EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2021

| NOTÍCIES
AMPLIEM LES EXPOSICIONS SOBRE MICRORESERVES DE FLORA

Les Microreserves de Flora són una figura de protecció mediambiental que en octubre de 2019 van celebrar el vint-i-cinc aniversari de la seua creació per part del govern valencià. Amb motiu d’aquesta efemèride, des del Botànic vam inaugurar dues exposicions per donar a conèixer entre el públic aquests espais protegits de xicoteta extensió però gran rellevància. Donada la bona acollida i la importància de la celebració, hem prorrogat fins al 16 de febrer de 2020 les dues mostres, organitzades junt amb la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Emergència Climàtica i Desenvolupament Rural i amb el suport i patrocini d’Iberdrola.

A la mostra “Protegida Flora. 25 anys de Microreserves de Flora valenciana”, que es pot visitar a la sala Hort de Tramoieres del Jardí, descobrirem què són les microreserves, quin tipus de vegetació conserven i com es concreta aquesta protecció. Així, trobarem un mapa de distribució de les microreserves, les xifres més destacades, les espècies conservades, qui participa en les tasques més habituals, a quins llocs s’ha exportat aquesta idea valenciana i quins projectes de futur estan en marxa. 

Per altra banda, la mostra “Microreserves des de l’aire”, que es pot veure a la sala de l’Estufa Freda, ens permetrà conèixer aquests espais a través de suggeridores fotografies realitzades amb drons. Aquestes imatges, aportades per quatre fotògrafs, aporten una visió original i inèdita d’aquestes zones d’especial protecció. Contemplar les microreserves a vista d’ocell ens donarà una idea dels llocs tan recòndits en què de vegades es troben localitzades, de la seua mida reduïda i de la forta pressió antròpica a què es troben sotmeses.

Així, si encara no heu tingut l’oportunitat de visitar aqueste projecte expositiu tan interessant, us esperem en l’horari habitual del Botànic en aquesta època de l’any, de 10 a 18 h. La sala Hort de Tramoieres és d’accés gratuït. Per a accedir a l’Estufa Freda s’ha d’abonar l’entrada al Jardí.