EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2022

AGENDA | CURSOS
PLANTES AROMÀTIQUES I MEDICINALS

CULTIU I APLICACIONS. CURS TEÒRIC-PRÀCTIC AMB EL GABINET DE DIDÀCTICA

AFORAMENT COMPLET, DISCULPEU LES MOLÈSTIES

DIES: 24 MAIG - 2 JUNY 2022    

PRIMER DIA DE MATRÍCULA: 26 ABRIL 2022
PROFESSORES:
 Olga Ibáñez, biòloga, Ginkgo Educación
LLOC: laboratori docent (planta baixa, esquerre)
SESSIONS: 24, 25, 26 i 31 de maig, i 2 de juny.
HORARI:
 de 16 a 19 h
PREU: 65 €
DIRIGIT A: qualsevol tipus de públic interessat en el cultiu de les plantes aromàtiques.
NOTA: els assistents hauran de portar ampolletes buides per a emportar-se els preparats (les d'aigua de plàstic valen) i bosses per a emportar-se els tests amb les plantes.

DESCRIPCIÓ

Romaní, sàlvia, fenoll, llorer, majorana… Què seria de la cuina mediterrània sense les magnífiques plantes aromàtiques! Un grup vegetal molt vinculat a la nostra cultura popular que a més de realçar el sabor dels nostres plats, resulta clau per  a les industries farmacèutica, cosmètica o de perfumeria. Així que per què no conrear-les a la teua pròpia casa?

No necessites molt d'espai. Podràs crear-te el teu propi herbolari tant en l'ampit d'una finestra, com en la terrassa o en la mateixa cuina ja que pots col·locar aquestes plantes on vulgues sense problemes sempre que disposen de bastant llum natural. Una pràctica molt recomanada amb la qual podràs disposar durant tot l'any de les seues fulles fresques o dessecades per a cuinar, aprofitar les seues múltiples propietats medicinals i gaudir de la deliciosa aroma que desprenen.

Per açò, des del Jardí Botànic t'animem a participar en aquest curs impartit pel Gabinet de Didàctica on podràs aprendre a conrear-les, cuidar-les i conservar-les, però també nombroses aplicacions pràctiques per a poder traure'ls el màxim partit.

INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ

Davant qualsevol dubte o per a ampliar la informació sobre el curs podeu posar-vos en contacte amb el Gabinet de didàctica en el Tel. 963156818.

Cal reservar places, només a partir del primer dia de matrícula, mitjançant el formulari d´inscripció d´aquesta secció, cridant al 96 315 68 16, de dilluns a divendres de 9 a 14 hores, o per correu electrònic a cicbotanic@uv.es indicant el teu nom, cognoms, NIF, i telèfon de contacte. Una vegada vos confirmem la plaça, heu de fer el pagament a qualsevol oficina de Caixabank, al número de compte ES59 2100 7729 16 1300229797.

El justificant cal fer-lo arribar al Jardí per fax (96 315 68 26), correu postal (Jardí Botànic-Excursions, c/de Quart, 80 46008), correu electrònic (cicbotanic@uv.es) o en persona (a la recepció).

PROGRAMA DEL CURS       

1er DIA. PLANTES AROMÀTIQUES I MEDICINALS: què són i quines són les seues característiques; tècniques de cultiu a casa i els seus olis essencials. A més, aprendrem una mica de botànica estudiant les principals famílies i a identificar-les.
- Les plantes del dia: alfàbega i menta. Com es cuiden, propietats, usos i receptes.

2on DIA. INSTAL·LACIÓ DE LA PLANTACIÓ: ubicació, els recipients de cultiu, el substrat més adequat, ph, nutrients, proves per observar la retenció d'aigua, barreges més recomanades i molt més.
- Les plantes del dia: espígol i romaní. Com es cuiden, propietats, usos i receptes.

3er. EL CULTIU: a través de llavors, esqueixos de tija i fulla, amurgonaments i divisió de mata, repicat. Tècniques que aprendrem a través d´una sessió pràctica. A més fabricarem els nostres propis llavorers. 
- Les plantes del dia: all i àloe. Com es cuiden, propietats, usos i receptes.

4t DIA. MÈTODES DE RECOL·LECCIÓ I CONSERVACIÓ: Com es recol·lecten les fulles, els fruits, les flors i les llavors. Conservació mitjançant assecat i congelació. Preparació d´infusions, ungüents, decoccions, purins i diferents preparats com a olis i vinagres d´herbes.
- Les plantes del dia: estevia i julivert. Com es cuiden, propietats, usos i receptes.

5é DIA. SANITAT VEGETAL ECOLÒGICA: Extractes i preparats per cuidar el nostre hort. Practicarem realitzant un extracte d´all i sabó negre, a més d´un altre tipus de preparats.
- Les plantes del dia: abròtan i ruda. Com es cuiden, propietats, usos i receptes.