EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2021

AGENDA | CONFERÈNCIES
SIMPOSI: EL PARC NATURAL DE L’ALBUFERA, ARA

DIES: 25, 26 NOVEMBRE 2016

LLOC: Auditori Joan Plaça
HORARI: divendres 25: de 9 a 13.30 h i de 15.30 h a 19 h. Dissabte 26: de 9:30 h a 13.30 h.

PREU I PAGAMENT: 10€. Cal formalitzar el pagament al número de compte de Caixa Popular: IBAN  ES35 3159 0066 9024 9045 4929. 

INSCRIPCIÓ: cal emplenar tots els camps de la sol·licitut (que podeu descarregar al final de la pàgina) i enviar-la a l'adreça de correu irene.ruiz@uv.es per a reservar la plaça. Una vegada us confirmem la plaça, s'ha d'efectuar el pagament al número de compte de Caixa Popular ES35 3159 0066 9024 9045 4929 i fer arribar el justificant a irene.ruiz@uv.es.

ORGANITZA: Universitat de València amb la col·laboració i el patrocini de la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament de València i la Regidoria de la Devesa-Albufera, la Universitat Politècnica de València, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i Caixa Popular.

DIRIGIT A: actors i grups d’interès en la gestió del PNA: alumnes universitaris, professorat, comunitat científica, col·lectius professionals (comunitat de pescadors, comunitats de regants), responsables polítics i de les administracions públiques (tècnics de l’administració local, autonòmica o estatal), grups actius (organitzacions independents interessades en el PNA, representants d’organitzacions ciutadanes, etc..)

DESCRIPCIÓ

Ara fa 30 anys de la declaració de Parc Natural de l’Albufera (PNA) i amb la fi de celebrar-ho, la Universitat de València ha organitzat el simposi El Parc de l’Albufera,ara, que tindrà lloc els propers 25 i 26 de novembre al Jardí Botànic.

Així, se celebraran 5 taules de treball temàtiques que abordaran diferents aspectes al voltant de la situació actual del parc: El símbol de progrés és el títol de la primera taula que tractarà la preservació dels espais naturals i el foment de la biodiversitat en el parc. El ponent general serà Mario Giménez, de SEO-BirdLife, i comptarà també amb la participació i les rèpliques d’Antonio Camacho, Tonyi Rodrigo i Maria Sahuquillo amb la moderació de la periodista Maria Josep Picó.

Maria José Viñals serà l’encarregada de la segona ponència, aquesta sobre l’ecoturisme  moderada per la periodista Anna Mateu on també hi haurà experts com Beatriz Santamarina, Paloma Mateache i Antonio Vizcaíno. La tercera taula, Recuperar l’Albufera dels anys 60 parlarà sobre la quantitat i qualitat de l’aigua i el model de gestió. Miguel Mondría, director general tècnic de l’empresa TYPSA, serà el ponent general de la taula, moderada per Miguel Martín, i amb la participació de Teodoro Estrela, Fernando Juan i Enrique Lapuente.

L’agricultura serà l’eix central de la quarta taula a càrrec de Bosco Dies, de la Fundació Assut i que tindrà també les opinions de Juan Valero, Vicente Estruch i Teresa Cháfer, amb la moderació d’Enric Navarro.

Durant la segona jornada tindrà lloc la taula sobre ordenació del territori, tenint en compte la pressió urbanística del territori oest del parc, els assentaments de població i qüestions d’accessibilitat i mobilitat, entre altres qüestions. Baix la moderació de Salomé Moreno, Joan Llinares, Mar Muñoz i Josep Vicent Boira debatran les línies generals de la ponència de Joan Olmos.

Com a conclusió del simposi, se celebrarà un debat final en què es resumiran les principals conclusions al voltant dels cinc eixos fixats.

Podràs seguir la retransmissió en directe del simposi fent clic en aquest enllaç  i amb el hashtag #albuferaara.

CONSULTA EL PROGRAMA DETALLAT DEL SIMPOSI I DESCARREGA LA SOL·LICITUD D'INSCRIPCIÓ