EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2021

| NOTÍCIES
28 SETEMBRE - EL BOTÀNIC PARTICIPA EN LA II NIT EUROPEA DE LA INVESTIGACIÓ

Bancs de llavors: rebost de vida és la proposta amb què el Botànic participarà aquest divendres 28 de setembre en la II Nit Europea de la Investigació amb activitats sobre les llavors i la importància dels bancs de germoplasma per a la seua conservació. A més de l’estand propi situat a la plaça de l’Ajuntament de València, les portes del Jardí exterior estaran obertes al públic durant tota la vesprada. 

Què són les llavors? Com es dispersen? Com les podem conservar? Quin interès té conservar-les i investigar-les? Són algunes de les preguntes que es plantegen amb l’activitat Bancs de llavors: rebost de vida que pretén donar a conèixer la importància dels bancs de germoplasma per protegir la diversitat d’espècies vegetals i preservar la riquesa del patrimoni natural. Elena Estrelles, conservadora del Banc de Germoplasma del Jardí , i Isabel Martínez i Carmen Mansanet, biòlogues col·laboradores del Botànic, seran les encarregades de respondre a aquestes i altres preguntes en l’estand del Jardí Botànic en la II Nit Europea de la Investigació que se celebrarà aquest divendres, 28 de setembre, entre les 16.30 i les 22.30 en la plaça de l’Ajuntament de València.

Activitats lúdiques i educatives, destinades a tots els públics, per a entendre la importància  de la investigació feta als bancs de germoplasma per comprendre el paper de les plantes al planeta, el desenvolupament de protocols per a la seua multiplicació i preservació i per al seu ús de forma sostenible. A més, les persones que s’apropen a l’estand es podran emportar mostres de llavors per combatre el canvi climàtic i ajudar a recuperar els boscos cremats. I les portes del Jardí Botànic, al carrer de Quart, també restaran obertes per la vesprada de manera gratuïta fins a l’hora de tancament.

El Jardí Botànic, per tant, se suma al lema Viu la plaça de la ciència de la II Nit Europea de la Investigació. La iniciativa, organitzat per institucions i entitats científiques valencianes, forma part  de l’European Researchers Night, un projecte de la Comissió Europea per a apropar a la ciutadania la part més humana de la recerca, que se celebra en 300 ciutats de tot el continent.

La programació d’activitats s’iniciarà a les 16.30 h i s’allargarà fins a les 22.30 h, encara que la inauguració oficial tindrà lloc a les 18 h. Els tallers previstos són de temàtica variada i dirigits a alumnat de Primària, Secundària i Batxillerat i seran realitzats per personal investigador de les entitats participants.