EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2021

| NOTÍCIES
Salvador Rivas-Martínez, sempre en el nostre record

El passat 27 d'agost, poc desprès de fer els 85 anys, va morir el professor Salvador Rivas-Martínez, després d'una breu malaltia. El Jardí Botànic de la Universitat de València vol transmetre el seu condol a la família i a les amistats del professor Rivas-Martínez, i molt especialment als catedràtics de Botànica de la Universitat de València, el professor emèrit Manuel Costa i la professora Eva Barreno, deixebles directes de Salvador Rivas-Martínez amb el que han compartit fins a l'últim moment una forta amistat.

La vinculació del professor Rivas-Martínez amb el Jardí Botànic de la Universitat de València s'inicia el 1987 quan Manuel Costa va ser nomenat director del Botànic valencià pel Rector Ramon Lapiedra. La restauració i dinamització posterior d'aquest centre universitari va estar en tot moment recolzada per Salvador Rivas-Martínez des de la seva càtedra de la Complutense de Madrid. Moltes de les persones que treballen hui al Jardí vàrem compartir amb ell jornades de camp, cursos, debats, conferències, projectes de recerca... però també moments de descans amb llargues tertúlies que es perllongaven fins ben entrada la matinada.

Va ser un gran científic de renom internacional i un bon botànic de camp, incansable allà on estigués. Va dirigir l'Escola fitosociològica a Espanya i va viatjar arreu del món interpretant els biomes i les seues comunitats vegetals. Va ser un gran defensor de les estratègies de protecció dels hàbitats naturals i va destacar la seva importància per la conservació de la Biodiversitat. També va impulsar el desenvolupament de l'estudi de molses i líquens en els Departaments de Botànica dels quals va ser catedràtic.

El seu record perdurarà durant generacions, que seguiran tenint com a referència la seua ingent obra bibliogràfica. La seva personalitat estarà sempre present en la memòria de les persones que el vàrem conèixer.

Descanse en pau.

En aquest enllaç pots accedir a l'entrevista que li va fer la professora Pilar Soriano i que va publicar la revista Mètode en 2013

https://metode.cat/revistes-metode/entrevista/entrevista-a-salvador-rivas -martinez.html