EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2021

| NOTÍCIES
EL BOTÀNIC TAMBÉ ÉS LLUM, COLOR I MOLTES FLORS!

VISITA'NS DURANT LES FALLES!

El Botànic també són flors, llum i color! Aquest és l’eslògan amb què el nostre bosc urbà s’anuncia en la contraportada del programa de les Falles 2017. Perquè un any més volem ser part de la festa però... A la nostra manera! I és que el foc i la flama no són part del binomi Botànic-Falles però de segur que trobes un altre munt d’excuses per buscar un poc de pau entre les nostres branques.

Podràs visitar la nostra Carcassa, una palmera datilera amb nom propi que explota al cel obrint més de 30 braços. Perquè  Phoenix dactylifera ha estat elegida com la planta del mes de març! Podràs saber molt més sobre aquest gegant fent clic ací. Però no oblides que entre els monuments arboris trobem flors i aromes dignes d’un selfie! Et donem una pista: la zona de La Muntanyeta està omplint-se dia a dia de flors, captura-les amb el mòbil i comparteix la imatge, puja-la al teu Instagram i etiqueta’ns (@jardibotanic_uv) afegint el hashtag #viuelBotanic!

Però si el que t’abelleix és llegir al sol o a l’ombra, et fem unes poques recomanacions. Per una banda, pregunta a la taquilla del Jardí per les nostres publicacions; des de les Monografies Botàniques sobre els nostres arbres monumentals, la col·lecció de cítrics o les palmeres del Botànic fins una guia d’aus del Botànic que té per títol ‘Un Bosc de Plomes’. Amb el llibret en la mà, sols serà qüestió de sort trobar diferents espècies que sobrevolaran el teu cap. No oblides parar bé l’orella per escoltar el cant dels nostres habitants.

Però les flors són les protagonistes en les Falles i per això hem fet una selecció de lectures florals i aromàtiques de la nostra Revista Espores. La veu del Botànic: comencem pel DIY que mes a mes el blog col·laborador Baladre Crafting Creativity ens regala amb què trobarem la Inspiració Natural que en el mes de març ve en forma de receptes amb flors: piruletes, cupcakes o gelats amb flors de caputxina, calèndula o carabassó.

Coneix, també, els secrets dels clavells que durant aquest dies entapissaran el tradicional mantell de la Verge. Un tapís floral de 15 metres us espera en la Plaça de la Verge durant uns pocs dies com a resultat de la coneguda ofrena de flors. Quan es remunta aquesta tradició? Quines flors s’usen? Totes les respostes en l'article 'Ni rastre de falles... però si de flors!'.

I per suposat, articles dedicats a flors tan diverses com la passiflora, les orquídies, roses, pensaments... Fins i tot, Juan V. Botella ens va preparar un article sobre el llenguatge de les flors. Serà millor que entres tu mateix a Revista Espores i lliges tant com vulgues. Però no t'oblides de vindre!