EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2021

| NOTÍCIES
EL BOTÀNIC REPARTEIX MÉS DE 2.000 PLANTES A EXPOCIÈNCIA

El Jardí Botànic de la Universitat de València ha participat en l’onzena edició d’Expociència, la gran festa de la Ciència i la Innovació de la Universitat de València, on ha repartit més de 2.000 plantons d’espècies del bosc mediterrani en una activitat que té per objectiu lluitar contra el canvi climàtic i destacar la importància de les plantes com a aliades en aquest repte global.

Emporta’t un bosc a casa és el taller amb què el Jardí Botànic va participar el passat dissabte, 25 de maig, en la celebració d’Expociència al Parc Científic de la Universitat de València. Durant l’activitat, es repartiren més de 2000 plantons d’espècies de bosc mediterrani, com pins, carrasques, margallons, gal·lers i marfulls, tots certificats pel Centre per a la Investigació i Experimentació Forestal (CIEF).

Els xiquets i xiquetes participants en Emporta’t un bosc a casa, ajudats per familiars i el personal del Botànic, treballaren amb les espècies escollides, terra, tests i aigua per trasplantar les xicotetes plantes a un contenidor major i adequat per al seu creixement durant els propers mesos. I el que és més important: adquiriren el compromís d’emportar-se’ls a casa per tenir-ne cura, amb les indicacions facilitades durant el desenvolupament del taller. Mentre custodien eixe “xicotet bosc” que s’han emportat a casa, estan convidats a compartir com creix i preguntar els dubtes que puguen sorgir a través de les xarxes socials, utilitzant l’etiqueta #emportatunbosc, o escrivint a cicbotanic@uv.es. El proper hivern es programarà una eixida per replantar-los en un espai prèviament acordat amb les autoritats competents.

Des del Jardí Botànic, s’ha valorat molt positivament l’alta participació dels assistents a Expociència en aquesta activitat, ja que ha possibilitat recalcar la importància dels boscos autòctons en la mitigació dels efectes del canvi climàtic i la necessitat de crear un compromís real entre la ciutadania per donar urgentment les passes necessàries per fer front al canvi climàtic. 

MÉS INFO SOBRE EXPOCIÈNCIA

www.uv.es/uvweb/uv-noticias