EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2021

AGENDA | ACTES I ACTIVITATS
CONCURS: (INS)PIRATS PEL BOTÀNIC

3ª EDICIÓ DEL CONCURS DE NARRATIVA I PINTURA RÀPIDES A L'AIRE LLIURE DEL BOTÀNIC

DIA: 2 JUNY 2018

IMPORTANT: CAL INDICAR LA MODALITAT (PINTURA I/O NARRATIVA) EN LA QUE VOLEU PARTICIPAR

LLOC: Jardí exterior del Botànic
HORARI: de 10 a 16h
INSCRIPCIÓ: La participació i inscripció són gratuïtes. El termini d’inscripció s’iniciarà el dia següent a l’anunci de la convocatòria i conclourà el 30 de maig a les 12 hores. La inscripció es realitzarà mitjançant el formulari disponible en aquesta pàgina web, però cal indicar en "comentaris" la modalitat on es vulga participar: pintura o narrativa. Cada persona inscrita ha d’esperar la confirmació per correu electrònic per considerar la inscripció efectiva (els inscrits al llarg de les vacances de Pasqua rebran resposta a partir del 10 d’abril). No s’admetran inscripcions fora de termini. L’absència de dades o la seua inexactitud pot suposar l’exclusió de l’obra.

MÉS INFORMACIÓ: Podeu contactar amb el Jardí Botànic al 96 315 68 16 i en cicbotanic@v.es

DESCRIPCIÓ 

Al carrer es respira primavera i el Botànic no pot més de ganes d’acollir una nova edició del concurs de pintura i narrativa ràpides a l’aire lliure Inspirats pel Botànic i els tallers que l’acompanyen. És ja el tercer any que acollim al mes de juny aquesta activitat en què el traç dels pinzells, les línies dels llapis, la força dels colors així com la cadència de les paraules i l’abast de les metàfores troben el seu lloc exacte. Perseguim un objectiu màgic, de tan senzill: que les persones que ho desitgen dediquen un breu instant de la seua vida per a deixar-se InsPirar per tot el que el Botànic pot oferir.

El dissabte 2 de juny és la data escollida per a aquesta jornada creativa. Un dia en què els participants, a més de poder passar un dia fabulós en companyia o en solitari, hauran de deixar-se seduir pel Botànic per descobrir, al final del dia, qui són els InsPirats triats pel nostre jurat. A més, amb una selecció de les obres presentades es farà una exposició a la Sala Hort de Tramoieres.

El concurs compta amb dues modalitats: pintura i narrativa. En la modalitat de pintura, la temàtica estarà centrada en el Jardí Botànic i serà vàlid qualsevol aspecte relacionat: arbrat, paisatge, passejos, racons, vistes... La tècnica és lliure. Els participants han d’aportar el seu cavallet i un suport rígid per a executar l’obra (a més de tot el que el material que consideren segons la tècnica escollida), i podran triar l’espai, racó, planta o col·lecció que els semble més suggerent i posar-se mans a la pintura.

Pel que fa a la temàtica de la modalitat de narrativa, a més de girar al voltant del Botànic, el dia del concurs es faran públiques tres paraules que hauran de ser incloses als relats de les persones participants. Tindran al seu abast una zona de biblioteca per consultar llibres relacionats amb el Jardí i la botànica i també rebran una breu xarrada per conèixer la història i col·leccions del Botànic. Eixos seran els elements inicials amb què començar a treballar un text manuscrit de temàtica lliure però que haurà de contindre l’essència del Jardí.

Així que tota persona amb inquietuds artístiques i narratives està convidada a passar un dia al Botànic participant d’aquest concurs en la modalitat de pintura o de narrativa a l’hora que podrà gaudir de l’ambient i les col·leccions del Jardí.

Si t’interessa la proposta, no ho dubtes i emplena el formulari d’inscripció per apuntar-te a Inspirats pel Botànic. La participació en l’activitat és completament gratuïta.

La celebració d’aquest concurs de pintura i narrativa ràpides es complementa amb la realització de tres tallers de creació artística: un taller d’escriptura creativa breu amb Nacho Meseguer (dies 18 i 19 de maig), un taller d’il·lustració botànica amb aquarel·la amb Alicia Malesani (12 i 19 de maig) i un taller de dibuix dirigit al públic infantil impartit per Maria García (27 de maig).

VÍDEO DE L'EDICIÓ ANTERIOR

BASES DEL CONCURS

1. PARTICIPACIÓ
Podran participar les persones majors de 16 anys, siga quina siga la seua nacionalitat o residència. Sols es podrà presentar una obra per autor/a.

2. LLOC I DATA DE REALITZACIÓ
El concurs serà al Jardí Botànic de la Universitat de València (c/ Quart, 80), el 2 de juny de 2018, i no es podrà sortir del recinte amb l’obra. En cas de que les condicions meteorològiques no permeten la celebració del concurs, l’organització es reserva el dret d’ajornar la convocatòria.

