EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

LLAVORS D'ACÍ

PROTEGINT LES VARIETATS LOCALS

L'associació Llavors d’Ací, per a la promoció i la conservació de la biodiversitat agrària del País Valencià, es va crear gràcies a la iniciativa d'un col·lectiu de persones que en prendre consciència del decaïment i desús de les varietats hortícoles antigues, vinculat a la desaparició de l'agricultor tradicional i l'augment de la uniformitat en les produccions i els mercats alimentaris, van decidir unir-se per a treballar en la seua recuperació. 

Per què conservar?
Així doncs, l'associació es va crear amb la finalitat de treballar en la cerca, conservació, promoció i recopilació de tota la informació relacionada amb les varietats tradicionals del Pais Valencià, perquè tornen a ocupar el lloc que els correspon en la vida dels nostres pobles.


Les llavors són una gran font de biodiversitat, conrear-les i intercanviar-les ajuda mantenir-les vives i recuperar el control dels recursos genètics agraris. D'aquesta manera, treballar amb llavors tradicionals és una forma de potenciar la cultura popular, promoure la diversitat agrària i posar en valor els productes i productors locals. A més són molt adequades per a utilitzar-les en agricultura ecològica.

Objectius de Llavors d'Ací
- Conèixer, recuperar i conservar les varietats tradicionals agràries
- Realitzar accions, projectes i programes de sensibilització per a promoure l'ús de les varietats tradicionals dins del marc de l'agricultura ecològica
- Establir una xarxa d'intercanvi d'informació i materials entre agricultors i aficionats
- Defensar la recuperació del coneixement agrari sobre els cultius i costums associats al camp
- Reclamar la volta del dret dels agricultors a decidir sobre els recursos genètics agraris

Participa en Llavors d'Ací
Tots aquells agricultors, professionals o afeccionats, poden mantenir actiu el projecte intercanviant material genètic i conreant-ho en les seues parcel·les. Els interessats en aquestes llavors només han d'acostar-se a un dels molts intercanvis que organitza l'associació al llarg del territori. I si eres només consumidor, també pots participar exigint diversitat i rusticitat en la teua cistella de la compra.

Assessorament i préstec al Botànic

Nou servei d'atenció al públic i prèstec de llavors que començarà el proper dimarts dia 13 de febrer 2018. Un cop al mes, atendran persones sòcies i interessades en conèixer les llavors tradicionals valencianes i com conrear-les.

CONTACTE

Tel: 685529217
mail: llavorsd@llavorsdaci.org

llavorsdaci.org