EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2022

AGENDA | CICLE DE RUTA AMB EL BOTÀNIC
EXCURSIÓ 4. VALLANCAS I EL RIU BOHÍLGUES

UN RACÓ TOT DE TARDOR (RACÓ D’ADEMÚS) 

DIA: 22 OCTUBRE 2022

PRIMER DIA DE MATRÍCULA: 3 OCTUBRE 2022

Guia FPR: Joan Grifoll 

Guia botànic: Carmen Mansanet 

Preu 28 € (Dinar de camp)   

Eixida 8 h Arribada 20 h 

Recorregut Vallanca – riu Bohílgues – Ademuz 

Ruta: El Racó, aïllat de la resta del territori valencià, constitueix un enclavament entre les terres aragoneses i castellanes en plena natura, per gaudir del silenci de la terra i les plantes, dels sorolls de l’aigua, de les olors, del vent. Caminarem la bonica senda que comunica Vallanca amb Ademús seguint el riu Bohílgues, començant pels treballats horts de la població de Vallanca per continuar pel congost de La Hoz. Caminarem envoltats de frondosa vegetació de ribera, amb salzes, xops, fleixos i també aurons, un paisatge espectacular amb gran varietat de formes i colors que ens sorprendrà. Trobaren també uns quants bots d’aigua i inclús podrem tastar alguns dels fruits de temporada que ens oferirà la natura. De vesprada passejarem per la ciutadella de Moya.  

Dificultat baixa  

Durada de l’excursió 3 h Desnivell inapreciable 

INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ 

El Jardí Botànic organitza aquest cicle d’excursions amb diferents guies especialitzats que ens ajudaran a conèixer de primera mà el patrimoni natural de la nostra terra, amb la col·laboració de Fil per Randa Viatges.  

La matrícula inclou la ruta guiada per personal expert, el transport amb autobús i l’assegurança de viatge. 

Per formalitzar-la, cal reservar places telefonant al número 96 315 68 16/00, de dilluns a divendres 9 a 14 hores, per correu electrònic a l’adreça: cicbotanic@uv.es o emplenant el formulari d’inscripció a la web www.jardibotanic.org

Recordeu facilitar al Botànic totes les dades dels assistents: nom, cognoms, NIF, telèfon i e-mail. 

Una vegada confirmada la plaça, heu de fer el pagament mitjançant un ingrés o transferència al número de compte de  Caixabank, ES59 2100 7729 16 1300229797 

Després, cal fer arribar el justificant de pagament al Jardí per correu electrònic a cicbotanic@uv.es   

L’últim dia de pagament serà el dimecres anterior a l’eixida. En cas de no rebre en aquest termini el justificant s’anul·larà la plaça, però s’ha d’avisar igualment al Botànic en cas de baixa per a poder cobrir-la. 

En cas de no assistir a l’excursió no es tornarà l’import d’aquesta. Tan sols les anul·lacions fetes abans de l’últim dia de matrícula tindran devolució de l’import i sempre per transferència bancària. 

 #JARDÍSEGUR 

- Grups reduïts. Màxim 30 persones 

- Mascareta obligatòria a l’autobús 

- Prohibit menjar i beure a l’autobús 

Aquestes normes estan subjectes a canvis en funció de la situació sanitària   

ACLARIMENTS ALS PARTICIPANTS  

- El  punt  d’eixida i arribada serà el Botànic (C/ Quart, 80). 

- Totes les persones assistents han d’anar amb l’autobús.  

- Totes les persones assistents han de valorar prèviament la dificultat de la ruta i considerar-se preparades per a realitzar-la.  

- El dia de l’excursió, els guies son els responsables de prendre decisions que afecten al seu desenvolupament en el cas de que apareguen imprevistos.  

- L’hora  de  tornada  de  l’excursió  és aproximada  i  està subjecta a canvis.  

- El Botànic es reserva el dret a fer canvis en la ruta proposada/descrita.  

- El  Botànic es  reserva el dret de  cancel·lar l’excursió  en cas  de  mal  oratge  o  de no arribar a un nombre mínim de persones inscrites. S’avisarà, com a molt tard, el dijous anterior a l’eixida i es tornarà l’import de la matrícula, sempre per transferència bancària. 

 CONSELLS PRÀCTICS 

- Cal dur botes de muntanya o calcer adequat per caminar per sendes i camins de muntanya, és molt important portar el peu i els turmells protegits per evitar accidents. També cal dur gorra o barret per protegir-se del sol i protector solar, motxilla, cantimplora amb una suficient quantitat d’aigua i impermeable si les condicions meteorològiques ho recomanen.  

- El bastó pot ajudar-te, si en tens, porta’l. 

- Recorda que, a banda del dinar, és recomanable portar també menjar per a esmorzar o per fer un mos durant el camí. Tria entre un entrepà, una peça de fruita, fruits secs... el que més t’agrade!