EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2022

El Gabinet de Cultura i Comunicació sembla tenir un nom molt pompós però en realitat la nostra feina és mantenir el Botànic, aquesta illa verda urbana, en contacte permanent amb la gent. Organitzem l’agenda cultural i científica, coordinem esdeveniments, actuem com a gabinet de premsa pel que fa als mitjans i a les xarxes socials, supervisem la imatge exterior, creem continguts divulgatius a través de diferents suports, i tractem de que la comunicació científica siga sempre present al Botànic, entre altres coses. Ah! I ens ho passem molt bé fent-ho, per a que ho anem a negar.  

NOVETATS

VISITA VIRTUAL'VERANO’. AQUAREL·LES BOTÀNIQUES DE JOSÉ SABORIT

Tant si no vau gaudir en viu d'aquest magnífic projecte expositiu, com si voleu repetir experiència, només heu de fer click ací per a començar la visita virtual.

NOU VÍDEO D'UN JARDÍ DE CIÈNCIA

Amb motiu de la celebració de la Setmana de la Ciència publiquem un video divulgatiu per conèixer el projecte de Conservació de l'Estepa de Cartagena.

SETMANA DE LA CIÈNCIA AL BOTÀNIC 2022.

Del 21 al 27 de novembre de 2022 el Botànic celebra un any més la Setmana de la Ciència; amb un reportatge, visites guiades i una gimkana familiar.

EL JARDÍ BOTÀNIC ACULL LA 18ª CONFERÈNCIA INTERNACIONAL EN SALUT URBANA

El Jardí Botànic de la Universitat de Valencia del 24 al 27 d'octubre és la seu de la 18ª Conferència Internacional sobre Salut Urbana (ICUH).

EL JARDÍ BOTÀNIC PREPARA LA RESTAURACIÓ D'UN RETRAT DE JOSÉ PIZCUETA

Natalia Mansilla, descendent de José Pizcueta i Donday, director del Botànic al segle XIX, ha donat al Jardí Botànic un quadre del seu avantpassat.

BOTArdorNIC! VISITES GUIADES TARDORENQUES PEL JARDÍ

Amb el canvi d'estació el paisatge del Botànic canvia de forma sorprenent, per això reprenem les nostres visites guiades per a adults i families els cap de setmana. 

EL JARDÍ BOTÀNIC ACULL EL CONGRÉS INTERNACIONAL DE SOSTENIBILITAT CURRICULAR I ODS EN LA FORMACIÓ UNIVERSITÀRIA.

Se celebren al Jardí Botànic les jornades per impulsar l’aprenentatge de la sostenibilitat en el context universitari.

MOR EL BOTÀNIC I PROFESSOR VERNON H. HEYWOOD

El passat 18 de setembre ens va deixar Vernon H. Heywood,  professor i investigador amb una llarga trajectòria en la botànica.

EL JARDÍ BOTÀNIC RENOVA LA PRESIDÈNCIA DE L’AIMJB

El Jardí Botànic renova la seua presidència al front de l'AIMJB, l'associació Iberomacaronèsica de la qual forma part.

DESCOBREIX ELS GUANYADORS D'INSPIRATS PEL BOTÀNIC 2022

Sergio Rocafort i Maite Martínez aconsegueixen el primer premi de pintura i narrativa, respectivament, al concurs del Jardí Botànic. 

20-24 JUNY. INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON EARLY AND LOWER VERTEBRATES

El Jardí Botànic acull la 16a edició d'aquesta trobada internacional per a la comunitat científica entorn dels vertebrats paleozoics.

18 JUNY - LLIURAMENT DE PREMIS D'INPIRATS PEL BOTÀNIC + CONCERT GRATUÏT DE TIN ROBOTS

No us perdeu el nostre concurs de pintura i narrativa ràpides a l'aire lliure. I a partir de les 19 h, entrada gratuïta, lliurament de premis i l'espectacle Beatles for kids de la banda valenciana. 

5 JUNY. CELEBRA AMB EL BOTÀNIC EL DIA DEL MEDI AMBIENT

Un dia de portes obertes al Jardí amb activitats gratuïtes per a tots els públics: taller i visita familiars, itineraris temàtics i un espectacle de titelles. Us esperem!

18 JUNY. TORNA INSPIRATS PEL BOTÀNIC!

Sisena edició del concurs de narrativa i pintura ràpides a l'aire lliure del Botànic. Deixeu-vos inspirar per la natura del nostre Jardí! 

27 MAIG -12 JUNY. BOTANICREA, PLANTES I CREATIVITAT!

Volem que el Jardí siga la vostra font d’inspiració. Tallers d'aquarel·la, ceràmica, dibuix, narrativa, cianotipia tèxtil, macramé i gravat us esperen!

VINE DE RUTA AMB EL BOTÀNIC!

Descobreix el patrimoni natural que amaga el nostre territori amb una nova edició del nostre cicle d'excursions botàniques. Sempre de la mà dels nostres guies especialitzats.

TORNA SONS AL BOTÀNIC!

Els capvespres del Jardí s'ompliran novament de música amb el nostre cicle de concerts acústics a l’aire lliure, que enguany recupera tota la seua esplendor.

MAIG-JUNY. CURSOS DE PRIMAVERA DEL BOTÀNIC

Nova edició de propostes formatives al voltant de les plantes perquè pugueu assaciar la vostra curiositat botànica i les ganes d'interaccionar amb la natura.

BOTÀNIC DE PRIMAVERA! VISITES GUIADES PEL JARDÍ

Gaudeix amb la nova entrega de visites guiades en cap de setmana dedicades a la primavera, a partir del 26 de març. Inscripcions els dilluns de cada setmana.

TORNA EL IOGA EN FAMÍLIA AL BOTÀNIC!

Des d'abril fins a octubre al Jardí, grans i menuts podran connectar junts amb la natura, mentre practiquen exercici de forma saludable.

VISITA VIRTUAL DE LA MOSTRA ILLUSTRACIÈNCIA 8

Ja podeu gaudir també de forma virtual dels dibuixos finalistes de la vuitena edició del Premi Internacional d’Il·lustració Científica i de Natura. 

