a formar part d'aquesta cada vegada més nombrosa Associació d'Orquidiòfils Valencians.

CONTACTE

Reunió d'associats al Jardí: segons dissabtes del mes a les 11h
mail: oval@orquioval.org

www.orquioval.org