EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2021

| NOTÍCIES
ESPORES, LA VEU DEL BOTÀNIC, ES RENOVA!

Espores, la revista de divulgació científica sobre plantes del Jardí Botànic de la Universitat de València, renova per complet el seu lloc web després de vuit anys oferint informació relacionada amb la botànica, la natura i els jardins.

El nou disseny, molt més visual, àgil i adaptat als diversos dispositius mòbils, permet millorar també l’accessibilitat i el posicionament dels articles i la resta de continguts.

La portada mostra les darreres publicacions de manera ordenada i senzilla. La navegació es pot fer a través de les etiquetes de les diverses temàtiques en què s’organitzen els continguts o bé a través del menú desplegable superior. Ara també és més senzill compartir cada publicació en les xarxes socials més habituals. A més, la identitat d’Espores també s’ha renovat amb un logotip més fresc i orgànic, amb una forma arrodonida que remet al nom mateix de la revista.

Espores naix en 2012 com un espai digital, gratuït i bilingüe per a totes les persones interessades en el món vegetal. El projecte, creat i dinamitzat des del gabinet de Cultura i Comunicació del Jardí, vol ser una finestra al Botànic des de la qual mirar cap a les plantes.

El punt fort d’Espores és el seu nodrit grup de col·laboradors i col·laboradores que acosten el seu treball i experiència al públic. Gràcies a aquesta diversitat de coneixements, en la revista s’aborda la botànica des de tots els punts de vista. Així, des dels seus inicis, més de 120 persones han escrit en Espores, i moltes d’elles ho continuen fent de forma habitual. Gràcies a elles, la revista s’enriqueix dia a dia.

En tots aquests anys Espores també ha acollit vídeos editats pel Jardí perquè tothom s’acoste a la botànica d’una forma pràctica i lúdica.

Un altre punt fort són les entrevistes. Així, entrevistem no només els qui passen pel Jardí de forma puntual, sinó que també cada mes xarrem amb un botànic o botànica que ens conta detalls sobre la seua vocació, les seues passions, i molts altres aspectes que ens permeten descobrir com és la vida de qui es dedica a l'estudi de les plantes. Per altra banda, en les entrevistes verdes, sotmetem a divertits tests a persones que no tenen res a veure amb la botànica però que la gent coneix per la seua faceta artística, creativa, literària, musical, divulgativa...

Per últim, volem fidelitzar el públic amb articles que aborden diverses perspectives d’una mateixa temàtica. Per això destacarem els grups de publicacions que formen part de seccions com, per exemple, botànica inclusiva, sobre rutes adaptades a les persones amb diversitat funcional; fragants ibèriques, sobre les propietats i la biologia de les plantes aromàtiques; o plantes contades, amb lectures il·lustrades sobre plantes i natura, entre altres.

Des del Jardí esperem que la nova revista Espores continue sent l’espai de referència per a totes les persones interessades en la inesgotable bellesa del món vegetal.