DIA DE LA DONA I LA XIQUETA EN LA CIÈNCIA, INSPIRANT A FUTURES CIENTÍFIQUES

Per celebrar l'11 de febrer entrevistem a Susana Gómez i Paula Ruiz, una botànica i una genetista, amb la biodiversitat i la divulgació científica com a bandera.

CELEBRA EL DIA DE L'ARBRE AMB EL BOTÀNIC!

El pròxim dilluns 31 de gener obrirem les portes del Jardí de forma gratuïta. A més, us animem a participar de la iniciativa #ElMeuArbreDelBotànic.

BARDISSA, EL PROJECTE GUANYADOR PER AL SOLAR DE JESUÏTES

Un espai inspirat en l'horta que crearà una nova illa verda i on el Botànic desenvoluparà el projecte científic i l'activitat didàctica i divulgativa. 

REGALA ELS CURSOS DEL BOTÀNIC

Una experiència vegetal, un encert assegurat! Fins al 31 de gener regala natura, quin millor detall per als amants de les plantes que un dels cursos del Botànic.

#VERDNADAL AL BOTÀNIC!

Una iniciativa del Jardí perquè les vostres festes estiguen envoltades del nostre color favorit. Consulteu la programació!

VÍDEOS #UNJARDÍDECIÈNCIA

Tanquem la Setmana de la Ciència al Botànic amb tres nous protagonistes d'aquesta iniciativa per mostrar la ciència que es desenvolupa al Jardí. Descobriu-los!

4-5 DESEMBRE. TORNA PINTA'NS DE NADAL!

Una vegada més, menuts i menudes podran participar del concurs infantil de dibuix per representar la imatge de la postal de Nadal del Botànic. Enguany en format presencial! 

YOUNG CLIMATHON, IMPULSAR L'ACCIÓ CLIMÀTICA AMB LES NOVES GENERACIONS

El Jardí Botànic i el Departament de Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials de la UV van liderar una vegada més aquesta iniciativa amb centres educatius.

28 NOVEMBRE. MERCAT D'HORTA I DEGUSTACIÓ AL BOTÀNIC

Aquest diumenge el Jardí s’omplirà, més si és possible, d’aromes, colors i veus amb un mercat amb parades de diferents mercats de la ciutat. 

17 - 25 NOVEMBRE. DIÀLEGS DEL MERCAT

Sota el lema Els Mercats Municipals com espais de cultura i convivència, el cicle d’activitats proposa converses amb persones expertes, una exposició, un mercat de productes de l’horta i una visita a Mercavalència.  

15 - 28 NOVEMBRE. SETMANA DE LA CIÈNCIA AL BOTÀNIC

Visites guiades, audiovisuals divulgatius, un taller de còmic i una jornada de portes obertes conformen la programació de caràcter gratuït del nostre particular ‘Jardí de ciència’ d’enguany.

TORNEN ELS CURSOS DEL BOTÀNIC

D'octubre a gener podreu gaudir d'una nova edició dels cursos del Botànic. Les plantes i les vostres ganes d’aprendre seran el denominador comú.

23-24 OCTUBRE. JORNADA DE CACTUS I ALTRES SUCULENTES

Una vegada més arriba aquest cap de setmana dedicat a les plantes més espinoses del Jardí. Zona de venda al públic, visita guiada i xarrades de la mà d'ACYS.

OCTUBRE- FIRES BOTÀNIQUES: ORQUÍDIES I CACTUS

Tornen unes trobades molt esperades, les dedicades a les grans famílies vegetals dels cactus i les orquídies. Exhibició, venda i activitats a càrrec d'OVAL i ACYS.

BOTArdorNIC! VISITES GUIADES TARDORENQUES PEL JARDÍ

Amb el canvi d'estació el paisatge del Botànic canvia de forma sorprenent, per això reprenem les nostres visites guiades per a adults i families els cap de setmana. 

VÍDEO: INSPIRATS PEL BOTÀNIC 2021

Així va ser la quinta edició del nostre concurs de pintura i narrativa ràpides! Un reportatge de Prosonarte per al Botànic, que reflecteix l'essència de la jornada.

LA PETJADA HUMANA A LA NATURA: 150 ANIVERSARI I XXIV BIENNAL DE LA RSEHN

La petjada humana a la natura serà la temàtica d'aquest congrés coorganitzat pel Botànic i la RSEHN en el seu 150 aniversari, que tindrà lloc al mateix Jardí.

AMPLIEM LA MOSTRA D'ESTEVE ADAM

Fins al 19 de setembre podreu visitar Terres i temps, el magnífic projecte de l'artista valencià que s'exposa a les dues sales del Jardí. 

8 I 15 JULIOL. TORNA CIÈNCIA A LA FRESCA!

A juliol, xarrades científiques i música en directe a l'aire lliure amb una nova edició d'aquesta divertida proposta per gaudir de les nits estiuenques al Botànic.

EN JULIOL, VISITA EL BOTÀNIC AMB PEPPA PIG!

La coneguda porqueta i la seua família us esperen al Jardí per descobrir els seus racons més emblemàtics amb un itinerari autoguiat. Activitat gratuïta amb l'entrada.

7-9 JULIOL. BOTÀNICA I DESENVOLUPAMENT RURAL

La Universitat de València obri la matrícula de la IV edició de la Universitat d'Estiu d'Aras de los Olmos. Un projecte del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat on col·labora el Botànic.

DESCOBREIX ELS GUANYADORS D'INSPIRATS PEL BOTÀNIC 2021

Adrián Espinós i Ana Martínez aconsegueixen el primer premi de pintura i narrativa, respectivament, al concurs del Jardí Botànic. 

21 MAIG – 1 OCTUBRE. TORNA 'SONS AL BOTÀNIC'

Entre cant i cant de pardal, aquesta primavera la música s’obri novament lloc al Jardí amb el nostre cicle de concerts acústics a l’aire lliure. Entrades a la venda.

TORNA (INS)PIRATS PEL BOTÀNIC!

