EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2021

| NOTÍCIES
DESCOBREIX LES GUANYADORES D'INSPIRATS PEL BOTÀNIC 2018

Alicia Ramírez i Susana Rodríguez aconsegueixen el primer premi de pintura i narrativa al concurs del Jardí Botànic. 

Més de 70 persones han participat en la tercera edició d’Inspirats pel Botànic, el concurs de pintura i narrativa ràpides que organitza el Jardí Botànic de la Universitat de València i que es va celebrar el passat dissabte 2 de juny. En la present edició, Alicia Ramírez i Susana Rodríguez han aconseguit el primer premi en pintura i narrativa, respectivament.  

Alicia Ramírez, va ser una de les poques persones que es va entusiasmar amb la pluja que va amenaçar la jornada durant tot el dia. I és que la seua especialitat són els dies ennuvolats, i així ho va plasmar a la seua obra inspirada al racó de plantes crasses del Jardí, mitjançant un delicat joc de degradats, llums, colors i sensacions que va captivar al jurat de pintura.  

Per la seua banda, Susana Rodríguez aconseguí el primer premi en narrativa amb un relat sobre un xiquet diagnosticat amb trastorn de l’espectre autista que troba en el món de les plantes un refugi i una via de relació amb els seus éssers estimats. A més d’aquests premiats, també aconseguiren guardó Loreto Lumbreras i Laura Vázquez, segon premi i accèssit en la categoria de pintura, amb una bucòlica aquarel·la de caputxines (Tropaeolum majus) i un minimalista collage vegetal, respectivament. I Delia Arizcun  i Luis Bertomeu, segon premi i accèssit en la categoria de narrativa, amb una curiosa conversa futurista entre plantes i una encantadora al·legoria inspirada en els fenòmens meteorològics, respectivament. 

L’entrega de premis es va realitzar a l’Umbracle del Botànic el mateix dia de celebració del concurs, en un acte en què es va donar a conèixer els membres del jurat: l’escriptor Vicente Marco Aguilar, la fiscal i escriptora Susana Gisbert Grifo i la filòloga i poetessa Isabel Garcia Canet, en narrativa, i Jose Albelda, doctor en Bellas Artes, professor de la UPV i pintor, que enguany repeteix com a jurat, Maria José Soriano, artista i professora, i Norberto Legidos, artista i guanyador del primer premi de pintura d'Inspirats pel Botànic 2017. Una vetlada molt especial que va comptar amb l’actuació del grup valencià Linqae, i on assistiren els concursants acompanyats de familiars i amistats per gaudir del final de festa d’una jornada marcada per la il·lusió, la creativitat i les ganes de desafiar la pluja per gaudir del Botànic. A més, una vegada entregats els guardons, totes les obres presentades es van poder visitar a l’Estufa Freda fins que es va tancar el Botànic.  

En aquest mateix espai, està prevista una exposició estiuenca amb una curada selecció de les obres presentades en ambdues seccions i els dibuixos dels xiquets que han participat del taller infantil d’aquarel·la “El nostre jardí secret”, emmarcat també al certamen. En breu s’informarà de les dates d’exhibició. 

Al remat, InsPirats pel Botànic va ser una jornada en què el Jardí es va omplir de persones apassionades per l'art i la natura, decidides a deixar-se seduir pel Botànic i a oferir-nos imatges, colors, textures i relats inspiradors a tots aquells que s’aproparen al Jardí. 

El projecte ha estat comissariat per Núria Ferriol i organitzat pel Jardí Botànic de la Universitat de València per tercera vegada. La inscripció de més de 100 persones i participació a concurs de més de 70 originals demostra la consolidació d’un certamen que persegueix un objectiu molt senzill: que totes les persones que ho vulguen dediquen un breu instant de la seua vida a deixar-se inspirar per tot el que el Botànic pot oferir.  

VEURE GALERIA D'IMATGES