EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2021

| NOTÍCIES
DONES I CIÈNCIA AL BOTÀNIC. 11-25 FEBRER

Quasi sense adonar-nos-en, hem aplegat, no en la situació que més ens agradaria, a organitzar la quarta edició del Dones i ciència al Botànic. Els tres cicles anteriors foren un èxit de participació i estímuls, i ens deixaren tan bon sabor de boca que no ens podíem estar de seguir amb les moltes idees que teníem al cap, tot i els inconvenients i la incertesa.

El cicle ha portat al Jardí Botànic científiques de tots els àmbits a contar-nos què fan al seu dia a dia, què tenen d’interessant les seues professions, com avancen les seues investigacions, quins entrebancs han trobat, i troben, per ser dones, com s’organitzen i, en definitiva, què suposa actualment ser dona i ser científica. També hem tingut interessants taules redones, projeccions i, fins i tot, un fantàstic i divertit teatre amb la mateixa Marie Curie!

Enguany, transformades al format en línia, les jornades han aprofitat els avantatges que això suposa i s’estenen al llarg de tot el mes de febrer. I tot son novetats! Aquest 11 de febrer mostrem el programa d’activitats i llancem un vídeo molt especial, el missatge inspirador que les 12 participants dels nostres cicles anteriors envien a totes les joves i xiquetes que veuen la ciència com un futur possible a la seua formació i futura professió.

I també volem seguir comptant amb les millors professionals, per això, d’una banda, el 18 de febrer parlarem amb dones que estan rere exitosos projectes divulgatius que mesclen la ciència i la figura femenina al col·loqui Dones i ciència: un ventall de projectes, una mateixa visió. Escoltarem Anabel Morales amb Recordando a Lise Meitner, Silvia Rueda amb Girls4STEM, Clara Grima amb Científicas pasado, presente y futuro, Victoria Toro amb No more matildas i Laura Morrón amb A hombros de gigantas.

Ja el 25 de febrer ens transportarem directament al món de les plantes per saber si les dones tendeixen o no a triar la botànica com a camí professional. En una disciplina que a més, passa un moment complicat, com ho ha viscut qui ja té la carrera consolidada? I amb què pensa qui està ara al principi del camí? El col·loqui La vocació botànica en les dones: present i futur, moderat per Olga Mayoral, posarà a parlar a la catedràtica Montserrat Martínez-Ortega, la contractada doctora Sara Mira, la contractada postdoctoral Anna Nebot i l’alumna del màster de Biodiversitat Lidia López.

PROGRAMACIÓ 

11 FEBRER. LLANÇAMENT DEL VÍDEO: JO, CIENTÍFICA
18 FEBRER. COL·LOQUI. DONES I CIÈNCIA: UN VENTALL DE PROJECTES, UNA MATEIXA VISIÓ
25 FEBRER. COL·LOQUI. LA VOCACIÓ BOTÀNICA EN LES DONES: PRESENT I FUTUR

HORARI I LLOC

Les activitats del 18 i el 25 de febrer seran en línia a les 19 h