Quinta edició del nostre concurs de narrativa i pintura ràpides a l'aire lliure del Botànic. Deixeu-vos seduir per la natura del nostre Jardí i apunteu-vos a retratar-la ja siga mitjançant un microrelat o una pintura. Inscripció oberta.

19 JUNY - LLIURAMENT DE PREMIS D'INPIRATS PEL BOTÀNIC + CONCERT GRATUÏT DE JUNIOR MACKENZIE

Acosta't al nostre concurs de pintura i narrativa ràpides! A partir de les 19 h, entrada gratuïta, lliurament de premis i concert. 

NOU DIPLOMA D'ESPECIALITZACIÓ EN CANVI CLIMÀTIC

El Jardí Botànic acull la presentació d'aquest postgrau per formar professionals en el context de la sostenibilitat ambiental i el canvi climàtic. Inscripcions obertes.

EL BOTÀNIC PEL MEDI AMBIENT

Celebrem el Dia del Medi Ambient amb un programa d'activitats sobre clima, alimentació saludable i renaturalització. 

XARRADES 'DONES I CIÈNCIA AL BOTÀNIC', VÍDEOS JA DISPONIBLES!

Investigadores, botàniques i científiques parlant de vocació botànica en femení, i projectes divulgatius que relacionen ciència i dones. 

DIES DE PORTES OBERTES AL BOTÀNIC

En maig i juny tenim moltes dates relacionades amb la natura que celebrar al Botànic. Jornades d'entrada gratuïta amb activitats per a tots els públics. Preneu nota!

VISITA VIRTUALMENT 'VERD! IL·LUSTRACIONS PER LA REVOLTA MEDIAMBIENTAL'

Tant si no vau gaudir in viu d'aquest magnífic projecte expositiu d'APIV que vam acollir al Botànic, com si voleu repetir experiència, només heu de fer click ací per a començar la visita.

LA UV I L'AJUNTAMENT DE VALÈNCIA FIRMEN EL CONVENI PER A LA CREACIÓ DEL JARDÍ DEL SOLAR DE JESUÏTES

Un espai didàctic, sobre la història i biodiversitat de l'Horta, que portarà el nom de Trini Simó en homenatge a l'activista de #SalvemelBotànic.

JORNADA DE PORTES OBERTES PEL DIA DELS MONUMENTS

Un dia d'entrada lliure al Botànic, amb visites guiades i una gimcana familiar, per descobrir el seu patrimoni natural i arquitectònic. 

BOTÀNIC DE PRIMAVERA. VISITES GUIADES GRATUÏTES

Descobriu el nostre paisatge estacional de la mà del Gabinet de Didàctica del Botànic. Tots els caps de setmana de matí amb l'entrada al Jardí. 

L'ILLA DE LES CIÈNCIES NATURALS, 'EL FUTUR DEL SOLAR DE JESUÏTES

La Universitat i l’Ajuntament de València aproven un conveni històric per desenvolupar un projecte en concordança amb el Botànic en aquest emblemàtic espai.

BOTÀNIC DE PRIMAVERA. VISITES GUIADES GRATUÏTES

Descobriu el nostre paisatge estacional de la mà del Gabinet de Didàctica del Botànic. Tots els caps de setmana de matí amb l'entrada al Jardí. 

DONES I CIÈNCIA AL BOTÀNIC. 11-25 FEBRER

Quarta edició del nostre cicle d’activitats per celebrar el dia internacional de la xiqueta i la dona a la ciència. Enguany gaudirem de col·loquis en línia i un vídeo molt especial sota el lema #jocientifica.

DESMUNTANT LA IL·LUSTRADORA ADA DIEZ

Per què a la imatge del 'Dones i ciència al Botànic' d'enguany no hi ha cap figura de la dona? Per què és tan important el vidre? Llegiu en Espores. 

CELEBRA EL DIA DE L'ARBRE AMB EL BOTÀNIC!

El pròxim diumenge 31 de gener obrirem les portes del Jardí de forma gratuïta. A més, us animem a participar de la iniciativa #ElMeuArbreDelBotànic.

EL BOTÀNIC SUSPÉN TEMPORALMENT LES SEUES ACTIVITATS PRESENCIALS

El nostre Jardí romandrà obert al seu horari habitual d'hivern, però ajornem les activitats presencials fins al 28 de febrer. 

AMPLIEM LA MOSTRA 'DIARIO DEL JARDIN' DE MARCELO FUENTES

Fins al 7 de febrer podreu gaudir d'aquesta exposició de dibuixos i fotografies intimistes de l'artista. I no deixeu de llegir l'entrevista que l'hem fet a Espores! 

BOTÀNIC D'HIVERN. VISITES GUIADES GRATUÏTES

Descobriu el nostre paisatge canviant estació rere estació, de la mà del Gabinet de Didàctica del Botànic. Tots els caps de setmana de matí amb l'entrada al Jardí. 

PER NADAL, REGALA ELS CURSOS DEL BOTÀNIC

Fins al 31 de gener regala natura, quin millor detall que una experiència vegetal amb els cursos del Jardí!

EL BOTÀNIC PARTICIPA A VALÈNCIA CANVIA PEL CLIMA

El Jardí Botànic participa i dóna suport a la segona jornada València Canvia pel Clima!

#VERDNADAL

Aplega al Botànic #VerdNadal, la campanya del Jardí perquè les vostres festes estiguen envoltades del nostre color preferit

EL BOTÀNIC FOMENTA EL DEBAT SOBRE L'IMPACTE CLIMÀTIC DEL MODEL ALIMENTARI

La trobada Young Climathon organitzada en col·laboració amb el Departament de Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials

VISITA VIRTUAL A LA MOSTRA DIARIO DEL JARDÍN, DE MARCELO FUENTES

Ja està disponible la nova visita virtual de la mostra Diario del Jardín. Marcelo Fuentes, perquè pugues gaudir d'aquesta obra des de qualsevol lloc.

VÍDEOS #UNJARDÍDECIÈNCIA

Amb motiu de la setmana de la ciència hem preparat una sèrie de vídeos per presentar part de la tasca de suport a la investigació que es fa des del Jardí Botànic.

