EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2022

| NOTÍCIES
DESCOBREIX ELS GUANYADORS D'INSPIRATS PEL BOTÀNIC 2021

Adrián Espinós i Ana Martínez aconsegueixen el primer premi de pintura i narrativa, respectivament, al concurs del Jardí Botànic. 

Al voltant de 100 persones van participar en la quinta edició d’Inspirats pel Botànic, el concurs de pintura i narrativa ràpides que organitza el Jardí Botànic de la Universitat de València i que es va celebrar el passat dissabte 19 de juny. Un dia banyat per l’aigua on l’arbreda i els hivernacles van servir de refugi i inspiració als nostres participants, i on es van premiar les obres d’Adrián Espinós Mora i Francesco Devicienti López en la modalitat de pintura, i les d’Ana Martínez Benlliure, Marisa Sebastián Francisco i Ernesto Vicente Salcedo Aparicio en la de narrativa.  

Adrián Espinós, primer premi de pintura, va captivar al jurat amb una obra que va cap a l’essència d’aquesta disciplina. Una creació paisatgística que van definir com a introvertida i imperfecta, on prima més l’aproximació inicial a la taca pictòrica i tot es reconeix a través de les sensacions. Francesco Devicienti, però, es va decantar pel detall, el reflex d’allò anecdòtic que et fa parar per a contemplar-ho i que va trobar en un racó del nostre hivernacle tropical. Una obra que transmet un bon domini del llenguatge pictòric, amb una sensació d’acabada i fresca al mateix temps.

Era inevitable: el olor de las almendras amargas le recordaba siempre el destino de los amores contrariados, així, amb l’inici “El amor en tiempos de cólera” de Gabriel García Márquez, van tindre que encetar tots els textos es van presentar a la secció de narrativa, que enguany es va perfilar en forma de microrelats i on Fingir d’Ana Martínez Benlliure va alçar-se amb el primer guardó. Una història d’una vida en comú, amb una estructura interessant i un tancament sorpresa. Marisa Sebastián Aparicio va obtindre el segon premi amb Vidas prestadas, un relat senzill i fluid que tothom ha somniat viure alguna vegada. A més a més es va atorgar una menció d’honor a Ernesto Vicente Salcedo i el seu Día libre per la seua originalitat i per mostrar la diversitat de les vides que cada dia passen pel Jardí Botànic.    

Com sempre, l’entrega de premis es va realitzar al Botànic el mateix dia de celebració del concurs, en un acte en què es va donar a conèixer els membres del jurat. Paco Inclán, escriptor i editor, Irene Rodrigo, divulgadora literària i creadora de la plataforma transmèdia sobre llibres i literatura Léeme, i María García, periodista cultural, van composar la secció de narrativa, mentre que Victoria Chezner, pintora i Catedràtica de Bellas Arts en la Universitat de Murcia, i els pintors Josep Esteve Adam i Marcelo Fuentes, tots tres artistes que han exposat recentment al Botànic, han representat la secció de pintura.

Una jornada molt especial que vam clausurar amb la magnífica actuació de Junior Mackenzie i l’exposició temporal de les obres participants, abans de la seua retirada. I és que enguany, en lloc d’una mostra física estiuenca al Jardí amb les obres participants d’Inspirats pel Botànic, estem desenvolupant una mostra virtual que molt prompte estarà disponible a la nostra web.

Gràcies a totes i a tots per participar del nostre concurs de pintura i narrativa ràpides, una experiència per deixar-se inspirar per tot allò que el Jardí Botànic pot oferir.

VEURE GALERIA