EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2022

AGENDA | EXPOSICIONS
7 PAREDES BLANCAS

EXPOSICIÓ COL·LECTIVA QUE EXPLORA LA IDEA DE COL·LAPSE

DIES: 30 SETEMBRE – 13 NOVEMBRE

LLOC: Sala Hort de Tramoieres

HORARI: de dilluns a diumenge, de 10 a 20 h en setembre. L'horari de tancament està subjecte al del Jardí, que canvia en funció de les hores de llum disponibles. Consulteu ací el noste horari d'octubre i novembre.

DESCRIPCIÓ

El proper 30 de setembre inaugurem 7 paredes blancas, una proposta creativa per a omplir les parets de la Sala Hort de Tramoieres de les idees efervescents de set joves disposats a obrir-se en el procés. El mateix dia de la inauguració, a les 19 h, el públic serà testimoni directe de l’inici del treball creatiu, submergint-se en la creació de la mostra en directe. 

Col·lapse és el tema central d’aquesta exposició col·lectiva que busca donar eixida a les inquietuds d’un grup de valencians i valencianes, tots ells integrants d’una generació marcada, personalment i professionalment per una crisi quasi permanent que els fa mirar cap al futur amb gran escepticisme.

L’exposició va néixer com una necessitat de trobar un espai “real” on compartir l’angoixa de sentir-se amenaçats per un bombardeig constant d’informació sobre crisis econòmiques, climàtiques, guerres, pandèmies etc. i alhora ser conscients de que la societat de la qual formen part viu capbussada en una pantalla, indiferent davant eixes tragèdies. Eixa idea de col·lapse global els ha portat a reflexionar sobre els seus col·lapses individuals, i amb la mostra realitzen una aproximació personal i artística als col·lapse als quals han hagut de fer front al llarg de la seua vida, a través de l’escriptura, la fotografia, l’escultura i la performance. 

I no és un tema nou, la col·lapsologia pot sonar encara tabú, però sobre ella reflexionen al seu llibre del mateix títol Pablo Servigne, enginyer agrònom i doctor en biologia, i Raphaël Stevens, investigador i especialista en transició ecològica, analitzant els estudis científics que han mostrar la possibilitat real d’un col·lapse. Soms il·lusos creient que tot pot seguir com sempre? És el col·lapse l’horitzó de la nostra generació, l’inici d’un futur? 

Aquesta mostra multidisciplinària vol reivindicar també l’escriptura, la poesia i la prosa en els espais expositius. En un món on les xarxes socials ens han fet més superficials i ens ha allunyat de la reflexió, aquests joves pretenen remenar la consciència dels espectadors i demanar-los que es detinguen una estona, a llegir, a pensar. 

A més a més, la mostra proposa una experiència immersiva i construirà un espai on es dialogue directament amb l’espectador i espectadora, convidant-los a formar part del procés creatiu. Des del dia de la inauguració de l’exposició, els artistes començaran a crear mentre escolten música, convertint-se aleshores elles i ells mateixos en part de la seua obra. I el públic, situat al centre de la sala, podrà ser testimoni de primera mà del talent i el treball d’aquests artistes i veure en temps real com 7 parets blanques es transformen per reflectir l’esperit agitat d’aquests joves creadors i creadores. 

La banda valenciana “Sonido Ordeno”, serà l’encarregada de posar banda sonora a l’exposició. Aquest grup de música electrònica experimental basat en un techno minimalista i obscur i que combina influences de post punk i spoken word, crearà un so ambiental captant els sons de la sala en directe.

Una vegada finalitzen les obres, l’exposició seguirà oberta al públic fins el mes de novembre.

No deixes passar l’oportunitat de viure una experiència única i gaudir d’una exposició que no et deixarà indiferent. 

SOBRE ELS ARTISTES
 

NADIA RISUEÑO 

@nadiarisueno

Estudiant de direcció de cinema. Defineix la seua obra con un autoretrat escrit. Emprarà múltiples tècniques artístiques per expressar una por universal, el temps que acaba.   

LAURA SALVADOR 

@nena_perdida_ 

Estudia Belles Arts a la UPV. Defineix la seua obra com a una eina d’expressió, plasma allò que no pot dir amb paraules. Mitjançant tècniques mixtes representarà el col·lapse que es viu després de perdre un gran amor.

 GONZALO GASCÓ 

@gngsc 

Estudiant de periodisme i amant de la literatura. Crearà amb diferents tècniques textos originals sobre el sofriment individual de l’esser humà a la ciutat y l’absència d’espais per al dolor en la societat actual. 

 GERARDO DIETERLEN 

@gerardo.dieterlen 

Estudiant de Llengües Modernes y Literatura i amant dels llibres. Explorarà la idea de col·lapse a través de la ficció per indagar en el concepte a través de la imaginació.

ANNA MORA 

@annaktanna 

Anna crea des de la necessitat vital d’expressar el seus sentiments i a la seua obra intenta reflectir la idea del col·lapse que sentim quan la idea que tenim al cap de qui som no es correspon amb la imatge que reflexa l’espill.

SOFIA DÍAZ 

@sssofi_4 

Sofía Díaz és estudiant de BBAA a la UPV. És una artista multidisciplinar que sol treballar la performance, el videoart, la instal·lació, l’escultura i la pintura. Ha participat en dues exposicions col·lectives, El grito sublime (2020) al centre cultural d’Alboraia, i Re-Passa (2021) a l’antic ajuntament de Bétera. Abordarà el tema del col·lapse entenent-lo com Mort, però vista no como alguna cosa aniquiladora, sinó com un pas a un estat distint, és a dir, una transformació.

MERITXELL SIMÓ 

@ccccumpleanyos

Artista interessada en la performance, l’escultura, la instal·lació, les obres d’estètica infantil i les peces amb elements de la cultura pop. Amb peces com Renegar del toro, 2021; Entierro del Hicz amb Andrea Angulo, 2022 o Excalib00or, 2022; aconsegueix crear un sentiment de comunitat i apropar la seua obra al públic mitjançant elements comuns, símbols recognoscibles i amb un to d’humor absurd.