EL BOTÀNIC ARA

ÉS ESTIU AL JARDÍ

LLUM, COLOR I FRESCOR

COL·LECCIONS BIOGEOGRÀFIQUES | ENDEMISMES MEDITERRANIS

LA ROCALLA

La Regió Mediterrània posseeix una de les flores més originals i riques de la Terra. Més de la meitat de les plantes que viuen en aquest territori són endèmiques, espècies que no creixen en cap altre lloc. A més, moltes d'elles només ocupen àrees molt reduïdes i són propenses a estar en risc d'extinció. 

És per això que la rocalla del Jardí, formada a base de pedres calcàries, reuneix una estupenda col·lecció d'espècies endèmiques del Mediterrani, algunes molt amenaçades i actualment protegides, per a poder conservar-les i estudiar-les, a més de per a que pugueu conéixer-les de prop. També és un lloc per a veure convivint espècies emparentades, aïllades geogràficament en la natura.

I és que l'aïllament geogràfic dóna lloc a nombrosos casos de vicariança, un concepte molt estudiat en biogeografia pel qual plantes molt semblants però allunyades físicament procedeixen en realitat d'una mateixa espècie ancestral, que a causa d'eixe aïllament ha donat lloc a formes diverses. 

Juntament amb eixa gran diversitat de la rocalla es poden veure alguns dels arbres cultivats des de fa milers d'anys en la conca del Mediterrani. A més, en el centre de la col·lecció hi ha una encantadora bassa d'aigua d'on sorgeixen dues séquies que l'envolten.