EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2021

| NOTÍCIES
L’EXPOSICIÓ DEL JARDÍ AL BOSC DISPONIBLE AMB VISITA VIRTUAL

Des de l’1 de juny ja podem passejar pel Jardí Botànic i respirar el seu ambient d’oasi que sorgeix entre la bogeria de la ciutat, però el passeig encara no és complet perquè, per mesures de seguretat, estan tancats els hivernacles i les sales d’exposicions. Pel que fa a aquestes últimes, una s’ha quedat òrfena de públic, donat que el passat 12 de març, just un dia abans que el Jardí deixara d’estar accessible, inauguràrem a l’Estufa Freda Del Jardí al bosc, la proposta pictòrica de Victoria Chezner. Des d’aquell dia, la mostra ha estat tancada a l’espera de tornar a ser contemplada.

Així, aprofitant la reobertura, i com que no volem que us perdeu l’oportunitat de contemplar l’obra de Victoria Chezner, fins que la visita puga ser presencial, vos hem preparat una visita virtual, així com altres recursos digitals que vos completen l’experiència. Amb ella passareu del jardí al bosc, el que implica un procés d'evolució personal al llarg del temps, una immersió pausada i observadora en diferents paisatges, en un procés de cerca i trobada. Cerca d'emocions i trobada amb la natura mateixa.

Primer de tot, Victoria ens acompanyarà presentant-nos la seua mostra, en un vídeo que preparà encara des del confinament. En ell, la millor guia que podríem tenir per a l’exposició ens explica de primera mà quina és la seua intenció amb el muntatge que ha preparat a l’Estufa Freda, què ens ha volgut transmetre.

I a continuació, ens submergirem en la seua mirada alhora panoràmica i minuciosa, contextual i individual, on el dibuix i la pintura, la perspectiva, el treball de color transmeten un compromís amb la natura. Farem eixe passeig del Jardí al Bosc, encara que tal volta no estiguem al mateix Jardí, però segur que ho hem estat i som capaços d’imaginar-nos la sensació, el passeig entre els arbres i de sobte, un pas dins la sala, i les pintures davant nostre.

Ves a la visita virtual

Per últim, també volem compartir amb vosaltres el catàleg que preparàrem amb motiu de la mostra, amb textos i l’obra que la compon.Us el podeu descarregar ací:

Catàleg de l'exposició

Victoria Chezner és professora titular en la Universitat de Múrcia, doctora en Belles Arts amb Menció Europea per la Universitat Politècnica de València, Màster en Educació i Museus, Patrimoni, identitat i mediació per la Universitat de Múrcia, i artista visual.  La seua línia d’investigació està guiada pels fonaments ètics i estètics del paisatge, tant en l’àmbit de la producció científica com artística. Ha participat en més de quaranta exposicions col·lectives i protagonitzat més d’una vintena d’exposicions individuals, tant nacionals com internacionals. Ha il·lustrat El Atlas de los Paisajes de la Región de Murcia (2009), així com altres publicacions per a diverses editorials.