EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2021

| NOTÍCIES
EL JARDÍ BOTÀNIC S'UNEIX AL 'YOUNG INNOVATORS' DE CLIMATE-KIC

El Jardí Botànic de la Universitat de València comença una línia de col·laboració amb EIT Climate-KIC, la iniciativa europea d'innovació en canvi climàtic, en entrar a formar part del programa Young Innovators impulsat per aquesta entitat. El projecte permetrà la formació de joves d’entre 12 i 18 anys en la cerca i posada en marxa de solucions innovadores que mitiguen el canvi climàtic així com la seua participació en el pròxim Climathon que se celebrarà el mes d'octubre en el propi Jardí Botànic.

El programa Young Innovators de EIT Climate-KIC que durà a terme el Jardí Botànic, juntament amb el departament de Didàctica de les Ciències de la Universitat de València, pretén fomentar les habilitats necessàries entre els escolars valencians per a preparar-los com a ciutadans i ciutadanes compromesos i disposats a l'acció front al canvi climàtic. Olga Mayoral, subdirectora del Botànic i coordinadora del projecte, ha destacat que es tracta “d’una oportunitat molt interessant per a apoderar les generacions més joves per a l'acció, fomentar el pensament crític i consolidar el mètode científic, entre moltes altres qüestions”. Aquests joves, ha assenyalat Mayoral, “són ja ciutadans actius i preocupats que han de liderar iniciatives per al canvi” als quals hem d'ajudar “a desenvolupar les competències que els permeten conèixer i entendre els reptes importants als quals hem de fer front i proporcionar-los eines per a buscar solucions”.

La participació del Jardí Botànic de la Universitat de València s'inscriu dins de les línies de treball que es volen impulsar des de la signatura de la Declaració de Màlaga per part dels membres de l'Associació Iber-Macaronésica de Jardins Botànics. La Declaració reconeix el destacat paper que poden i han de jugar els jardins botànics front al canvi climàtic com a centres de recerca, conservació, educació i divulgació. I el Young Innovators contribuirà a aquest paper, segons ha apuntatMayoral, que el Botànic siga reconegut “com una entitat universitària compromesa amb la cerca de solucions front al canvi climàtic, que impulsa l'ús del món vegetal com aliat enfront del mateix”, així com que siga percebut com a “lloc de treball i de participació de la ciutadania per a solucionar els problemes que ens afecten a tots.”

El Young Innovators contempla que el Jardí Botànic duga a terme un programa dirigit a l'alumnat d’entre 12 i 18anys de cinc instituts de la ciutat de València i al futur professorat de secundària, que cursa el Màster en Didàctica de les Ciències en l'especialitat de Biologia i Geologia. Després de la realització d'enquestes als joves participants sobre els seus coneixements i interessos respecte al canvi climàtic i d'entrevistes al professorat per a poder adaptar el projecte a la seua realitat docent, es procedirà a les sessions formatives. Es comptarà amb les eines i metodologies desenvolupades per EIT Climate-KIC que es complementaran amb altres com la metodologia Aprenentatge-Servei, dilemes morals o el treball per projectes. Conclosa aquesta primera fase, una selecció de l'alumnat tindrà l'oportunitat de participar en el Climathon 2019, un esdeveniment que es desenvoluparà simultàniament en diverses ciutats europees al mes d'octubre i en què, durant 24 hores seguides, es treballarà per a trobar solucions a un repte determinat relacionat amb el canvi climàtic en cada ciutat participant. El Climathon 2019 tindrà lloc al Jardí Botànic de la Universitat de València.

EIT Climate-KIC Spain és la representació a Espanya de la iniciativa europea EIT Climate-KIC, que, al seu torn, pertany a les àrees de Knowledge Innovatiaon Communities creades per l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia. La missió d’EIT Climate-KIC Spain, que té la seu a València, al Jardí Botànic de la Universitat de València, és potenciar el desenvolupament d'una economia baixa en carboni i facilitar accions d'adaptació i mitigació del canvi climàtic a través de la innovació, l'emprenedoria i la formació.

MÉS INFORMACIÓ

spain.climate-kic.org
climathon.climate-kic.org/en
www.uv.es/uvweb/uv-noticies/es/formats-periodistics/opinion/jardi-botanic-universitat-valencia-se-adhiere-declaracion-malaga-cambio-climatico-1286012532756/Novetat.html?id=1286073566329&plantilla=UV_Noticies/Page/TPGDetaillNews