EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2021

| NOTÍCIES
UN DIA DEL LLIBRE DIFERENT

Encara que no podem celebrar-ho com ens agradaria, els llibres continuen entre nosaltres. Per això, per una iniciativa de la nostra biblioteca, al Jardí hem posat a tots els nostres companys i companyes a treballar perquè ens conten què estan llegint i què ens recomanen en este dia especial.

Esta nova situació que vivim ha canviat totes les celebracions, i la del dia del llibre, per descomptat, també. No hi ha fira, ni va la gent amb roses amunt i avall per regalar, ni les llibreries estan plenes de mirades buscant títols interessants. Però els llibres segueixen entre nosaltres i això no ens ho pot llevar ningú. És més, estos dies estem llegint molt si podem, busquem a les prestatgeries allò que teníem pendent, rellegim els nostres preferits, tenim temps per a més d’un conte abans d’anar a dormir. Fins i tot les videotrucades, que ara omplin la nostra rutina, estan la gran majoria decorades per fons a vessar de lloms de llibres de mil colors.  

Enguany al Jardí no ho podem celebrar tampoc com ens agradaria. Quedaran per a l’any que ve les visites guiades a la biblioteca, o l’intercanvi de llibres, el famós bookcrossing, pels bancs del Botànic. Però, igual que estem demanant idees per a llegir als nostres amics i família si no estem inspirats, per una iniciativa de la nostra biblioteca al Jardí hem posat a tots els nostres companys i companyes a treballar perquè ens conten què estan llegint i què ens recomanen en este dia especial. Així, al llarg de la jornada compartirem per les nostres xarxes més de 25 títols de tota mena que des del jardí exterior, l’herbari, cultura i comunicació, la direcció i la subdirecció, la investigació, la revista Mètode i un llarg etc., ens conten que en estos dies estan perdent-se per les seues pàgines.  

A banda, també podeu contar amb les recomanacions de la nostra revista espores.org, donat que hem reunit tots els articles que fins al dia d’avui hem publicat en la nostra secció de #PlantesContades. En ella, si encara no la conegueu, vos anem suggerint periòdicament diferents llibres il·lustrats que ens sedueixen des de les prestatgeries i que estan relacionats amb la natura i els jardins. Perquè, si hi ha alguna cosa millor que contar un conte, fullejar il·lustracions, descobrir textures, colors, frases màgiques i personatges encantadors, i submergir-se en l’encant dels llibres infantils que, per desgràcia, perden alguns llibres quan migren a la secció de literatura per adults, és que estos contes tracten sobre plantes. Una sèrie amb la qual descobrireu els llibres més bonics, per a totes les edats, amb els que us podeu perdre en la natura il·lustrada.  

I què passa amb la nostra biblioteca aquests dies? Continua, igual que la resta de biblioteques del Servei de Biblioteques i Documentació de la UV, oferint serveis en línia, però des de casa. Per a tot l’alumnat i el personal de la Universitat, s’ha habilitat una pàgina web amb informació sobre els serveis bibliotecaris durant esta crisi sanitària.  En aquest sentit, es paralitzen tots els temps de devolució de préstecs, es continua actualitzant el bloc de suport a la investigació, i s’ha elaborat una selecció de recursos electrònics per a estudiants, professorat i personal investigador, entre molts altres serveis, per a garantir que el treball i l’estudi des de casa estiguen assistits al màxim.  

Les portes de la nostra biblioteca seguiran tancades fins que passe tot, però després continuarà oferint el seu servei especialitzat, com ens conta Ana Mira, la nostra nova bibliotecària, que ha hagut de viure aquesta crisi quan s’acabava d’incorporar. “La biblioteca del Botànic és una biblioteca especialitzada”, ens explica, “que dona suport als professionals del jardí en la recerca i documentació de les col·leccions botàniques. El seu punt fort és la col·lecció, des del fons antic que integra la biblioteca particular del botànic José Pizcueta, formada per llibres de botànica general i flors dels segles XVIII i XIX, fins a les monografies més actuals. És molt important també  l'arxiu, amb documents institucionals de valor històric com ara l’índex de llavors, els registres de treball o els registres dels intercanvis de llavors realitzats amb altres jardins”. 

Sobre la seua recent incorporació, té molt clar el que li agrada d’aquest nou destí. “Vaig aplegar a la biblioteca al mes de gener i venia d'altres biblioteques més grans, en mida i en usuaris. Em va sorprendre la col·lecció per una banda, amb documents de gran valor per a la investigació i, d'altra l'espai i l'ambient. Està ubicada a l’edifici d'investigació, i estem treballant molt a prop dels nostres usuaris. I com no, el mateix Jardí. És com entrar en altre món dins de la ciutat”.