EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2022

AGENDA | CICLE DE RUTA AMB EL BOTÀNIC
EXCURSIÓ 1. SENDA DE CAVANILLES EN CORTES DE PALLÁS

PUJADA A LA MUELA PER LA CORTADA (LA VALL DE COFRENTS - AIORA)

DE RUTA AMB EL BOTÀNIC 2022

DIA: 14 MAIG 2022

PRIMER DIA DE MATRICULA: 26 ABRIL 2022

Guia FXR: Victor Benlloch
Guia botànic: Pablo Ferrer
Preu: 28 € (dinar al camp a càrrec de cadascú)
Eixida 8 h Arribada 20 Recorregut: Cortes de Pallás – La Cortada – Muela de Cortes – Cortes de Pallás.

Ruta: La ruta coneguda com la Senda de Cavanilles o de La Cortada, de recorregut circular, comença i té el seu final al poble de Cortes de Pallás. Discorre pel camí de ferradura de La Cortada, una antiga via de pedra de cavalleries de pujada coneguda com 'Ruta Cavanilles', en honor al conegut botànic. Travessarem les terres de conreu i anirem ascendint,  el que ens permetrà tindre panoràmiques cada vegada més amples des de la Muela de Cortes. Passarem per la Grieta del Corbinet, pel rierol de Cortes,  per Los Cinglos de pujada fins al cim de la Muela i la Ventana del Águila. I per suposat el pas de La Cortada, amb esplèndides vistes del canó del riu Xúquer. Tota la zona és reserva nacional de caça, per la qual cosa és relativament fàcil poder observar fauna. La vegetació està dominada per pinedes de pi blanc i matollars mediterranis densos amb càdecs, aladerns, carrasques i altres arbustos i nombroses herbes aromàtiques com la pebrella.

Dificultat: mitjana (11 km)
Durada de l’excursió: 6 h 
Desnivell: 400 m

INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ

A partir del primer dia de matricula, cal reservar places mitjançant el formulari d´inscripció que estarà disponible en aquesta secció web i a la taquilla del Jardí Botànic, telefonant al número 96 315 68 16/00 (de dilluns a divendres de 10 a 14 hores), o enviant un correu electrònic a cicbotanic@uv.es amb el nom, cognoms i NIF dels assistents, i un telèfon de contacte.

Una vegada vos confirmem la plaça, heu de fer el pagament a qualsevol oficina de Caixabank, al número de compte ES59 2100 7729 16 1300229797.

El justificant cal fer-lo arribar al Jardí per correu electrònic (cicbotanic@uv.es) o en persona (a la recepció).

L’últim dia de pagament serà el dimecres anterior a l’eixida. En cas de no rebre en aquest termini el justificant s’anul·larà la plaça, però s’ha d’avisar igualment al Botànic en cas de baixa per a poder cobrir-la.

En cas de no assistir a l’excursió no es tornarà l’import d’aquesta. Tan sols les anul·lacions fetes abans de l’últim dia de matrícula tindran devolució de l’import i sempre per transferència bancària.

#JARDÍSEGUR

- Grups reduïts. Màxim 30 persones
- Mascareta obligatòria a l’autobús
- Prohibit menjar i beure a l’autobús

Aquestes normes estan subjectes a canvis en funció de la situació sanitària 

ACLARIMENTS ALS PARTICIPANTS

- El Jardí Botànic organitza aquest cicle d’excursions amb diferents guies especialitzats que ens ajudaran a conèixer de primera mà el patrimoni natural de la nostra terra, amb la col·laboració de Fil per Randa Viatges.

- La matrícula inclou la ruta guiada per personal expert, el transport amb autobús i l’assegurança de viatge.

- El  punt  d’eixida i arribada serà el Botànic (C/ Quart, 80).

- Totes les persones assistents han d’anar amb l’autobús. 

- Totes les persones assistents han de valorar prèviament la dificultat de la ruta i considerar-se preparades per a realitzar-la.

- El dia de l’excursió, els guies són els responsables de prendre decisions que afecten al seu desenvolupament en el cas de que apareguen imprevistos.

- L’hora  de  tornada  de  l’excursió  és aproximada  i  està subjecta a canvis.

- El Botànic es reserva el dret a fer canvis en la ruta proposada/descrita. 

-  El  Botànic es  reserva el dret de  cancel·lar l’excursió  en cas  de  mal  oratge  o  de no arribar a un nombre mínim de persones inscrites. S’avisarà, com a molt tard, el dijous anterior a l’eixida i es tornarà l’import de la matrícula, sempre per transferència bancària.

CONSELLS PRÀCTICS

- Cal dur botes de muntanya o calcer adequat per caminar per sendes i camins de muntanya, és molt important portar el peu i els turmells protegits per evitar accidents. També cal dur gorra o barret per protegir-se del sol i protector solar, motxilla, cantimplora amb una suficient quantitat d’aigua i impermeable si les condicions meteorològiques ho recomanen.

- El bastó pot ajudar-te, si en tens, porta’l.

- Recorda que, a banda del dinar, és recomanable portar també menjar per a esmorzar o per fer un mos durant el camí. Tria entre un entrepà, una peça de fruita, fruits secs... el que més t’agrade!