EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2021

| NOTÍCIES
HUI 31 GENER, TANQUEM EL BOTÀNIC PEL FORT VENT. S'AJORNA LA CELEBRACIÓ DEL DIA DE L'ARBRE

AVÍS: HUI 31 GENER, TANQUEM EL BOTÀNIC PEL FORT VENT. S'AJORNA LA CELEBRACIÓ DEL DIA DE L'ARBRE. EN BREU MÉS INFORMACIÓ! DISCULPEU LES MOLÈSTIES

DIA: 31 GENER 2019

Dijous que ve, 31 de gener, el Botànic celebra el Dia de l'Arbre en la Comunitat Valenciana. Un dia molt especial en el que l’entrada al Jardí serà gratuïta per a que tothom puga gaudir dels nostres arbres i en particular dels nostres exemplars monumentals.

I és que el Jardí compta amb més de 60 espècies arbòries d’uns 200 anys de vida que donen caràcter al Botànic. Branques immenses que donen ombra i frescor, i que acullen una gran diversitat d’aus com les habituals merles i pit-rojos, però ara també altres espècies hivernals que estan de pas com els estornells, verderols i mosquiters comuns. Arrels imponents que ixen de la terra i invaeixen els camins de les col·leccions reclamant encara més espai per a ells. Però enguany us proposem fixar-vos en els seus troncs, tiges llenyoses que amaguen un sense fi de curiositats que podreu descobrir si pareu atenció.

Alguns arbres com el Roble de virginia (Quercus virginiana) us convidaran a tocar la seua escorça gruixuda i rugosa, altres com la Corísia (Chorisia speciosa) no tant, ja que estan plena de punxes! Amb la Zelkova del Japó (Zelkova serrata) podreu jugar a buscar figures ocultes als mosaic de colors que presenta, mentresque amb el tronc tallat del Roure bur (Quercus macrocarpa), que trobareu a la zona de bulbàcies, podreu contar anells de creixement que et narraran la seua història. I no oblideu caminar pel passadís excavat al tronc del Roble de Turquía (Quercus cerris), una intervenció artística de Joaquín Jara que formarà part del nostre paisatge fins que acabe fusionant-se amb el Jardí.

Per altra banda, com és tradició convidarem al centre escolar que ens visite eixe dia a plantar una espècie d’arbre al nostre Jardí, per continuar ampliant la nostra col·lecció amb l’especial participació de les futures generacions que hauran de cuidar del nostre patrimoni vegetal.

I per últim, organitzem la nostra ja coneguda excursió de reforestació que tindrà lloc el pròxim 16 de febrer. Una activitat ambiental gratuïta organitzada en col·laboració amb l'Associació “La Codolla” per a recuperar la serra d'Agullent, que es va veure afectada per un terrible incendi fa uns anys. Partirem amb autobús des del Jardí acompanyats del guia botànic Víctor Benlloch i caldrà apuntar-se prèviament (a partir del dilluns 28 de gener).