PINTA’NS DE NADAL

Quarta edició del nostre concurs nadalenc de dibuix infantil al Botànic, per a xiquets i xiquetes de fins a 12 anys.

JARDÍ SEGUR

Al Jardí Botànic hem establert mesures de prevenció, seguretat i salut davant l’actual situació sanitària

VISITES GUIADES BOTArdorNIC


Des del Botànic volem que doneu la benvinguda a la tardor com es mereix, amb noves i diverses visites guiades pel Jardí!

CIÈNCIA A LA FRESCA. DIVULGACIÓ EN TEMPS DE VIRUS

Nova edició del cicle del Jardí Botànic de xarrades científiques i música en directe d'estiu, que aquest any es desenvoluparà en línia.

Salvador Rivas-Martínez, sempre en el nostre record

El passat 27 d'agost ens va deixar Salvador Rivas-Martínez, professor i investigador amb una llarga trajectòria en la botànica.

CIÈNCIA A LA FRESCA


Ja tenim la proposta de Ciència a la fresca 2020, el nostre cicle d'estiu de conferències i música en directe que enguany es realitzarà en línia.

DISPONIBLE LA VISITA VIRTUAL A ILLUSTRACIENCIA 7


Ja està disponible la nova visita virtual de l'exposició illustraciencia 7, perquè pugues gaudir de les obres des de qualsevol lloc.

EL MISTERI DEL BOTÀNIC

No passes l'estiu sense resoldre el misteri del Botànic

EL JARDÍ BOTÀNIC TORNA A OBRIR ELS SEUS HIVERNACLES

A partir del 22 de juny es tornen a obrir els hivernacles al Jardí, però per si no pots acudir, també pots visitar-los virtualment.

L’EXPOSICIÓ DEL JARDÍ AL BOSC DISPONIBLE AMB VISITA VIRTUAL

En març es va inaugurar l'exposició Del Jardí al Bosc. Però com encara no es pot accedir als espais tancats, vos hem preparat una alternativa per a poder visitar-la.

JORNADA DE PORTES OBERTES I VISITES VIRTUALS

Com cada 5 de juny amb motiu del Dia Mundial Del Medi Ambient el jardí obre les seues portes de forma gratuïta, i per als que no pugau vindre, us donem una alternativa.

NI BLANC NI NEGRE, VERD

Per compensar la falta de InsPiraTs pel Botànic, portem una nova iniciativa en forma d'il·lustracions sense color perquè les ompliu de color i es retrobeu amb la natura.

EL JARDÍ BOTÀNIC TORNA A OBRIR LES SEUES PORTES

Després de setanta-nou dies de confinament, el Jardí Botànic de la Universitat de València torna a obrir les seues portes al públic.

CELEBREM EL DIA DELS MUSEUS I DE LA FASCINACIÓ PER LES PLANTES AMB UN VÍDEO MOLT ESPECIAL I UN CONCURS

Avui és el Dia Internacional dels Museus i de la Fascinació per les Plantes, un 18 de maig molt diferent. Tot i això, no volem deixar de celebrar un dia que és molt especial per a nosaltres. I ho fem amb un concurs i un vídeo que mostra el Jardí com mai l'havíeu vist.

UN DIA DEL LLIBRE DIFERENT

Per iniciativa de la nostra biblioteca, els nostres companys i companyes del Jardí ens conten què estan llegint i què ens recomanen en este dia especial.

LA QUARENTENA DELS GATS DEL BOTÀNIC

L'atenció dels felins que hi habiten al nostre Jardí, també s'ha adaptat a les circunstàncies actuals de confinament. Vos contem com!

UNA FINESTRA AL BOTÀNIC

Encetem aquesta iniciativa per portar-vos a casa dia a dia la natura canviant del Botànic. Perquè no us perdeu cap detall de la primavera al Jardí!

MANTENIR EL BOTÀNIC EN TEMPS DE CONFINAMENT

Nosaltres parem però la natura no! Així, tot i que el manteniment s’ha vist reduït a la mínima expressió, el Jardí continua necessitant atenció. 

EL BOTÀNIC CESSA LES ACTIVITATS I TANCA TEMPORALMENT

Fins a nou avís, suspenem totes les activitats i tanquem al públic, però continuem amb vosaltres a través dels nostres mitjans digitals.

ESPORES, LA VEU DEL BOTÀNIC, ES RENOVA!

Ja podeu gaudir de la nova web i imatge de la nostra revista digital sobre plantes que omplim cada setmana amb articles, vídeos i entrevistes al voltant de la botànica, els jardins i la natura.

EL JARDÍ I BOMBAS GENS COL·LABOREN EN 'BOTÀNIQUES'

Una exposició d'obres inspirades en les plantes que podreu visitar al centre cultural fins a novembre, i que connecten amb el nostre Jardí mitjançant rutes botàniques.

31 GENER - DIA DE L'ARBRE. ENTRADA GRATUÏTA AL BOTÀNIC

Hui jornada de portes obertes al Jardí per a que pugueu gaudir de la nostra gran diversitat d'espècies arbòries i d'exemplar monumentals.

11-14 DE FEBRER. DONES I CIÈNCIA AL BOTÀNIC

3ª edició del cicle amb xarrades de científiques, una taula redona sobre la bretxa de gènere i la projecció d'un homenatge a Lynn Margulis. 

FEM BALANÇ DEL 2019 I COMENCEM A PROGRAMAR 2020

Volem repassar allò més destacat de l'any passat al Jardí, però també avançar-vos algunes de les línies que marcaran la nostra tasca enguany. 

AMPLIEM LES EXPOSICIONS SOBRE MICRORESERVES DE FLORA

Si encara no heu tingut l'oportunitat de visitar 'Protegida Flora' i 'Microreserves des de l'aire', no vos preocupeu perquè ajornem la clausura fins al 16 febrer. 

REGALA ELS CURSOS DEL BOTÀNIC!

Fins al 31 de gener regala natura, quin millor detall que una experiència vegetal amb els cursos del Jardí!

