EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2022

AGENDA | CURSOS
INICIACIÓ A LA JARDINERIA

PRESUMEIX D'UNES PLANTES SANES I BONIQUES

DIES: 10 - 19 MAIG 2022

PRIMER DIA DE MATRÍCULA: 26 D'ABRIL 2022
SESSIONS: 10, 12, 17, 18 i 19 de maig de 2022
PROFESSORA: Olga Ibáñez, biòloga de Ginkgo Educación. Gabinet de Didàctica del Jardí Botànic
LLOC: laboratori docent (planta baixa, esquerra)
HORARI: de 16 a 19 h
PREU: 65 €
DIRIGIT A: qualsevol tipus de públic que desitge iniciar-se al món de la jardineria. Pensat tant per a jardins com a per a balconades.

DESCRIPCIÓ

T’has cansat de que les plantes et duren menys que un sospir? Vols aprendre a multiplicar-les o a fer planters? El Botànic t’anima a participar d’aquest curs d’iniciació al món de la jardineria amb el Gabinet de Didàctica del Jardí.

Cinc sessions amb pràctiques diàries per a aficionar-te a les plantes on farem llavorers i esqueixos, estudiarem les cures bàsiques i les necessitats de les nostres plantes, aprendrem de jardineria ecològica i fabricarem els nostres propis preparats naturals per lluitar contra les temudes plagues. I tot això en un dels Jardins més especials de València, el Botànic.

Converteix-te en un autèntic jardinero jardinera i presumeix, per fi, d’unes plantes sanes i boniques!

INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ

Cal reservar places, només a partir del primer dia de matrícula, mitjançant el formulari d’inscripció d´aquesta secció, telefonant al 96 315 68 16, de dilluns a divendres de 9 a 14 h, o per correu electrònic a cicbotanic@uv.es indicant el teu nom, cognoms, NIF i telèfon de contacte.

Una vegada vos confirmem la plaça, heu de fer el pagament a qualsevol oficina de Caixabank, al número de compte ES59 2100 7729 16 1300229797.

El justificant cal fer-lo arribar al Jardípercorreu electrònic (cicbotanic@uv.es) o en persona (a la recepció).

PROGRAMA DEL CURS

• 1ª SESSIÓ - EL SÒL: perquè un substrat sa i equilibrat t'estalviarà molts problemes. Estudiarem els diferents substrats utilitzats en jardineria que podem trobar en el mercat i aprendrem a preparar la nostra pròpies mescles segons les característiques de cada tipus de plantes. També veurem com és la seua estructura i com reconéixer les diferents textures.

• 2ª SESSIÓ - JARDINERIA ECOLÒGICA: parlarem d´aquest tipus de jardineria sostenible i de la seua importància, i també de quines són les plantes més adequades per al nostre clima, de les seues cures i de com gestionar millor els recursos que necessiten, fent un especial esment al món de la xerojardineria. Durant la part pràctica aprendrem a conrear les plantes crasses i elaborarem una composició en un recipient.

• 3ª I 4ª SESSIÓ - PROPAGACIÓ:  Aprendrem les diferents tècniques per a multiplicar i conrear les nostres plantes a través de llavors, esqueixos, amurgonaments, etc, a través d´unes sessions majoritàriament pràctiques on farem planters, repicats i divisió de plantes aromàtiques.

• 5ª SESSIÓ - SANITAT VEGETAL ECOLÒGICA: quins són els seus principis bàsics, com detectar les principals plagues que ataquen a les nostres plantes i com combatre-les amb remeis ecològics, senzills i econòmics. Com a pràctica realitzarem alguns preparats ecològics casolans de caràcter bàsic i amb molt poc cost.

PROTOCOL SANITARI

L'aforament està limitat a 15 participants, per a garantir grups reduïts d'acord amb les mesures COVID 19. Caldrà dur mascareta, es farà presa de temperatura i a l’entrada del Jardí trobareu gel hidroalcohòlic perquè us pugueu desinfectar les mans. Si vols més informació, visita la secció #JardíSegur