EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2021

| NOTÍCIES
NI BLANC NI NEGRE, VERD

Avui 30 de maig, InsPirats pel Botànic, el nostre certamen de pintura i narrativa a l’aire lliure, haguera celebrat la seua cinquena edició, i els pinzells i els llapis hagueren inundat el Botànic omplint-lo d’idees, creativitat, quadres i textos. Com que no hem pogut celebrar aquesta jornada tan especial, vos hem preparat una iniciativa que esperem que us agrade tant com a nosaltres.

Quina és una de les coses que més hem enyorat aquest confinament? Sembla que tothom coincideix, l’aire lliure, respirar natura, xafar natura, tocar natura. Així que nosaltres hem demanat a 12 il·lustradors i il·lustradores que, inspirant-se en el Jardí, ens mostraren eixa natura que també han somiat. Però per a fer-nos partícips a tots nosaltres, els dibuixos són en blanc i negre, un primer pas abans del toc final, el que li aportarem nosaltres amb la nostra creativitat i els nostres propis somnis, el verd. Del projecte formen part Virgina Lorente, Julio Antonio Blasco (Sr. López), Estíbaliz Palau, César Barceló, Raquel Sánchez Pros (Gusosos Land), Luis Resines (Pelopantón), Marina Álvarez-Dardet, Miguel Hache, Laia Erre, Esperanza Jiménez, Mar Villar i Pablo Caracol.

Així, Ni blanc ni negre, verd, són 12 il·lustracions que anirem compartint amb tots vosaltres per xarxes cada setmana (els divendres), i que podreu descarregar de la nostra web per a cobrir-les de color i gaudir d’elles a les vostres parets. Vos acompanyarem des d’avui fins al 7 d’agost, en aquest estiu en el qual necessitarem retrobar-nos, amb els altres, i també amb la natura, per a que gaudiu de trossets del Botànic vistos amb els ulls d’altres InsPirat i InsPirades com vosaltres.  

Començarem amb Virginia Lorente, la il·lustradora i arquitecta valenciana que està darrere dels plànols i les façanes acolorides que ens sedueixen en Atypical Valencia, on podem descobrir que es pot fer disseny sobre la nostra ciutat i no voler perdre’l de vista! Les entregues dels divendres seguiran amb Julio Antonio Blasco (Sr. López), i si queda algun amant de la il·lustració que no el conega, podeu llegir l’entrevista que li férem en Espores. Amb una trajectòria extensíssima i unes idees que sempre arranquen un somriure, si sou amants de les prestatgeries, podeu anar a conéixer-lo personalment a la llibreria Estudio 64

Juny continuarà amb Estíbaliz Palau, amb qui teníem pendent col·laborar des que participà en InsPirats amb una proposta poc convencional i justament per això atractiva, com passa amb la resta del seu portafolis. I just després vindrà César Barceló, a qui també sotmetérem a les preguntes verdes d’Espores, i que està darrere de la imatge del nostre cicle de Jazz al Botànic des de fa molts anys, component un recull de cartells de col·leccionista.

El dimarts 23, amb la nit de Sant Joan, trencarem el calendari dels divendres i tindrem entrega especial per a una nit màgica. L’encarregada serà Raquel Sánchez (Gusosos Land), una altra participant d’InsPirats que crea un univers de somnis amb els seus dibuixos perfecte per a una nit dedicada als desitjos. I acabarem el mes amb Luis Resines (Pelopantón), que enguany ha posat la imatge de la tercera edició del Dones i Ciència al Botànic, i que amb aquesta col·laboració continua la seua trajectòria de disseny gràfic i il·lustració enfocada principalment a la divulgació científica.

En juliol les entregues no pararan, Marina Álvarez-Dardet, que ens seduí enguany amb el seu calendari ple de dibuixos dels diferents jardins botànics que havia visitat (entre ells el nostre), i correguérem a convidar-la a participar del projecte per a posar encara més natura al seu dossier de treballs. No podia faltar Miguel Hache, l’artista plàstic i il·lustrador que ha tocat amb la seua vareta les falles, convertint-les en dolces propostes acolorides i tendres, i que volíem que la passejarà també per la seua idea del Botànic.

Els seguirà Laia Erre, que havia col·laborat amb el Botànic en diferents encàrrecs de fotografia i retrat, però amb qui ens faltava crear alguna cosa més propera a la botànica a través de la seua mirada fresca i inspiradora. I a continuació Esperanza Jiménez, qui es passeja als nostres corredors des de fa anys, i amb qui oferírem la passada tardor el curs Il·lustraCactus, que fou un èxit i que continuà amb la línia de tenir breus tallers per plasmar el Jardí sobre paper.

L’última entrega de juliol serà la de Mar Villar, amb qui connectàrem a través de les xarxes perquè al final els seus llapis s’havien de creuar en el camí del Botànic. Amb ganes d’encetar algun projecte conjunt, aquest ha sigut el moment per convidar-la a filtrar el Botànic amb la seua experiència. I acabarem, com no podia ser d’altra manera, amb Pablo Caracol, l’autor de les imatges de les quatre edicions d’InsPirats pel Botànic. Vinculat al projecte des de l’inici, ha sabut captar, com ha captat amb aquesta última entrega, l’esperit que hem volgut transmetre amb Ni blanc ni negre, Verd, i amb InsPirats, el Botànic és inspirador i tothom qui s’acosta, o fins i tot l’evoca, pot crear coses meravelloses.

Esperem de veritat que gaudiu d’aquestes il·lustracions i que pinten de colors els dies del vostre estiu. En aquests temps incerts, res és blanc ni és negre, però en el Botànic no ens quedarem amb el gris, el nostre color favorit ja sabeu quin és.

- 30 de maig - Virginia Lorente

- 5 de juny - Julio Antonio Blasco, Sr López

- 12 de juny - Estíbaliz Palau

- 19 de juny - César Barceló

- 23 de juny - Raquel Sánchez, Gusosos Land

- 26 de juny - Luis Resines, Pelopantón

- 3 de juliol - Marina Álvarez-Dardet

- 10 de juliol - Miguel Hache

- 17 de juliol - Laia Erre

- 24 de juliol - Esperanza Jiménez

- 31 de juliol - Mar Villar

- 7 d'agost - Pablo Caracol