EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2021

| NOTÍCIES
EL JARDÍ I BOMBAS GENS COL·LABOREN EN 'BOTÀNIQUES'

El Jardí Botànic de la Universitat de València inicia una col·laboració amb Bombas Gens amb motiu de l’exposició 'Botàniques' . Aquesta mostra, que es pot visitar al centre d’art fins l’1 de novembre de 2020, presenta una selecció d’obres que representen plantes o formes vegetals.

Al llarg de la Història de la fotografia han sigut molts els i les artistes que han decidit dirigir la seua atenció al món vegetal. L'exposició “Botàniques”, entesa com un jardí, crea un relat visual a partir d’obres de la col·lecció “Per Amor a l’Art”, que inclouen a artistes com Karl Blossfeldt, Imogen Cunningham Hans-Peter Feldmann, Jonas Mekas, Alessandra Spranzi o Pierre Verger, entre altres.

En el marc d’aquest relat visual i de coneixement de les plantes, s’han programat una sèrie de rutes botàniques conjuntes que connecten l’exposició “Botàniques” i el jardí de Bombas Gens amb el Jardí Botànic de la Universitat de València. Aquest recorregut, adreçat a tots els públics, es farà de la mà de Jaime Güemes, director del Jardí Botànic, i de Carles Àngel Saurí, co-comissari de “Botàniques”.

L’activitat, que començarà de manera alterna a Bombas Gens i al Jardí Botànic, és gratuïta amb inscripció prèvia (es rebrà un correu de confirmació) i aforament limitat.

Amb aquesta activitat s’enceta la col·laboració entre dos centres culturals i pròxims, tant en l’espai com en els objectius. Bombas Gens Centre d’Art és una aposta de la Fundació Per Amor a l’Art ubicat a les instal·lacions de l’antiga fàbrica de bombes hidràuliques del mateix nom i centrat en l’àmbit de l’art contemporani. L’edifici comprèn també el refugi construït per a la fàbrica, l’antic celler i el jardí exterior que, amb més de 1.000 m2 hereta la tradició modernista de la seua arquitectura per crear un espai frondós i colorista. El Jardí Botànic de la Universitat de València és un museu viu dedicat a la conservació i la investigació de les plantes amb més de 5.000 espècies vegetals. El Botànic disposa d’una incessant agenda educativa i cultural amb activitats per a tots els públics al llarg de tot l’any. 

PROGRAMACIÓ DE RUTES

7 MARÇ 2020
A les 11:30 hores
Eixida: des de Bombas Gens Centre d’Art
La ruta es fa a peu i finalitza al Jardí Botànic de la Universitat de València
Més informació i inscripció ací 

4 ABRIL 2020
A les 18:30 hores
Eixida: des de Bombas Gens Centre d’Art
La ruta es fa a peu i finalitza al Jardí Botànic de la Universitat de València

MAIG 2020
Informació per concretar

JUNY 2020
Informació per concretar 

JULIOL 2020
Informació per concretar 

SETEMBRE 2020
Informació per concretar 

OCTUBRE 2020
Informació per concretar 

NOVEMBRE 2020
Informació per concretar