EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2021

| NOTÍCIES
ENFORTIM LA COL·LABORACIÓ AMB LA FÍSICA DEL GREL

Des del Gabinet de Cultura i Comunicació del Jardí Botànic hem iniciat una col·laboració més estreta i regular amb el col·lectiu La Física del Grel, dedicat a la divulgació de la Física de manera comprensible i rigorosa al públic general, amb l’objectiu d’unir esforços per fer a arribar la ciència a la societat. Ambdues parts considerem beneficiós recórrer aquest camí junts, per això part les #LasCharlasDelGrel que organitzen, en concret les que preparen per a València, seran al Jardí. Així, el Botànic amplia la seua oferta de programació divulgativa dirigida a públic interessat en altres disciplines mentre es consolida com a espai compromès en fer de la divulgació un dels seus eixos definitoris.  

Al llarg dels propers mesos, científics i científiques vinculats a l’àrea de la Física passaran pel Jardí Botànic per compartir les seues línies d’investigació i projectes, així com l’impacte que tenen o poden tenir en la societat. Una invitació per conèixer els principis de la Física i l’Univers destinada a persones curioses que vulguen sumar-s’hi. Una via més, en definitiva, per fomentar la cultura científica. 

El passat mes de gener encetàrem aquesta col·laboració amb la xerrada Luz y relatividad, a càrrec de J. Fernando Barbero, investigador científic del CSIC. En febrer, contàrem amb la seua col·laboració per organitzar el cicle Dones i Ciència al Botànic, que aprofità el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la ciència per oferir un cicle d’activitats basat en visibilitzar el treball de les científiques i reivindicar les seues aportacions. Així, tinguérem en una de les sessions a Ana Cros, catedràtica de Física Aplicada i directora de l’Institut de Ciència dels Materials, amb la xerrada Andaduras de una física en la Ciencia de los Materiales, i també a Isabel Cordero, llicenciada en Matemàtiques i doctora en Astrofísica, amb la conferència Descubriendo el universo con ondas gravitatorias

En març, tinguérem amb nosaltres a la cosmòloga Prado Martín, per parlar-nos dels Mitos científicos del final del Universo. I ara, en abril, comptarem amb el conegut investigador i divulgador Carlos Briones, per reflexionar sobre l'origen de la vida al nostre planeta i la possibilitat de trobar altres formes de vida a la resta de l'Univers, mitjançant la xarrada Los retos de la astrobiología. Del origen de la vida a su búsqueda fuera de la Tierra. Vos anirem anunciant les properes entregues, no us les perdeu!