12-13 DESEMBRE. TROBADA: JARDINS BOTÀNICS CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC

Primera reunió de l'Associació Iberomacaronèsica de Jardins Botànics (AIMJB) tras adherir-se a l'Aliança global front aquesta emergència ambiental que pateix el nostre planeta. 

PARTICIPA DEL NOSTRE SORTEIG DE JAZZ CLIMÀTIC!

Conta'ns que fas tu al teu dia a dia per a lluitar contra el Canvi Climàtic i guanya entrades per a un concert i bosses de tela exclusives amb la imatge del cicle.

21 DESEMBRE - 3 GENER. TALLERS DE NADAL PER A XIQUETS I XIQUETES

Els més menuts aprendran de les diferents estratègies de camuflatge dels insectes i les plantes en la natura, per a no ser menjats o atraure als seus pol·linitzadors. 

29 NOVEMBRE - YOUNG CLIMATHON

Una jornada amb instituts per treballar reptes climàtics propers amb l'objectiu d'analitzar-los i proposar estratègies de gestió i acció. 

UN JARDÍ DE CIÈNCIA

El Botànic celebra la 'Setmana de la Ciència' amb activitats divulgatives i una jornada de portes obertes amb visites guiades i tallers.

CURSOS DE TARDOR - HIVERN

De novembre a març podreu gaudir d'una nova edició del cursos del Botànic. Les plantes i les vostres ganes d’aprendre seran el denominador comú.

26 OCTUBRE - CONSULTA CIUTADANA CONCISE

El Botànic acull aquesta consulta ciutadana sobre el paper de la comunicació científica en la societat, emmarcada en el projecte europeu CONCISE i coordinada des de la Universitat de València.

19 - 20 OCTUBRE. JORNADA D'ORQUÍDIES EN TARDOR

Un any més, l'OVAL ens convida a participar d'un cap de setmana en el Botànic al voltant d´aquestes plantes tan fascinants, amb zona d´exhibició i venda, visites guiades, tallers i conferències, i activitats infantils.

SETEMBRE - DESEMBRE. TORNA EL JAZZ AL JARDÍ AMB JAZZ CLIMÀTIC!

Enguany volem dedicar de forma simbòlica al Canvi Climàtic el nostre cicle de jazz. Us convidem a gaudir del millor Jazz però amb una visió ambientalista.

CIÈNCIA A LA FRESCA

A juliol, xarrades científiques i música en directe a l'aire lliure! Nou cicle del Botànic per gaudir de l'estiu a poqueta nit en el nostre Jardí. Entrada lliure.

EL JARDÍ BOTÀNIC S'UNEIX AL 'YOUNG INNOVATORS' DE CLIMATE-KIC

Un programa per a formar a joves en la cerca i posada en marxa de solucions innovadores front el canvi climàtic i la seua participació en el Climathon 2019.

DESCOBREIX ELS GUANYADORS D'INSPIRATS PEL BOTÀNIC 2019

Héctor Dols i Susana Rodríguez, premi de pintura i narrativa en la quarta edició d'InsPirats pel Botànic.

15 JUNY - LLIURAMENT DE PREMIS D'INPIRATS PEL BOTÀNIC + CONCERT GRATUÏT DE JOHNNY B. ZERO

Acosta't al nostre concurs de pintura i narrativa ràpides! A partir de les 19h, entrada gratuïta, lliurament de premis i concert. 

EL NOSTRE HERBARI EN LÍNIA A UNA NOVA PLATAFORMA DIGITAL DE LA UV!

Un portal propi i gratuït que ha posat en marxa la Universitat de València per a reunir virtualment totes les seues col·leccions patrimonials. 

EL BOTÀNIC REPARTEIX MÉS DE 2.000 PLANTES A EXPOCIÈNCIA

Emporta't un bosc a casa, una iniciativa per cuidar espècies mediterrànies que després s'utilitzaran en reforestacions per fer front al canvi climàtic.

ELS JARDINS BOTÀNICS LLUITEN JUNTS CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC

El Botànic de la Universitat de València s'adhereix a la Declaració de Màlaga de l'AIMJB contra el canvi climàtic.

18 MAIG. DIA DE LA FASCINACIÓ PER LES PLANTES I DELS MUSEUS

Jornada de portes obertes al Botànic amb activitats per a tots els públics. Fireta d'entitas iassociacions fascinades per les plantes, tallers i demostracions, i visites guiades per les nostres instal·lacions i per les plantes més sorprenents. Entrada i activitats gratuïtes. Us esperem! 

TORNA (INS)PIRATS PEL BOTÀNIC!

Quarta edició d'aquest concurs de narrativa i pintura ràpides a l'aire lliure del Botànic, i els seus tallers pràctics per a grans i menuts. 

OLGA MAYORAL, LA NOVA SUBDIRECTORA DEL BOTÀNIC!

Amb aquest nomenament, la direcció aposta per renovar i impulsar les possibilitats formatives que ofereix aquest singular centre i recuperar el seu origen com a espai de docència universitària.

MAIG, MES DE LES ORQUÍDIES AL BOTÀNIC

Una agenda temàtica d'allò més completa al voltant d'aquestes plantes tan fascinant! Xerrades, jornades, cursos i la 16ª Exhibició d'orquídies de l' OVAL. 

¿T’AGRADA IL·LUSTRAR LA NATURA?

Guanya una plaça per al curs especialitzat 'Ilustrando la ciencia 7', que tindrà lloc al Botànic, participant al nostre sorteig d'instagram

18 ABRIL - JORNADA DE PORTES OBERTES PEL DIA DELS MONUMENTS I ELS LLOCS HISTÒRICS

Descobreix el patrimoni natural i arquitectònic que caracteritza el Jardí i altres espais emblemàtics de la Universitat de València. Entrada i visites guiades gratuïtes.

COM DE FAN ETS DEL BOTÀNIC?

Comparteix la teua experiència al Jardí amb nosaltres. Ajuda'ns a millorar participant en la nostra enquesta de satisfacció i entra en el sorteig de diferents premis!

