EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2021

| NOTÍCIES
MAIG, MES DE LES ORQUÍDIES AL BOTÀNIC

Per segon any, el Jardí Botànic celebra en maig el mes de les orquídies, coincidint amb què l’explosió de colors que porta la primavera al nostre Jardí arriba al seu clímax i, com no, amb  la trobada temàtica que cada any l’Associació d’Orquidiòfils Valencians (OVAL) organitza al nostre Jardí.

Aquest cap de setmana, 4 i 5 de maig, tindrà lloc la 16a Exposició Anual d’Orquídies. Dos jornades completes en què l’Associació d’Orquidiòfils Valencians ofereix una ampla i variada programació al voltant d’aquestes plantes, amb activitats aptes tant per a persones aficionades i cultivadores com per al públic general. Així, al llarg del cap de setmana, tindrà lloc exposició i venda d’orquídies a l’Umbracle per part de viveristes convidats, xarrades amb especialistes, activitats infantils i concurs de dibuix i visites guiades per l’Estufa d’orquídies del Botànic. La inauguració de l’Exposició serà dissabte, a les 10 h, a l’Umbracle.

Del 13 al 19 de maig, hem organitzat el curs Cultiu d’orquídies, una formació adreçada a facilitar coneixements sobre cures, floració, multiplicació i tècniques de cultiu d’orquídies amb l’objectiu que tant aficionats com professionals aconseguisquen que les seues orquídies cresquen sanes i puguen florir espectacularment.

El 18 de maig, el Botànic s’uneix a la celebració del Dia Internacional de la Fascinació per les Plantes amb una jornada de portes obertes. Tot un dia, amb entrada lliure, per a deixar-se seduir per les més meravelloses propostes vegetals que arribaran de la mà de les associacions fascinades per les plantes participants en la fira organitzatada, de les visites guiades pels exemplars més singulars de les col·leccions del Jardí i per les propostes per al públic infantil. En definitiva, per aprendre i compartir la passió per les plantes. 

Finalment, el 23 de maig, el botànic Lluís Serra impartirà la xarrada La nova guia d’orquídies de la Comunitat Valenciana en què repassarà l’evolució del coneixement sobre les orquídies valencianes en els últims 20 anys, des de la publicació de la primera fins a l’actualitat, i el paral·lelisme del seu seguiment amb  l’interés de naturalistes i desenvolupament de la fotografia.

Les orquídies, sens dubte, són unes plantes que fascinen i enganxen. Una família, la de les Orchidaceae, de les més grans que existeixen, amb més de 850 gèneres i 30.000 espècies conegudes, més tots els híbrids naturals o creats per les persones. Conèixer-les i gaudir-les aquest mes de maig és una ocasió que us convidem a aprofitar. Aromes, colors i experiències compartides al voltant de plantes que deliten els sentits.