EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2021

AGENDA | ACTES I ACTIVITATS
PRESENTACIÓ DE LA GUIA D’AUS URBANES DEL BOTÀNIC

CONCERT A CÀRREC DE DANI MIQUEL A LES 12 H EN LA PLAÇA CARLES PAU DEL BOTÀNIC

DIA: 4 desembre 2016

PREU: gratuït abonant l’entrada al Jardí (2.5 €). Gratuït per a menors de 7 anys. De 7 a 15 anys el preu és d’1.5 €
HORA: 12 h

LLOC: plaça Carles Pau al jardí exterior

DIRIGIT A: públic familiar i qualsevol persona interessada en les aus i la natura

ORGANITZA: SEO/BirdLife en col·laboració amb el Botànic

El proper diumenge 4 de desembre el Botànic presenta Les aus del Botànic, una mini-guia d’aus urbanes editada i coordinada per SEO/BirdLife i pel Botànic amb textos i il·lustracions dels biòlegs Pablo Vera i Juan Varela, respectivament. Un llibret senzill però cridaner que recull les espècies ornitològiques que poblen el nostre Jardí i l’Albufera de València, un dels aiguamolls més importants del Mediterrani occidental i que forma part de la Xarxa Natura 2000..

Per a cada ocell s’ha confeccionat una fitxa en què, a més d’una acurada il·lustració, trobem una descripció, en valencià i castellà, les característiques bàsiques: mesura, alimentació, època per observar-la, hàbits de vida... Es recullen les aus més comunes del Parador de El Saler i el seu entorn, aquelles que un observador no experimentat pot veure i identificar amb major facilitat en un recorregut per ambients accessibles. I també trobarem les aus que viuen al Botànic de forma continua o interrompuda, diürna o nocturna... perquè cada espècie té les seues necessitats i usa el Botànic com refugi, zona per amagar-se, descansar o  alimentar-se.

Coneixes la cuereta torrentera? Un ocell de 19 cm que menja larves, mosques i mosquits de les zones humides i que mou la cua mentre busca al sòl les seues preses.  És un exemple de què la biodiversitat del Jardí Botànic no es limita a la presència de les plantes sinó ben al contrari. Moltes espècies han trobat un ecosistema on refugiar-se, reproduir-se, alimentar-se, passar la nit, descansar en les seves migracions o, simplement, acostar-se esporàdicament a explorar-lo.  

Però, què és SEO/BirdLife? La Societat Espanyola d'Ornitologia és una organització pionera en la conservació de la natura i la biodiversitat a Espanya. Va ser fundada el 1954 amb l'objectiu de conservar les aus silvestres i el seu hàbitat. Pablo Vera, autor de la guia i tècnic d’aquesta societat, és biòleg i gran coneixedor de la biodiversitat i de l’evolució de les espècies, com així ho demostra en aquesta guia. L’il·lustrador de la guia, Juan Varela, és també biòleg i incansable observador de la natura. Prismàtics, telescopi, llapis i aquarel·la són les seues ferramentes de treball encara que al seu estudi usa altres tècniques com l'oli, l'acrílic o barreges de diferents materials.

La guia estarà a la venda en la taquilla del Jardí a partir del dia 4 de desembre però si assisteixes a l’acte de presentació podràs emportar-te-la a casa gratis i començar a aprendre més i més sobre les aus de la ciutat. Per celebrar un dia tan important, què millor que música? Dani Miquel, conegut canta-cançons valencià estimat per grans i menuts oferirà un concert a la plaça Carles Pau del Botànic envoltat d’arbres fruiters i baix el sol de la tardor. Segur que no t’ho vols perdre. Vola cap al Botànic!