EL BOTÀNIC ARA

ÉS ESTIU AL JARDÍ

LLUM, COLOR I FRESCOR

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2021

PUBLICACIONS | FULLETS
DETENIR LA INVASIÓ

L’AMENAÇA DE LES PLANTES INVASORES

Després de la pèrdua d’hàbitats, les espècies invasores són la principal amenaça per a la conservació de la biodiversitat.

Amb el desenvolupament de noves tecnologies de transport i comunicació, com a part del procés de globalització, hem eliminat les fronteres naturals que impedien que les espècies naturals pogueren desplaçar-se, permetent el tràfec continu de milers d’estes per tot el planeta. Aquestes espècies exòtiques poden adaptar-se i envair el nostre territori, acaparant els recursos i l’espai, i desplaçar a les espècies autòctones, portant-les al límit de l’extinció, però també a grups d’espècies o hàbitats sencers al alterar el seu equilibri ecològic.

Però la problemàtica de les espècies invasores no tan solament queda restringida al medi ambient, també repercuteix a la nostra economia, produint grans pèrdues anuals, i a la nostra salut amb milers de nous casos de plagues, al•lèrgies i altres malalties.

Per tant, hem de centrar els esforços en la prevenció, detecció control i eradicació d’aquestes espècies, i en una important labor d’investigació, seguiment i divulgació en la que s’emmarquen institucions com els Jardins Botànics. Així, la gestió d’invasores als Jardins passa per desenvolupar un protocol d’actuació amb les seues espècies exòtiques, però també per la comunicació de la problemàtica als seus visitants reals i potencials.

En aquest sentit, el Jardí Botànic de la Universitat de València ha desenvolupat la campanya “Detenir la invasió” amb l’objectiu d’augmentar el coneixement de la població sobre les espècies invasores i contribuir a frenar la seua expansió als ecosistemes valencians.