VINE DE RUTA AMB EL BOTÀNIC I DESCOBREIX LES MICRORESERVES DE FLORA

Obrim una nova edició del nostre cicle d'excursions. En aquesta ocasió se centrarà en la figura de conservació de flora de la microreserva, amb motiu del seu 25 aniversari.

TORNA L'INDIE AL JARDÍ AMB 'SONS AL BOTÀNIC'

La cinquena edició de Sons al Botànic ens porta un cartell espectacular format per Sr. Chinarro, Full, Sandra Bernardo, Neuman, Badlands, i Senior i el cor brutal. 

HUI 31 GENER, TANQUEM EL BOTÀNIC PEL FORT VENT. S'AJORNA LA CELEBRACIÓ DEL DIA DE L'ARBRE

Celebra el dia de l’arbre i participa en la ja tradicional excursió de reforestació amb l'associació "La Codolla".

12 - 15 FEBRER 2019. CICLE: DONES I CIÈNCIA AL BOTÀNIC

Xarrades, taula redona i teatre científic és la proposta de la segona edició d'aquest cicle d'activitats per celebrar el Dia internacional de la xiqueta i la dona a la ciència. Entrada gratuïta, aforament limitat. 

8 I 9 DESEMBRE - CONCURS: PINTA'NS DE NADAL

Apunta't a la segona edició del nostre concurs infantil de dibuix! El guanyador il·lustrarà la postal de nadal del Botànic, entre altres premis. 

24 NOV - JORNADA DE PORTES OBERTES PEL DIA DE LA CIÈNCIA

Entrada lliure al Botànic per celebrar la setmana de la ciència i visites guiades molt especials de la mà de Jaime Güemes, el nostre director.

28 OCTUBRE - JORNADA DE PORTES OBERTES AL BOTÀNIC AMB ACTIVITATS!

Acabem el cicle Igualtat i medi ambient amb un matí d’entrada gratuïta amb un taller de contes igualitaris i a un espectacle de titelles. Eixe dia també hi han visites guiades gratuïtes, concert de clàssica i ioga per a menuts!   

ENTREVISTA A JAIME GÜEMES, EL NOU DIRECTOR DEL BOTÀNIC

El fins ara conservador del Botànic s'estrena com a director i ens conta, mitjançant la nostra revista digital espores, de la seua trajectòria, visió del Jardí i projectes a desenvolupar.  

PARTICIPEM EN LA CREACIÓ D'UN MURAL MOLT BOTÀNIC

El Jardí Botànic assessora l’artista que ha omplert d'endemismes vegetals a escala gegant els murs de l'empresa valenciana Fermax. Te contem de l'espècies!

REGALA ELS CURSOS DE TARDOR/HIVERN AL BOTÀNIC!

Cursos fins al mes de març on trobareu cursos sobre recol·lecció de bolets, vinyes i vins valencians, identificació de flora mediterrània, plantes medicinals, jardineria, fotografia de paisatge amb el mòbil, i molt més. El denominador comú? La botànica i les vostres ganes d’aprendre. 

IOGA INFANTIL I FAMILIAR AL BOTÀNIC

Torna el nostre cicle més zen i les seues sessions per connectar amb la natura mentre practiquem exercici de forma saludable.    

6-7 OCTUBRE. JORNADA DE CACTUS I SUCULENTES

ACYS ens convida a gaudir d'un cap de setmana al voltant d´aquestes plantes al Botànic, per descobrir la col·lecció del Jardí, amb zona de venda al públic i altres activitats.

28 SETEMBRE - EL BOTÀNIC PARTICIPA EN LA II NIT EUROPEA DE LA INVESTIGACIÓ

Us esperem aquest divendres a la plaça de l'Ajuntament de València amb un punt d'informació i activitats dirigides pel nostre Banc de Germoplasma.

INAUGUREM LA MOSTRA 'QUAN DORMEN ELS ARBRES' AMB UNA RUTA NOCTURNA PEL JARDÍ

Una activitat gratuïta de la que podreu participar el pròxim dimarts 25 de setembre amb lluna plena. 

3 - 28 OCTUBRE. IGUALTAT I MEDI AMBIENT: UNA VISIÓ PEDAGÒGICA

Encetem aquest cicle de conferències amb expertes en la matèria i activitats per a tots els públics.

TE'N VÉNS DE RUTA AMB EL BOTÀNIC?

Descobreix el patrimoni natural que amaga el nostre territori ambs els nostres guies especialitzats.

JAIME GÜEMES, NOU DIRECTOR DEL BOTÀNIC

El doctor en Biologia i conservador de les plantes vives del Jardí, agafa el relleu d'Isabel Mateu com a director del Botànic.

CONTROL BIOLÒGIC AL JARDÍ BOTÀNIC DE LA MÀ DELS XIQUETS I XIQUETES DEL CEIP DE SANT ISIDRE

Per segon any consecutiu, l'alumnat d'aquest col·legi de València allibera marietes al nostre Jardí per combatre la plaga de la cotxinilla acanalada.  

DESCOBREIX LES GUANYADORES D'INSPIRATS PEL BOTÀNIC 2018

Alicia Ramírez i Susana Rodríguez aconsegueixen el primer premi de pintura i narrativa al concurs del Jardí Botànic.

2 JUNY - LLIURAMENT DE PREMIS D'INPIRATS PEL BOTÀNIC + CONCERT DE LINQAE

Acosta't al nostre concurs de pintura i narrativa ràpides! A partir de les 19h, entrada gratuïta, lliurament de premis i concert. 

TORNA (INS)PIRATS PEL BOTÀNIC!

Tercera edició d'aquest concurs de narrativa i pintura ràpides a l'aire lliure del Botànic, i els seus tallers pràctics per a grans i menuts. 

DESCOBREIX CROMÀTIC JAZZ

En juny comença una nova edició del nostre cicle de Jazz al Botànic, que enguany es convertirà en tota una explosió de color! 

MAIG, MES DE LES ORQUÍDIES AL BOTÀNIC

Una agenda temàtica d'allò més completa al voltant d'aquestes plantes tan fascinant! Xerrades, exposicions, cursos i la 15ª Exhibició d'orquídies de l' OVAL. 

