EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2021

AGENDA | ACTES I ACTIVITATS
ACTE DE COMIAT DE LA PLATAFORMA ‘SALVEM EL BOTÀNIC’

DIA: 27 ABRIL 2017

LLOC: Auditori Joan Plaça del Botànic

HORARI: 19 h
INSCRIPCIÓ: entrada lliure i aforament limitat

DIRIGIT A: qualsevol persona interessada en el Jardí Botànic, la plataforma ‘Salvem el Botànic’, la protecció de la natura urbana i la participació ciutadana.

DESCRIPCIÓ

El Jardí Botànic acull el dijous 27 d’abril l’acte de comiat de la plataforma ciutadana ‘Salvem el Botànic’ en l’Auditori Joan Plaça a les 19 h per considerar que l’objectiu principal assenyalat en 1995, la salvaguarda del paisatge Botànic-Jesuïtes i del Centre Històric de València, s’ha aconseguit. L’entrada serà lliure i l’aforament limitat.

Aquest moviment ciutadà va nàixer com a resposta a la decisió de l’Ajuntament de València de 1955 de permetre la construcció de tres torres de 21 altures en el solar contigu al Botànic. Des de la seua fundació els membres de ‘Salvem el Botànic’ han mantingut reunions cada dilluns a la seu del Centre Excursionista de València i han organitzat multitud d’accions reivindicatives.

Després de més de dues dècades de lluita ‘Salvem el Botànic’, la plataforma cívica més emblemàtica de la ciutat de València pot celebrar la victòria i cedeix el testimoni a l´Ajuntament de València i a la Universitat de València, amb el seu rector, Esteban Morcillo, al capdavant, i la rellevant tasca que assumeix el vicerector de Cultura i Igualtat, Antonio Ariño.

Així, el passat diumenge 22 d’abril la plataforma ciutadana anunciava la seua dissolució i quin millor escenari per acomiadar-los que el mateix Botànic pel que han lluitat.