EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2021

AGENDA | ACTES I ACTIVITATS
PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: LA TIERRA EN HUELGA

DE LAURA SAUS I PILAR PARRO

DIA: 27 NOVEMBRE 2021

LLOC I HORA: Umbracle del Jardí Botànic, 11 h
ACCÉS: entrada lliure a la presentación i el taller infantil, aforament limitat.
PRESENTEN: les autores Laura Saus i Pilar Sarro

DESCRIPCIÓ

Ja està, la Terra s’ha cansat de nosaltres i ha decidit parar! Parar de sobte per fer-nos reaccionar i, amb sort, aconseguir canviar la seua història. L’escriptora Laura Saus i la il·lustradora Pilar Parro presenten al Botànic La Tierra en Huelga, un conte infantil de l’Editorial Vinatea que ens farà sensibles al crit d’auxili del nostre planeta, la nostra llar.

En aquesta commovedora història, menuts i menudes aprendran com els nostres hàbits tenen a veure amb la salut del planeta, ja que, en certa manera, és en la suma de xicotetes accions on està la resposta al canvi social que el medi ambient necessita. Il·lustracions brillants que combinen el color i el blanc i negre, acompanyaran a la Terra en els seus diferents estats d’ànim. Rimes que narren un inquietant present perquè done pas a un il·lusionant futur amb la nostra ajuda.

Malgrat els milers de quilòmetres que separen a la valenciana Laura Saus i la xilena Pilar Sarro han aconseguit traure endavant aquest projecte per transmetre el seu amor per la natura i fer front al canvi climàtic, gràcies a Vinatea, una editorial compromesa i solidària. Les autores vindran el pròxim dissabte a l’Umbracle del Jardí Botànic per a contar-nos del seu llibre i, en acabar, convidaran al públic infantil que vinga a acompanyar-les a participar d’uns tallers per fer marcapàgines molt vegetals i figuretes d’animals amb materials reciclats.

Si voleu saber més sobre aquest projecte, així com descobrir recursos i materials addicionals, podeu seguir-les al compte d'Instagram @latierraenhuelga.

SOBRE LES AUTORES

LAURA SAUS
Una compromesa mestra d’anglés d’Infantil i Primària, que treballa en una escola rural envoltada de natura, la qual cosa ha desenvolupat encara més la seua passió per cuidar el rovar vivim. Adora la Literatura i la integra de manera diària en les seues rovar per a potenciar així les habilitats lingüístiques dels seus alumnes i atendre la diversitat dins dels grups. Des del seu començament en la docència, ha escrit nombrosos contes infantils per als seus estudiants, però és en 2021 quan decideix compartir amb el món La Tierra en Huelga, que sens dubte conscienciarà a xiquets i adults a viure de manera sostenible amb el planeta.

PILAR PARRO @piliparro
Aquesta dissenyadora gràfica i il·lustradora compta amb un estil propi que aconsegueix donar vida i personalitat a les històries que rovara. La seua incursió en el món de la il·lustració va començar en el 2017, desenvolupant una línia de productes de decoració i il·lustracions personalitzades. Al poc temps, va trobar la seua vertadera vocació en el meravellós camp de la il·lustració infantil i, malgrat la seua curta trajectòria, compta ja amb 13 llibres publicats hui dia. Tots ells s’han transformat en grans èxits, que li han animat a continuar treballant pel seu somni. La Tierra en Huelga suposa el seu primer gran projecte fora de Xile.

SOBRE L’EDITORIAL

L'Editorial Vinatea és un segell jove que, des de l'any 2017, edita obres literàries de gèneres diversos però que comparteixen el tret comú i irrenunciable de la qualitat, literària i d'edició, i el de la seua vinculació en gran part amb temes valencians. Amb les seues col·leccions volen transmetre valors i coneixements que, a més d'aportar cultura, contribuïsquen a la formació intel·lectual i humanística del lector. Valors com el de donar oportunitat a autors novells, el compromís amb València, amb els més necessitats i l'ecologia, regeixen de forma il·lusionada el seu treball. A més a més, es tracta d'una editorial solidària que col·labora amb diferents projectes d'ajuda al desenvolupament infantil, amb associacions o entitats sense ànim de lucre que treballen per a la millora de les condicions socials de col·lectius i barris desfavorits que han quedat fora del circuit de la prosperitat, sempre des de la independència i la transparència.