EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

CATÀLEG VIRTUAL D'ESPÈCIES VEGETALS

Odontonema strictum

FAMÍLIA : ACANTHACEAE NOM CIENTÍFIC : Odontonema strictum NOM COMÚ : FLAMA ESCARLATA COL·LECCIÓ DEL JARDÍ : Escola Botànica HÀBITAT :

Originària de zones obertes i semiforestals d´Amèrica Central

DESCRIPCIÓ :

Arbust perenne molt atractiu que sol superar el metre i mig d´altura. Les seues fulles oblongues, brillants i de color verd fosc, tenen els marges ondulats i disposició alterna. Però es caracteritza principalment per les seues flors tubulars d´intens color roig, que s´agrupen en boniques panícules terminals. El fruit és de tipus capsular.

FLORACIÓ I FRUCTIFICACIÓ :

Floreix a la tardor

CONSERVACIÓ :

Aquesta planta exòtica es comporta com a invasora en algunes regions del planeta on a aconseguit naturalitzar-se.

CURIOSITATS :

La flama escarlata és molt utilitzada en jardineria ornamental per la bellesa de les seues flors, que il·luminen el paisatge tardorenc, formant part de tanques i bardisses. 

Resulta molt atractiva per als colibrís i les papallones, que s´alimenten del nèctar de les seues flors. Però també atrau a un altre tipus dànimals com el cérvol de cua blanca, que es menja les seues fulles i pot arribar a matar a la planta.

CONREU AL JARDÍ :

La plantarem a sòls humits, rics i ben drenats, tant a ple sol com asemi-ombra.A la primavera podem podar-la per a estimular la ramificació i la producció de nous brots,i per a multiplicar-la podem fer-hotant per llavors com per esqueixos de fusta blana.