'CITRUS', ESTRENEM MURAL AL BOTÀNIC!

Tota una explosió de colors... així és la intervenció artística que ens ha fet la gallega Doa Oa al carrer Quart, dins del seu projecte Reforestando i durant la VIII edició del festival Distrito 008.

12 - 22 ABRIL. DISTRITO 008, ACOSTA'T AL BARRI D'EXTRAMURS!

Arranca la VIII edició d'aquest festival urbà d'Extramurs, sota el lema #PorunBarrioSostenible, per dinamitzar i millorar entre tots aquesta zona de la ciutat València on està ubicat el nostre Botànic. Com no participar!

ENFORTIM LA COL·LABORACIÓ AMB LA FÍSICA DEL GREL

El Botànic acollirà una part del cicle de xarrades d'aquest col·lectiu, que pretén apropar la física al públic general des d'un punt de vista comprensible i rigorós 

EN ABRIL ENCETEM SONS AL BOTÀNIC 2018

Un cicle per gaudir dels millors acústics d’indie a poqueta nit i envoltats de la vegetació del Botànic. Vols conèixer el cartell d'enguany? 

NOU CICLE DE CURSOS PER PRIMAVERA!

Aprendrem a cultivar roses i orquídies, a tenyir amb plantes tintòries, a interpretar el temps, a fer productes cosmètics vegetals i molt més, participa! De març a juny al Botànic.

13 - 16 FEBRER 2018. CICLE: DONES I CIÈNCIA AL BOTÀNIC

Xerrades, taula redona i projeccions. Encetem aquest cicle d'activitats per celebrar el Dia internacional de la xiqueta i la dona a la ciència. Entrada gratuïta, aforament limitat. 

CURSOS DE TARDOR I HIVERN AL BOTÀNIC

Forma't en verd amb els cursos del Jardí! Identificació de bolets, aromateràpia, jardineria, cosmètica natural, periodisme ambiental i molt més.

MÉS IOGA PER A MENUTS I FAMILIES

Continua el cicle infantil més zen del Botànic amb més propostes de ioga en família i sessions especials al voltant de les estacions.

JA TENIM GUANYADOR DE “PINTA’NS DE NADAL”

La imatge escollida d'aquest concurs de dibuix infantil organitzat pel Botànic es convertirà en la nostra postal de Nadal d'enguany.

2- 3 DESEMBRE. MENUT DESEMBRE! CAP DE SETMANA D'ACTIVITATS INFANTILS

Trobareu un concurs de dibuix per dissenyar la postal de Nadal del Botànic i un taller per a crear decoració amb elements naturals, a més d'un concert de jazz i ioga. 

NATURA PERMANENT

Pel dia de la ciència obrim les portes de forma gratuïta i encetem una iniciativa per parlar de botànica mitjançant els tatuatges. Vol saber més?   

ELS CACTUS ENVAEIXEN EL BOTÀNIC!

El Botànic presenta una monografia sobre cactus i els Amics dels Cactus i altres suculentes organitzen la seua trobada de tardor i una exposició de fotografia. T'ho vas a perdre? 

HOMENATGE A MANUEL COSTA

El Botànic commemora la figura d'aquest professor emèrit de la Universitat de València amb motiu del 30 aniversari del seu nomenament com a director del nostre Jardí.

CARTOGRAFÍAS SENSIBLES' ACABA FUSIONANT-SE AMB EL JARDÍ

Diem adéu a Joaquín Jara i Rosa Rodríguez que durant quasi un any han participat del Botànic, a través de dues intervencions artístiques al Jardí.

A LA LLUNA DEL BOTÀNIC

Arriba el bon temps i amb ell el nostre cicle de música i poesia nocturnes a l'Umbracle del Jardí, amb ritmes brasilers, un cor molt especial i una actuació solidària.

22 MAIG - ENTRADA GRATUÏTA PEL DIA DE LA BIODIVERSITAT

DIA: 22 MAIG 2017

Hui, jornada de portes obertes al Jardí Botànic per a que pugau empapar-vos de diversitat vegetal.

20 MAIG - LLIURAMENT DE PREMIS DE 'INSPIRATS PEL BOTÀNIC' AMENITZADA AMB LA MÚSICA D’ONA NUA

Aquest dissabte acosta't al nostre concurs de pintura i narrativa ràpides. A partir de les 19h, entrada lliure, lliurament de premis i concert. 

20 MAIG - TORNA (INS)PIRATS PEL BOTÀNIC!

Segona edició d'aquest concurs de narrativa i pintura ràpides a l'aire lliure del Botànic, que es complementarà amb diferents cursos per a grans i menuts. 

LLUNÀTIC JAZZ

Una nova edició del nostre cicle de Jazz al Botànic arriba al Jardí! Més concerts en col·laboració amb el col·lectiu de músics Sedajazz i estrenem patrocinador amb Caixa Popular.

6 - 7 MAIG. MOSTRA D'ORQUÍDIES AL BOTÀNIC!

Exposició, visites guiades, venda, xerrades i un concurs infantil al jardí exterior, de la mà de l'Associació d'Orquidiòfils Valencians (OVAL).

VINE-TE'N DE RUTA AMB EL BOTÀNIC!

En maig, tornen les excursions del Jardí Botànic! Noves propostes per descobrir la natura que amaga el territori valencià, de la mà dels nostres guies botànics i el club de viatges Fil per Randa. Patrocina Caixa Popular. 

26-28 MAIG. CURSOS: DIBUIX, NARRATIVA I TALLER INFANTIL

Un cap de setmana amb cursos artístics per a tots els públics, emmarcats al certamen 'InsPirats pel Botànic'. T'apuntes?

ACTE DE COMIAT DE LA PLATAFORMA ‘SALVEM EL BOTÀNIC’

El Botànic acull l’acte de comiat de la plataforma ciutadana ‘Salvem el Botànic’ per considerar que l’objectiu principal, la salvaguarda del paisatge Botànic-Jesuïtes, ha estat assolit.

