EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2022

AGENDA | CURSOS
FOTOGRAFIA MACRO EXTREMA

CAPTURA LA NATURA MÉS MENUDA AMB ALTA QUALITAT

DIES: 13 - 14 MAIG 2022

PRIMER DIA DE MATRÍCULA: 26 D'ABRIL

SESSIONS I HORARI: 13 i 14 de maig, divendres de 17 a 21 h, i dissabte de 9 a 14 h.
PROFESSOR: Pep Bonet, fotògraf i especialista en imatge.
LLOC: laboratori docent 
PREU: 50 € 
DIRIGIT A: qualsevol tipus de públic interessat en aprendre sobre fotografia macro.

DESCRIPCIÓ

Si us agrada la natura de segur que en algun moment us heu animat a capturar-la amb el vostre equip fotogràfic. Paisatges, ocells, arbres, arbustos, mamífers, flors... formaran part de la vostra col·lecció d'imatges, però, què passa quan voleu retratar amb detall una cosa tan xicoteta com un insecte, una llavor, les parts d'una flor? Doncs que l'objectiu macro entra en escena! Una tècnica extrema amb la qual podem obtindre magnífiques imatges amb un poc de formació tècnica.

Així, els fruits i llavors del Jardí us serviran de model en aquest taller teoricopràctic en el qual us convidem a iniciar-vos en la fotografia macro. Un curs amb l'especialista en imatge i fotògraf de natura Pep Bonet, en el qual primerament aprofundireu en els coneixements tècnics necessaris entorn dels píxels i la qualitat, la profunditat de camp i la captura fotogràfica per capes, el processament i apilat de la imatge, així com l'objectiu i el diafragma. Per a després realitzar una sessió pràctica on aplicareu pas a pas tot l'aprés i aprendreu a manejar l'objectiu macro. Finalment, editareu les imatges amb programes específics de retoc i apilat d'imatges per a aconseguir fantàstiques imatges de les nostres llavors.

INSCRIPCIÓ

Cal reservar places, només a partir del primer dia de matrícula, mitjançant el formulari d´inscripció d´aquesta secció, cridant al 96 315 68 16, de dilluns a divendres de 9 a 14 hores, o per correu electrònic a cicbotanic@uv.es indicant el teu nom, cognoms, NIF, i telèfon de contacte. Una vegada vos confirmem la plaça, heu de fer el pagament a qualsevol oficina de Caixabank, al número de compte ES59 2100 7729 16 1300229797.

El justificant cal fer-lo arribar al Jardí per fax (96 315 68 26), correu postal (Jardí Botànic-Excursions, c/de Quart, 80 46008), correu electrònic (cicbotanic@uv.es) o en persona (a la recepció).

PROGRAMA DEL CURS

13 MAIG- SESSIÓ TEÒRICA

- Estructura d'un sensor digital, nombre de píxels reals i nombre de píxels necessaris per a una publicació.
- Qualitat dels píxels, en funció de la seua grandària física. Manera de llegir un píxel, què significa 8 o 16 bits i que representa quant a informació.
- Procés de tractament d'imatge en 16 bits i el que representa en la qualitat final.
- Funcionament d'un objectiu fotogràfic i com s'estableix la profunditat de camp.
- Interferència de les ones lluminoses i efecte que produeix el diafragmat d'un objectiu.
- Aplicació de les nocions anteriors a la macrofotografia, millor diafragma i màxima definició.
- Presa de fotografies per capes i apilat, per a aconseguir profunditats de camp impossibles amb màxima definició.

14 MAIG - SESSIÓ PRÀCTICA

- Documentació a nivell fotogràfic un fruit amb les seues llavors en manera macro. Es desgranaran totes les accions per a ús de màquina, ampliació de manxa, avanços mil·limètrics, preses per capes, il·luminació, etc, fins a aconseguir les preses necessàries per a les fotos. Durant la sessió, s'aprofitarà per a remarcar i observar els nivells d'ampliació macro, la profunditat de camp real i la incidència de la interferometria en la pèrdua de qualitat per tancament excessiu del diafragma.
- Maneig d'imatges RAW, conversió a TIFF, programes d'apilat i programes de retoc d'imatges. Cas real amb la preses realitzades anteriorment.