EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2021

| NOTÍCIES
CARTOGRAFÍAS SENSIBLES' ACABA FUSIONANT-SE AMB EL JARDÍ

CONCLOUEN LES INTERVENCIONS D'ART I NATURA A CÀRREC DELS ARTISTES JOAQUÍN JARA I ROSA RODRÍGUEZ, EMMARCADES EN EL PROJECTE “CARTOGRAFIES SENSIBLES” DE LA COMISSÀRIA EUGENIA GARCÍA SOTTILE

Diem adéu a Joaquín Jara i Rosa Rodríguez que durant quasi un any han participat del Botànic, a través de dues intervencions artístiques al Jardí exterior emmarcades en el projecte Cartografies sensibles, d'Eugenia García Sottile. Peces orgàniques creades directament al Botànic a partir dels seus materials vegetals i que després d'aquesta segona fase de treball, acabaran fusionant-se amb el paisatge, la terra i les plantes. 

D'una banda, Rosa Rodríguez ha intervingut la seua obra 'Passiflorae. Presencia / Aparició' amb la plantació de diferents exemplars de passiflora que amb el seu creixement crearan el seu propi teixit, grimpant per l'estructura amb el mateix gest que fa l'agulla en teixir. Així, el teler creat en la primera fase desapareixerà sota la dansa del creixement de les enfiladisses.

Al mateix temps, Joaquín Jara es va convertir en 'Padre' de l'home esculpit durant la primera fase del projecte dins del tronc del Quercus cerris L. de més de 180 anys. Una acció performàtica on, amb ajuda dels nostres tècnics arboristes, es va aconseguir extraure la peça i convertir la seua absència en un camí a recórrer a través del tronc centenari. I a més, eixe duramen reconvertit en escultura humana jaurà per sermpre a terra al costat de l'arbre que ho allotjava vestint una màscara fabricada amb les últimes restes orgàniques del mateix arbre passades per bronze. 

Dos projectes molt diferents però sota un mateix halo de fusió entre art i natura, que podreu veure evolucionar cada vegada que vingueu a visitar el Botànic.

I és que el projecte Cartografies Sensibles, proposa un punt de trobada entre la creació artística, la pràctica pedagògica i la recerca interdisciplinària que té per objectiu aprofundir en la percepció de l'entorn a través de la co-presència. Ens parla d'art i ecologies des de punts de vista procedents del pensament contemporani sobre els paisatges, l'espai compartit i les ecologies.

Eugenia García Sottile, autora i comissària del projecte, és docent i doctora per la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat de Bolonya, i juntament amb Rodríguez i Jara conformen aquest equip multidisciplinari que va començar la seua marxa en el Botànic amb l'exposició Rastro Materia, com un espai d'estudis preparatius per a les intervencions que ara romandran en el nostre Jardí Botànic fins que la natura acabe transformant-les.

MÉS INFORMACIÓ

PRIMERA FASE - CARTOGRAFIES SENSIBLES
EXPOSICIÓ - RASTRO MATERIA