EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2021

| NOTÍCIES
DESCOBREIX ELS GUANYADORS D'INSPIRATS PEL BOTÀNIC 2019

Héctor Dols i Susana Rodríguez, premi de pintura i narrativa en la quarta edició d'InsPirats pel Botànic.

Més de 90 obres presentades en la quarta edició del concurs InsPirats pel Botànic, certamen de pintura i narrativa ràpides que organitza el Jardí Botànic de la Universitat de València, consoliden una cita d’inspiració botànica entre professionals i aficionats d’aquestes disciplines amb l’estima per la natura i pel Botànic de denominador comú. En la present edició, celebrada el dissabte 15 de juny, Héctor Dolç i Susana Rodríguez, han aconseguit el primer premi en pintura i narrativa, respectivament.

L’obra d’Héctor Dols reflecteix amb delicadesa i destresa la balsa de l’Umbracle, amb els nenúfars i els intuïts peixos de colors com a protagonistes d’una peça a l’aquarel·la que captura un dels racons més relaxants del Jardí. Per la seua banda, Susana Rodríguez, que ja aconseguí el màxim guardó en narrativa en l’edició de l’any passat, repeteix premi amb un text sobre l’espurna de l’amor en la maduresa que compta, en aquesta història, amb la complicitat del món vegetal per fer-la saltar. 

A més, també han aconseguit premi Francesco Devicienti (segon premi), Alfredo Ugarte (accèssit) i Bárbara Sebastián (Menció del jurat), en la categoria de pintura, amb un potent oli de gira-sols, una il·lustració amb aquarel·la de la col·lecció de cactàcies i una transgressora conilleta fúcsia amagada entre exemplars de Monstera deliciosa del nostre Jardí, respectivament. En la categoria de narrativa, Ernesto Vicente Salcedo Aparicio i Rosa García Pérez han aconseguit el segon premi i l’accèssit. El primer amb un relat d’una supervivent que troba en el Jardí i les seues plantes l’abraçada necessària per continuar endavant i la segon presentant un curiós missatge SOS d’una formiga que enyora, preocupada, la presència humana al Botànic.  

A l’entrega de premis, celebrada el mateix dia del concurs a l’Umbracle del Jardí, es va donar a conèixer els membres del jurat d’InsPirats pel Botànic 2019: l’artista Manuel Sáez, la periodista i crítica d’art Rosa Ulpiano i l’artista Juanma Pérez, en pintura. En la categoria de narrativa, el jurat va estar format per l’escriptora Teresa Broseta, la periodista Íngrid Lafita i la booktuber Marta Meneu.

El concert de tancament a càrrec del grup Johnny B. Zero va aconseguir reunir a la majoria de participants en el concurs, acompanyats de familiars i amistats, per gaudir del final d’una jornada creativa marcada per la il·lusió i les ganes compartides de gaudir d’un espai que es converteix en escenari i protagonista de les obres concursants. Una vegada entregats els guardons, es van poder veure totes les obres presentades en una exhibició efímera a l’Estufa Freda. En aquest mateix espai, ja a setembre, s’acollirà l’exposició amb una selecció d’obres i les que han obtingut guardó.

La quarta edició d’InsPirats pel Botànic ha estat comissariada per Núria Ferriol i organitzada pel Jardí Botànic de la Universitat de València. La inscripció de més de 130 persones i participació a concurs de més de 90 originals demostra la consolidació d’un certamen que persegueix un objectiu: posar en valor un espai que ofereix, a més de recerca, docència i divulgació, un lloc per gaudir, a estimar, valorar i conservar. 

VEURE GALERIA