3. TÈCNICA I TEMÀTICA
PINTURA: La temàtica estarà centrada en el Jardí Botànic, i serà vàlid qualsevol aspecte relacionat amb ell (arbrat, paisatge, passejos, racons, vistes, edificis...). La tècnica serà lliure.

NARRATIVA: La temàtica estarà centrada en el Jardí Botànic, i el dia del concurs es faran públiques tres paraules que hauran de ser incloses al relat. El text haurà de ser manuscrit, amb lletra llegible i tinta negra, no podrà superar una cara d’un full, i podrà estar en valencià o en castellà.

4. MATERIALS I SUPORT
PINTURA: Els participants han d’acudir amb els materials necessaris per al desenvolupament de l’obra, inclòs el cavallet, que s’usarà per exposar l’obra el dia del concurs. Com a requisit per a concursar serà imprescindible presentar un suport rígid (fusta, llenç o paper suportat per bastidor), llis i sense textures, o amb una imprimació monocromàtica. Les mesures mínimes són de 60 cm, i les màximes de 120 cm, a cadascun dels costats. El suport s’encunyarà el mateix dia del concurs.

NARRATIVA: Els participants han d’acudir amb els materials necessaris per al desenvolupament de l’obra: un bolígraf o ploma de tinta negra, suport per a recolzar-se i fulls o quadern per a fer esborranys. L’organització facilitarà a cada participant un full especial on s’haurà d’escriure la versió definitiva del text, i que servirà per exposar l’obra. El full s’encunyarà el mateix dia del concurs.

5. INSCRIPCIÓ
La participació i inscripció són gratuïtes. El termini d’inscripció s’inicia el dia següent a l’anunci de la convocatòria i conclou el 30 de maig a les 12 hores. La inscripció es realitzarà mitjançant un formulari disponible en aquesta secció de la pàgina web del Botànic. Cada inscrit ha d’esperar confirmació per correu electrònic per considerar la inscripció efectiva. Per a més informació, contactar amb el Jardí Botànic al 96 315 68 16 i en cicbotanic@uv.es. No s’admetran inscripcions fora de termini. L’absència de dades o la seua inexactitud pot suposar l’exclusió de l’obra. 

6. CELEBRACIÓ DEL CONCURS
El 2 de juny serà el dia del concurs al Jardí Botànic de la Universitat de València. Els participants es presentaran entre les 10 i les 12 h a l’entrada principal del Jardí, on es comprovarà la seua inscripció al concurs, s’acreditaran i s’encunyarà el suport on realitzaran les obres.

PINTURA: Comprovada la inscripció i realitzat l’encunyat, es podrà iniciar la realització de l’obra. Els participants disposen fins a les 16 h del mateix dia per a finalitzar-la. Les obres es presentaran sense firmar i es col·locaran als cavallets dels participants al lloc que indique l’organització per a la selecció del jurat i posterior entrega de premis.

NARRATIVA: Comprovada la inscripció i realitzat l’encunyat, els participants disposaran de temps lliure per estar al Jardí i prendre notes fins les 12 h, quan seran convocats a un espai concret. Allí comptaran amb una zona de biblioteca per consultar llibres relacionats amb el Jardí i amb la botànica, i rebran una breu xerrada per conèixer la història i col·leccions del Botànic. En acabar, podran iniciar la realització de l’obra. Els participants disposen fins a les 16 h del mateix dia per a finalitzar-la. Les obres es presentaran sense firmar i es col·locaran al lloc que indique l’organització per a la selecció del jurat i posterior entrega de premis.

7. PREMIS
L’entrega de premis tindrà lloc al Jardí Botànic, el mateix dia del concurs, per la vesprada. L’hora es comunicarà el dia del concurs. Els premis no podran ser compartits, però sí declarar-los deserts. El primer i segon premi de pintura passaran a ser propietat del Jardí Botànic de la Universitat de València, pel que el Jardí serà titular dels drets de reproducció, distribució, comunicació pública, nova transformació i  exhibició.

PINTURA
PRIMER PREMI: 600 € i diploma
SEGON PREMI: 300 € i diploma
ACCÈSSIT:  150 €, diploma i abonament anual d’entrada al Jardí.

NARRATIVA
PRIMER PREMI: 400 € i diploma
SEGON PREMI: 200 € i diploma
ACCÈSSIT: 100 €, diploma i abonament anual d’entrada al Jardí.

8. JURAT
El jurat estarà relacionat amb el món de l’art i la cultura, i estarà designat pel Jardí Botànic. La seua identitat es farà pública durant l’entrega de premis.

9. EXPOSICIÓ I RETIRADA DE LES OBRES
Es farà una exposició a la Sala Hort de Tramoieres del Jardí Botànic, amb una selecció de les obres presentades, durant un període de temps que serà anunciat en l’acte d’entrega de premis. La selecció serà realitzada pel jurat. Les obres podran signar-se per a ser exposades després de l’entrega de premis. Acabada l’exposició, els participants podran retirar les seues obres en un termini de 15 dies, per al que serà imprescindible la presentació del document que acredite la participació en el concurs. En cas de no retirar l’obra, s’assumirà que es renuncia a ella.