EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2021

| NOTÍCIES
EL JARDÍ BOTÀNIC TORNA A OBRIR LES SEUES PORTES

Aquest dilluns 1 de juny, per fi, el Jardí Botànic de la Universitat de València torna a estar obert al públic després del confinament per la crisi sanitària. Han estat exactament 79 els dies de tancament en els quals tot el personal ha estat a casa, a excepció d’un xicotet equip de jardiners i jardineres que han realitzat tasques molt concretes per a mantenir el Jardí i el personal necessari per a coordinar-los.

Les normes per accedir al Jardí a partir del dilluns són les habituals en aquesta fase de la desescalada, així que caldrà portar mascareta, rentar-se les mans amb solució hidroalcohòlica i respectar a l’interior la distància de seguretat respecte als altres visitants. L’aforament estarà limitat a 200 persones simultàniament, i es podrà entrar en grups de fins a 15 persones. L’horari es manté com l’habitual per aquesta època, de 10 a 21 h i de dilluns a diumenge. Temporalment, les sales d’exposicions i els hivernacles estan tancats, i també estan suspeses les activitats didàctiques, culturals i educatives presencials.

A banda, en aquestes setmanes de confinament el Jardí ha treballat per a oferir un servei molt especial i que també podrà materialitzar-se ara. Donada la delicada situació de determinats col·lectius durant el confinament, el Jardí volgué estar disponible per a aquests quan començaren a permetre’s els passejos i ser un espai segur i enriquidor per a ells. Després d’un acord a què ha arribat la Universitat de València, a través del Vicerectorat d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat i el Jardí Botànic, amb la Conselleria de Sanitat, a partir de dilluns l’entrada serà gratuïta per a totes les persones amb una discapacitat intel·lectual del 33% o superior, així com les diagnosticades amb Trastorn de l’Espectre Autista, i per a un màxim de dos acompanyants. Per a aquest tipus de visita, caldrà sol·licitar cita prèvia al telèfon 96 315 68 00 (en horari de 10 a 20 h, de dilluns a diumenge). Aquesta mesura es mantindrà, inicialment, mentre dure el procés de desescalada i fins tres mesos després de la finalització d’aquesta. A més a més, els abonaments anuals s'ampliaran 3 mesos per compensar els dies que el Jardí ha estat tancat.

Al llarg de tot aquest temps separats, el Jardí ha tractat d’estar sempre en connexió amb el públic. Per això, vos hem contat puntualment, a través de les nostres notícies, quin era l’estat dels gats del Jardí, quin treball s’estava desenvolupant telemàticament a les nostres col·leccions i com estaven mantenint-se les plantes, entre altres temes. A més, s’han mantes actives les xarxes socials, s’ha continuat actualitzant la revista de divulgació botànica Espores i s’ha encetat la iniciativa #LesPlantesPelSeuNom i amb l’ajuda dels nostres botànics i botàniques hem ajudat a identificar des de casa les plantes que la gent té al seu voltant. Fins i tot, el 8 d’abril obrírem #UnaFinestraAlBotanic per mostrar la preciosa primavera que esclatava dintre dels corredors del Jardí, i des d’aquell dia, han estat 36 les plantes de què vos hem parlat puntualment de dilluns a divendres. Aquesta finestra, que tanca ja, passa el testimoni a la porta que obri i torna a permetre el so de les petjades que li donen sentit al nostre Botànic.