EL BOTÀNIC ARA

ÉS ESTIU AL JARDÍ

LLUM, COLOR I FRESCOR

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2021

| NOTÍCIES
CIÈNCIA A LA FRESCA

DIVULGACIÓ EN TEMPS DE VIRUS


DATES: 17 i 24 DE SETEMBRE 2020

Ja tenim ací la proposta de 2020 de Ciència a la fresca, el nostre cicle de divulgació més estiuenc, que enguany es desenvoluparà en línia el mes de setembre, amb la col·laboració de nou de la Física del Grel. Enguany hem triat el lema Divulgació en temps de virus, perquè malgrat tot és el tema estrela, però des del Jardí volem encarar-lo des de múltiples perspectives, acollint-nos a l'esperit del cicle, que ofereix una espècie de calidoscopi de divulgació científica sempre a través de diferents disciplines per a resultar atractius i interessants a tota mena de públic.

Els dies 17 i 24 de setembre podreu connectar-vos en línia a diferents xarrades que aprofundiren en el tema dels virus des de vessants molt variades. Pel que respecta a la part mèdica, Javier S. Burgos ens parlarà de la seua relació amb l'Alzheimer i Maria Garcés ens acostarà al que sabem fins ara de desenvolupament de la vacuna front al SARS-CoV-2. En un plànol més ambiental, Alberto de la Guàrdia ens farà reflexionar sobre si el confinament ha millorat l'entorn, mentre que Maria Isabel Font ens contarà que les plantes també es posen malaltes a causa del virus. D'altra banda, Empar Vengut tractarà la pandèmia informativa que hem viscut, i estem vivint, pel que respecta a la pseudociència i els virus, i Fernando Ballesteros directament ens transportarà a l'espai exterior per a descobrir altres pandèmies extraterrestres.

I volem que tot això, igual que en la primera edició, siga el més lúdic possible, i per això el violí de Manuel Segarra i el cello de David Forés estaran al servei de la ciència, interpretant entre les xarrades unes peces molt especials triades expressament per a cada intervenció. En setembre llançarem el programa definitiu i vos explicarem la manera de connectar. També vos ampliarem informació sobre cada xarrada i els nostres participants. Esperem que de nou Ciència a la fresca vos faça gaudir, pensar, fer-vos preguntes, i que encara que enguany haja de ser des de casa, vos agrade i vos refresque tant com nosaltres ens ho imaginem.