DE RUTA AMB EL BOTÀNIC!

El cicle d’excursions més esperat ja té programació nova, amb diferentes propostes per recórrer les nostres terres de la mà de guies botànics. 

EL BOTÀNIC PARTICIPA EN EL DESCOBRIMENT D'UN NOU GÈNERE DE PLANTES

El nostre conservador, Jaime Güemes, amb botànics de la Universitat d'Almeria han fet aquesta important troballa a la Serra de Gádor, gràcies a la ciència ciutadana.   

CICLE DE PRESENTACIONS AMB LA LLIBRERIA PATAGONIA

El Botànic col·labora en la presentación de tres publicacions sobre el nostre territori. La Serra d'Espadà, les Illes Columbretes i les torres fortificades de l'horta valenciana seran els protagonistes. 

EL BOTÀNIC TAMBÉ ÉS LLUM, COLOR I MOLTES FLORS!

Aprofita les Falles per visitar l'espai més verd de la ciutat perquè nosaltres tenim monuments tot l'any i perquè el silenci sempre regna en aquest oasi urbà.

BICIACTIVISTAS. PARLEM DE BICIS

Coneix les experiències de Julián i Nicolas com ciclistes urbans a diverses importants ciutats de Sud-amèrica.

DISTRITO 008

Celebra la seua VII edició al barri d'Extramurs del 30 de març al 9 d'abril 2017 amb un objectiu, dinamitzar aquesta zona de València amb diferents propostes d'oci per a tots els públics.

CONREANT IGUALTAT

Un projecte que pretèn, a través de la relació amb el medi ambient, despertar relacions igualitàries basades en el respecte a la llibertat d'expressió i opinió i la construcció de relacions tolerants sense trets de violència ni exclusió.

TORNEN ELS CURSOS DEL BOTÀNIC!

Gaudeix de la nostra oferta i forma't en verd amb els cursos del Botànic: jardineria, cosmètica natural, cianotipia, fotografia de natura i més!

JORNADA ESPECIAL: ART AL JARDÍ, LITERALMENT!

Gaudeix de la jornada de portes obert per celebrar la cloenda de la mostra Art al Jardí: plantes, art, taller de pintura i visites guaides. No t'ho perdes!

DESCOBREIX I GAUDEIX ‘UN BOSC DE PLOMES’

La guia de les aus que es poden veure al Botànic editada i coordinada per SEO/BirdLife i el Botànic està a la venda a la taquilla del Jardí. Es tracta d’una publicació amb textos i il·lustracions dels biòlegs Pablo Vera i Juan Varela, respectivament.

NADAL AL BOTÀNIC!

Art, lectures, activitats per als menuts, regals... El Botànic ofereix molt més que plantes en aquestes festes. Consulta la nostra agenda i no et perdes res.

ART I NATURA: EN PROCÉS DE FUSIÓ

Finalitza la primera etapa de les dues intervencions de cartografías sensibles. Després de setmanes d’intens treball, conclou la primera etapa de les intervencions Passiflorae de Rosa Rodríguez i Quercus Cerris L. de Joaquín Jara al Botànic.

MANUEL COSTA TALENS GUANYA EL PREMI LLUÍS GUARNER

El professor i exdirector del Botànic guanya el premi Lluís Guarner pel seu treball sobre ecosistemes de flora i vegetació del territori valencià

UN BOSC DE PLOMES

El proper diumenge 4 de desembre el Botànic presenta una guia d’aus urbanes editada i coordinada per SEO/BirdLife i pel Botànic amb textos i il·lustracions dels biòlegs Pablo Vera i Juan Varela, respectivament.

MENUT DESEMBRE!

No et perdes la nostra oferta d'activitats infantils en família: reciclatge, manualitats decoratives amb elements vegetals, una guia ornitològica i un concert de Dani Miquel.

ART AL JARDÍ. CICLE DE CONFERÈNCIES

ART AL JARDÍ. CICLE DE CONFERÈNCIES

Paral·lelament a la mostra Art al Jardí el Botànic acull el cicle de conferències sobre art i ciència realitzades pels components del grup d’investigació Arte, Ciencia y Naturaleza de la Universitat Complutense de Madrid

SIMPOSI: EL PARC NATURAL DE L’ALBUFERA, ARA

Experts, científics, personal tècnic i agents socials es reuneixen al Botànic per diagnosticar l’estat real de l’Albufera

CICLE DE MÚSICA CLÀSSICA

Els Concerts de Tardor organitzats per l’Aula de Música del Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València arriben al Botànic!

IOGA PER A MENUTS

Tornem una vegada més amb el cicle infantil més zen del Botànic amb més propostes de ioga en família i sessions especials al voltant de les estacions.

CURSOS DE TARDOR AL BOTÀNIC

Arriba la tardor al Botànic amb noves propostes per gaudir de la natura al Jardí durant l'estació més bonica de l'any. Bolets, cosmètica i farmàcia natural, orientació... T’abelleix participar en alguna d’aquestes activitats?

JORNADA: FOTOGRAFIA DE NATURA AMB JUAN TAPIA

Un any més el Foro Valencia Foto organitza al Botànic una classe magistral amb un expert fotògraf que ens contarà tots els seus secrets, sobretot a l’hora d’encarar l’objectiu al món natural. Entrada gratuïta i aforament limitat.

JORNADA DE CACTUS I SUCULENTES

Una vegada més amb l’arribada de la tardor des d’ACYS, l’Associació dels amics dels cactus i altres plantes suculentes, ens conviden a gaudir d’un cap de setmana al Jardí al voltant de les plantes més espinoses del món vegetal.

GAUDEIX AMB 'SONS AL BOTÀNIC'

Una proposta musical acústica que ens obri les portes del Jardí per la nit. En maig us esperem amb Mc Enroe!

NOU VÍDEO D'ESPORES - COM FER UN BON COMPOST!

Ana Fernández i Carmen Latorre, jardineres del Botànic, ens expliquen com aprofitar les restes orgàniques que generem a casa per a fer un abonament natural. 

ACTIVITATS