EL BOTÀNIC ARA

ÉS HIVERN AL JARDÍ

APROFITANT LES HORES DE LLUM

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2022

AGENDA | EXPOSICIONS
ILLUSTRACIENCIA 8

EXPOSICIÓ DEL PREMI INTERNACIONAL D'IL·LUSTRACIÓ CIENTÍFICA I DE NATURA

DIES: 13 DESEMBRE 2021 - 13 FEBRER 2022

LLOC: Sala Hort de Tramoieres del Jardí Botànic de la Universitat de València.
ACCÉS: entrada lliure.
HORARI: de dilluns a diumenge de 10 a 20 h. 

DESCRIPCIÓ

Una vegada més la Sala Hort de Tramoieres del Jardí Botànic s’ompli de ciència i natura amb Illustraciencia 8! Una mostra itinerant amb les obres seleccionades de la vuitena edició del Premi Internacional d’Il·lustració Científica i de Natura, conegut com a Illustraciencia.

El certamen, organitzat pel Museu Nacional de Ciències Naturals de Madrid (MNCN-CSIC) i l’Associació Catalana de Comunicació Científica amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), té per objectiu premiar i divulgar el treball dels professionals de la il·lustració científica i naturalista. I és que més enllà d’una simple manifestació artística, les il·lustracions són una eina bàsica per a l’avanç i la divulgació del coneixement científic.  La il·lustració científica, que ha de sintetitzar i representar informació amb rigor, permet l'aproximació visual a conceptes científics d’una forma precisa, clara i objectiva, i més amena. La consolidació d’aquesta iniciativa ha permès crear també una comunitat de professionals i aficionats al voltant d’aquesta disciplina i organitzar de forma paral·lela una gran varietat d’activitats científico-artístiques per a transmetre coneixement a la societat.

D’entre les més de 500 obres presentades a Illustraciencia 8, només 40 han estat seleccionades per un jurat professional per a formar part de la mostra. Taurons, serps, mosquits, arbres, cactus i primats han inspirat les magnifiques peces guanyadores d'enguany. More than jaws, de J. Gustafson, i Especies del género Ophryacus, de Lilian Tendilla han estat premiades de les categories científica i naturalista respectivament. Dues categories on també s’ha atorgat un esment especial a les obres European Yew, de Luísa Crisóstomo, i Lobivia chrysochete var. minutiflora, de María Cecilia Scoones, pel que fa a la il·lustració científica; i a les obres Cercopithecus mona, de Claudia Cárceles, i Ciclo de vida del mosquito, de Araceli Gomez De Lara, en il·lustració naturalista. 

Illustraciencia deixa en mans del públic general la responsabilitat de triar una obra guanyadora més de votació popular, aconseguint així un dels propòsits elementals de la il·lustració: fer arribar el coneixement científic a tots i cadascun de nosaltres difonent la ciència més enllà dels cercles especialitzats. En aquesta edició, aquest premi ha estat per a l’obra Joyita de Coiles de Bruno Bertin.

No deixeu passar l’oportunitat de visitar d’aquesta magnífica exposició que podreu gaudir al Botànic fins al 13 de febrer.

MÉS INFORMACIÓ

illustraciencia.info