EL BOTÀNIC ARA

ÉS ESTIU AL JARDÍ

LLUM, COLOR I FRESCOR

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2022

AGENDA | TALLERS DE VACANCES
LA VOLTA AL MÓN EN EL BOTÀNIC

FORMULARI DE CONTACTE

TALLERS DE VACANCES PER A XIQUETS I XIQUETES

DIES: 22 JUNY - 29 JULIOL 2022

HORA: de 10 a 14 h. Es pot ampliar l'horari mitjançant els serveis extres
EDAT: de 3 (ja escolaritzats) a 12 anys (6º primària)
PREU: les sis setmanes completes, 500 €; setmana del 22 al 24 de juny, 70 €; la resta de les setmanes, 105 € per setmana.
SERVEIS EXTRAS: guarderia de 8.30 a 10 h (2.5 € / dia); pícnic de 14 a 16h, cal portar el dinar (3 € / dia)
INFORMACIÓ ÚTIL: recomanable calçat còmode, gorra i crema solar posada des de casa. Es faran diferents grups segons les edats.

INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS

La matrícula es pot realitzar mitjançant el formulari d´inscripció d´aquesta secció, enviant un correu electrònic a gab.didactica@uv.es, o telefonant al 661427512 

DESCRIPCIÓ DELS TALLERS

Enguany, durant les vacances d’estiu, us convidem a viatjar pel món a través del Botànic! Una travessia naturalística pels biomes més importants del nostre planeta, per descobrir com s’han adaptat les plantes i els animals als diferents ambients que habiten, així com quines són les principals amenaces a les que ens enfrontem tots els éssers vius degut al canvi climàtic i que podem fer per a pal·liar els efectes d’aquest fenomen global.

Mitjançant les col·leccions de plantes vives del Botànic, recorrerem els ambients aquàtics i els desèrtics, i travessarem selves, boscos tropicals, praderes i, per descomptat, els espectaculars boscos mediterranis. Sis setmanes de diversió, natura, ciència, jocs i manualitats per descobrir el nostre món i alguns dels seus habitants més fascinants.

Acompanyeu-nos en aquest apassionant viatje estiuenc pel Jardí Botànic!

PROGRAMA

SETMANA 1. 22 - 24 JUNY. SISTEMES AQUÀTICS
Ens submergim en els biomes aquàtics i junts els explorarem. Veurem quines plantes tan especials viuen en aquests llocs i observarem algunes de les seues estructures a la lupa, com les tiges dels nenúfars. A més, realitzarem divertits jocs, gimcanes i manualitats.

SETMANA 2. 27 JUNY - 1 JULIOL. TAIGÀ I TUNDRA
Seguirem la travessia per les fredes terres del nord, on les baixes temperatures fan que no siguen moltes les plantes que han aconseguit sobreviure, però les coníferes (avets, pins) entre altres ho han aconseguit, a més de les molses i els líquens. Aquesta setmana viatjarem a aquestes terres gelades per a així poder descobrir com han aconseguit adaptar-se aquestes espècies a aqueixos climes tan freds, també veurem alguns dels curiosos animals que viuen ací, com raboses, alces, visons, linxs, mosteles o mussols, entre altres.

SETMANA 3. 4 - 8 JULIOL. BOSC TEMPERAT I ESTEPES O PADRERES
Quan cau la tardor un espectacle de colors càlids s'obri davant els nostres ulls en els meravellosos boscos temperats formats generalment per arbres caducifolis de grans i amples fulles. El Jardí Botànic ens brinda l'oportunitat de poder apreciar-los i admirar-los. Aquesta setmana descobrirem el per què de l'aspecte d'aquests bells boscos. També coneixerem les no tan conegudes praderes i la vegetació que aquestes alberguen. A més, experimentarem amb les fulles i realitzarem boniques i variades manualitats.

SETMANA 4. 11 - 15 JULIOL. SELVA TROPICAL
Entre els frondosos arbres de la selva tropical s'obrin camí diferents plantes, l'objectiu de les quals és aconseguir la llum del sol. Veniu a passar una setmana plena de misterioses i enginyoses espècies vegetals, entre les quals es troben les plantes carnívores i les espectaculars i acolorides orquídies, dues obres mestres de l'evolució. Ens endinsarem en l'espessa i fosca selva!

SETMANA 5. 18 - 22 JULIOL. BOSC MEDITERRANI
Fulles més xicotetes, escorces dels arbres més gruixudes, fulles endurides i amb aspecte blanquinós… aquestes són algunes de les adaptacions que presenta el nostre clima Mediterrani, que tristament és un dels climes més amenaçat pel canvi climàtic. Aquesta setmana l'estudiarem en profunditat i descobrirem la seua variada vegetació, rica fauna i, com no, els problemes al qual està sotmés i com podríem solucionar-ho. Ens convertirem en autèntics botànics aprenent a identificar les plantes que ens envolten i quins usos podem fer d'elles.

SETMANA 6. 25 - 29 JULIOL. DESERT
Més enllà de les altes dunes del desert, sota un sol sofocant i sense quasi aigua, aconsegueixen sobreviure els cactus i altres espècies de plantes. I és que s'han adaptat a viure en unes condicions extremes, igual que la fauna que les acompanya. Aquesta setmana descobrirem els secrets d'aquestes plantes per a poder sobreviure en aquests llocs tan extrems. A més, ens emportarem la nostra planta crassa en un mini terrari i aprendrem com cuidar-la.

FORMULARI DE CONTACTE

La seua petició ha estat enviada correctament. En breu ens posarem en contacte amb vostè. Gràcies.
Per favor, emplena aquest formulari amb totes les teues dades i ens posarem en contacte amb tu per a confirmar la data i l'activitat a realitzar. Gràcies.