EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2022

AGENDA | ACTES I ACTIVITATS
DIA DE LA FASCINACIÓ PER LES PLANTES I LA DIVERSITAT BIOLÒGICA

JORNADES DE PORTES OBERTES

DIA: 18 i 22 MAIG 2022

ENTRADA LLIURE, ACTIVITATS GRATUÏTES AMB RESERVA PRÈVIA

DESCRIPCIÓ

Estació rere estació el Jardí ens sorprén amb un paisatge diferent i important al cicle de les plantes, però si tinguérem que triar una època de l’any en què el Botànic hi és més espectacular, sens dubte seria primavera amb el mes de maig com a bandera! Temps de traure noves fulles i flors que inunden de colors i aromes cada racó del Jardí, que tornen bojos als pol·linitzadors i que fascinen també als qui estimen la natura.

És per això que aquest mes celebrem tres dates molt especials perquè pugueu gaudir encara més de la vostra experiència al Botànic: el Dia de la Fascinació per les Plantes i Dia dels Museus (18 de maig), i el Dia de la Diversitat Biològica (22 maig). Una ocasió perfecta per posar en valor el Jardí com a museu verd i deixar-vos seduir per la riquesa que amaga el món vegetal.

En aquest moment d'emergència verda que travessa el nostre planeta, de crisi climàtica i disminució alarmant i accelerada del nombre d'espècies i ecosistemes que alberga, la consciència pública sobre el valor de la diversitat biològica i la seua conservació són crucials. La biodiversitat és vida i volem fer-vos partícips d’allò mitjançant una jornada molt vegetal i singular al Jardí Botànic.

Encara que el dimecres 18 de maig obrirem les portes de forma gratuïta durant tot el dia, serà el diumenge 22 de maig, en cap de setmana, quan us convidem a fascinar-vos amb les nostres plantes mitjançant visites guiades, tallers infantils i una obra de teatre a l’aire lliure, tot de caràcter gratuït. Passejar pel Botànic és com donar-vos un bany de biodiversitat amb les més de 4.500 espècies vegetals que alberga, per això, aquest dia us oferim dos tipus recorreguts temàtics de la mà de diferents especialistes.

Per una banda, el canvi climàtic i la diversitat vegetal a la regió mediterrània serà el fil conductor de la visita guiada pel nostre Jardí que podreu realitzar amb Álvaro García i Ana Ruiz. Descobrireu les pecularietats naturalístiques que defineixen les terres mediterrànies, de les zones amb major riquesa i diversitat vegetal del planeta i sotmeses, ara més que mai, a diferents amenaces ambientals. Els arbres i arbustos del Botànic ens ajudaran a entendre la seua història, evolució i interelacions ecològiques.

Però al nostre bosc urbà no sols hi ha plantes, diferents insectes, mamífers i aus, habiten la terra i les branques dels nostres vegetals completant l’ecosistema. Aquestes últimes, les aus, seran en aquesta ocasió les protagonistes de l’altra visita guiada que podreu fer aquest dia al Botànic. Amb els biòlegs Lidia López i Juan Gutiérrez, recorrereu el Jardí amb vista d’ornitòlegs per a identificar, escoltar, admirar i entendre les principals espècies alades que s’amaguen al Jardí Botànic ara, en primavera.

A més més, us oferim l’espectacle Diver-gentes! Una performance teatral inspirada en la natura on diferents personatges ens contaran per què van decidir deixar les seues vides humanes per a hibridar-se amb aquelles plantes, animals, minerals i altres elements del Jardí que tant els fascinaven, amb els que recorrerem el Jardí fins arribar a l’arbre dels desigs. Una activitat d’allò més divertida que critica l’antropocentrisme i que despertarà curiositat per la natura.

I encara que totes les activitats estan enfocades per a tot tipus de públic, no podíem deixar de crear un espai especial en aquest dia per als més menuts. Així, us convidem a participar d’Un racó de natura! Un taller familiar dirigit per Acorquevols, on aprendran a donar-li una segona vida a diferents envases de plàstic dels que coneixem com "d’un solo ús", convertint-los en tests per a les seues plantes més fascinants.

Una jornada al voltant de les plantes i la biodiversitat amb entrada i activitats gratuïtes (amb reserva prèvia per qüestions d’aforament) que no us podeu perdre. Esteu tots i totes convidats!   

PROGRAMA I INSCRIPCIÓ

DIMECRES 18 MAIG

Entrada gratuïta al Jardí Botànic durant tot el dia, de 10 a 21 h.

DIUMENGE 22 MAIG

Entrada gratuïta al Jardí Botànic durant tot el dia, de 10 a 21 h, i activitats gratuïtes amb reserva prèvia.

- Visita guiada 'Canvi climàtic i biodiversitat'
Horari: 
1ª sessió 10 h i 2ª sessió 12.00 h
Punt d'eixida: entrada al Jardí
Duració: 1 h 
Inscripció: 
mitjançant aquest formulari per a la 1ª sessió i aquest per a la 2ª sessió
Llengua: 
castellà

- Taller familiar 'Un racó de natura'
Horari:
1ª sessió 10.30 h; 2ª sessió 12.00 h
Lloc: al costat de l'Estufa freda
Duració: 1 h
Dirigit a: xiquetes i xiquets a partir de 5 anys acompanyats per un adult
Nota: Esperem que no gasteu ampolles de plàstic, però si en teniu alguna a casa, porteu-la i la reutilitzarem! 
Inscripció: (Avís! 2º passe complet i 1º passe encara obert, però en cap de setmana s'ha de cridar directament al telèfon de taquilla del Jardí per a fer la reserva: 963156800) 
enviant un correu electrònic a cicbotanic@uv.es, de dilluns a divendres,  indicant la sessió a la que voleu assistir amb el nom i cognoms dels xiquets i xiquetes participants, així com el nom, cognom i telèfon de contacte de la persona responsable dels menors.

- Visita guiada 'Aus i biodiversitat'
Horari: 
1ª sessió 11 h i 2ª sessió 13.00 h
Punt d'eixida: entrada al Jardí 
Duració: 1 h
Inscripció: 
mitjançant aquest formulari per a la 1ª sessió i aquest per a la 2ª sessió
Llengua: castellà

- Teatre 'Diver-gentes'
Horari: 
1ª sessió 12 h i 2ª sessió 12.30 h
Punt d'eixida: plaça dels magnolis
Duració: 1 h
Inscripció: 
mitjançant aquest formulari per a la 1ª sessió i aquest per a la 2ª sessió
Llengua: 
castellà