EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2021

AGENDA | EXPOSICIONS
USOS ARTESANS I INDUSTRIALS DE LES PLANTES A LA COMUNITAT VALENCIANA

EXPOSICIÓ DEL VICERECTORAT DE PROJECCIÓ TERRITORIAL I SOCIETAT DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

DIA: 23 SETEMBRE - 31 OCTUBRE 2021

LLOC: Sala Hort de Tramoieres, entrada lliure, i Estufa Freda, accés gratuït amb l'entrada al Jardí.
HORARI: De dilluns a diumenge, de 10 a 20 h, en setembre, i fins a les 19 h en octubre.

DESCRIPCIÓ

El Jardí Botànic acull la mostra ‘Usos artesans i industrials de les plantes a la Comunitat Valenciana’, un projecte del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València, sota el comissariat dels especialistes Isabel Mateu i Jose Plumed.

Vímet, suro, canya i palma blanca seran els protagonistes d’aquesta exposició itinerant que pretén aportar coneixement sobre les espècies vegetals que creixen al nostre territori, ja siga de forma autòctona com cultivada o naturalitzada, amb un arrelament cultural important en la fabricació de diferents objectes.

Descobrirem quines són les plantes que ens proporcionen aquestes fibres naturals, els seus caràcters biològics i ecològics, i els processos necessaris en cada cas per a l’obtenció dels productes acabats, sense oblidar les tradicions associades. A més, intenta documentar científicament la correlació entre el material vegetal emprat i la qualitat del producte final.

Una exposició itinerant que podreu gaudir en l’Estufa Freda del Jardí i en la que han col·laborat Caixa Popular, els Vicerectorats d’Investigació i d’Innovació i Transferència, i el mateix Botànic.

SOBRE ELS COMISSARIS

Isabel Mateu Andrés, doctora en botànica i excatedràtica de la Universitat de València on ha treballat durant més quaranta anys com a docent i investigadora en el àrea de la biosistemàtica de les plantes. A més, ha estat directora del Jardí Botànic durant vuit anys on destaca, entre altres coses, el seu interés per la divulgació al voltant de les plantes en encetar la col·lecció ‘Monografies Botàniques’, una sèrie de publicacions sobre les diferents col·leccions que amaga el Jardí.

Jose Plumed, tècnic arbrista del Jardí Botànic amb una llarga trajectòria al Jardí així com en arbrat monumental i palmeres. A més, imparteix xarrades, cursos i ha participat en diferents publicacions com a especialista en la matèria. De fet, és coautor amb Manuel Costa, excatedràtic de botànica de la UV, de les monografies ‘Les palmeres’ i ‘L’arbreda monumental’ del Jardí Botànic, que també ha documentat gràficament ja que és un excel·lent fotògraf de natura.

MÉS INFO
projeccio.uv.es