EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2021

| NOTÍCIES
13 - 16 FEBRER 2018. CICLE: DONES I CIÈNCIA AL BOTÀNIC

DEL 13 AL 16 DE FEBRER DE 2018 

Horari i accès: Totes les activitats seran a les 19 h, d’entrada gratuïta i aforament limitat.
Ubicació: Xerrades i taula redona, Sala Hort de Tramoieres del Jardí Botànic, c/Quart, 80
Projecció: Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic, c/Beat Gaspar Bono s/n

Visibilitzar el treball de les científiques, reivindicar les seues aportacions, facilitar i promoure l’accés de les dones i xiquetes als àmbits científics i tècnics i promoure pràctiques que afavorisquen la igualtat. Són alguns dels objectius de la commemoració del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, que ve celebrant-se des de 2016, i al que enguany s’uneix el Jardí Botànic amb un cicle d’activitats que inclou xarrades, debats i projecció de la pel·lícula Figuras ocultes. El programa ve recollit en la plataforma 11defebrero.org que recopila totes les activitats previstes en relació amb aquest esdeveniment i que està obert a tota classe d’entitats per omplir una agenda que done a conèixer la situació de la dona als àmbits científics i tècnics.

Confiem que el cicle d’activitats que hem preparat servisca per inspirar generacions presents i futures. Per això, comptarem amb científiques de primer nivell que compartiran amb nosaltres els projectes als que dediquen la seua vida, mostrarem la destacada aportació de les dones en sectors on no estem acostumats a veure’ns i reflexionarem sobre el paper de les dones en àmbits com la ciència ficció.

El dimarts 13 de febrer, a les 19 h, comptarem Ana Cros, que ens parlarà de la seua trajectòria professional en una xarrada amb el títol Andaduras de una física en la Ciencia de los Materiales. Cros és  catedràtica de Física Aplicada, directora de l’Institut de Ciència dels Materials i presidenta de la secció local de València de la Real Sociedad Española de Física. Eixe mateix dia comptarem amb Isabel Cordero, llicenciada en Matemàtiques i doctora en Astrofísica, amb estades d’investigació a l’institut Max-Planck d’Astrofísica de Garching i a l’Observatori de Paris-Meudon. Ella ens parlarà sobre relativitat numèrica i ones gravitatòries en Descubriendo el universo con ondas gravitatorias.

El dimecres 14 de febrer, comptarem amb la xarrada Sexo, drogas y... dolor  de la mà de Lucía Hipólito, professora ajudant doctor del departament de Farmàcia i Tecnologia Farmacèutica i Parasitologia de la Universitat de València. A continuació, M. Carmen Fuentes, biòloga del departament de Comunicació de l’Oceanogràfic de València i Investigadora de la Fundació Oceanogràfic, compartirà amb nosaltres el projecte ConCIENCIA marina, investigación en reproducción animal como proyecto de conservación.

Dones i ciència ficció és el títol de la taula rodona que hem organitzat per al dijous 15 de febrer, on participaran Maria Tordera, Juan Miquel Aguilera, Cruz Gabaldón i Sergio Mars, moderats per Elena Denia.

Per tancar el cicle, el divendres 16 de febrer, a l’Auditori Joan Plaça del Botànic projectarem  Hidden Figures (Figures Ocultes, en valencià), basada en el llibre del mateix nom de Margot Lee Shetterly. L’aclamat film conta la història de la matemàtica afroamericana Katherine Johnson i les seues col·legues Dorothy Vaughan i Mary Jackson qui, mentre treballaven al Centre d’Investigació Langley, ajudaren a la NASA en la carrera espacial.

El cicle d’activitats ha estat organitzat pel Jardí Botànic en col·laboració amb El Café Cuántico, La Física del Grel, INGENIO (CSIC-UPV), Neuroforum, Early Universe i Productora Audiovisual Quatre Films. Hem de destacar del comitè organitzador, la implicació d’Elena Denia, física i periodista científica, investigadora en l’institut INGENIO (CSIC-UPV) i directora del programa El Café Cuántico; Roger Sanchordi, membre del grup la Física del Grel i apassionat de l’astronomia i la física, i Cinta Navarro, biòloga i llicenciada en Ciències Ambientals, becària predoctoral en Neurofun, laboratori de Neuroanatomia Funcional de la UJI i la UV.

PROGRAMACIÓ

13 FEBRER. XERRADES
Sala Hort de Tramoieres, 19h
Ana Cros, Andaduras de una física en la Ciencia de los Materiales
Isabel Cordero, Descubriendo el universo con ondas gravitatorias 

14 FEBRER. XERRADES
Sala Hort de Tramoieres, 19h
Lucía Hipólito, Sexo, drogas y... dolor
M. Carmen fuentes, ConCIENCIA marina, investigación en reproducción animal como proyecto de conservación

15 FEBRER. TAULA RODONA
Sala Hort de Tramoieres, 19h
Participen: Maria Tordera, Juan Miquel Aguilera, Cruz Gabaldón i Sergio Mares
Modera: Elena Denia

16 FEBRER. PROJECCIÓ
Auditori Joan Plaça, 19h

Hidden figures VOSE, 126 min 

Crèdits: Background vector created by Starline - Freepik.com